''BIG EYES'': Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤOY TIM BURTON ME THN AMY ADAMS



Η νέα ταινία του Τιμ Μπέρτον μας ξετρέλανε από το τρέιλερ, το οποίο έχει κάτι από την ιδιαίτερη προσωπικότητα του σκηνοθέτη.
Οι συνηθισμένοι συνεργάτες του Μπέρτον, Ρικ Χάινρικς (σκηνικά), Μπρουνό Ντελμπονέλ (φωτογραφία) και Κολίν Άτγουντ (κοστούμια),ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Λάρι Καρασέφσκι & Σκοτ Αλεξάντερ.
Το «Big Eyes» αναφέρεται στους πίνακες της Μάργκαρετ Κιν ( Εϊμι Ανταμς) που την έκαναν διάσημη & πλούσια τις δεκαετίες του '50 & '60.
Τα συνηθισμένα της θέματα στους πίνακες ήταν γυναίκες και παιδιά με πολύ μεγάλα μάτια.
Σύμφωνα με την ιστορία ο επίσης καλλιτέχνης άντρας της Γουόλτερ,την κλείδωνε στη σοφίτα και επέβαλε να ζωγραφίζει και να πουλάει τα έργα της υπογράφοντας τα όμως ως...δικά του.
Το διαζύγιο και η διαμάχη των δικαιωμάτων κράτησε χρόνια και λύθηκε απλά: η Μάργκαρετ ζωγράφισε έναν πίνακα μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, ενώ ο Γουόλτερ αρνήθηκε. Από το 1986 ήταν ελεύθερη να ζωγραφίζει με τα’ όνομά της.
«Ζωγράφισα το καθένα απ’ αυτά τα μεγάλα μάτια. Εγώ. Και κανείς δε θα το μάθει ποτέ,εκτός από σένα,» λέει η πρωταγωνίστρια της ταινίας Εϊμι Άνταμς στο μικρό κανίς της.
Το «Big Eyes» έρχεται ανήμερα Χριστουγέννων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube