ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΜΟΔΑΣ ΤΟΥ JEAN PAUL GAULTIER;


O Jean Paul Gaultier, ανακοίνωσε πως αυτή η παρουσίαση του pret-a-porter του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού θα είναι και η τελευταία του και πως από εδώ και πέρα θα αφοσιωθεί στον σχεδιασμό ρούχων μόνο για υψηλή ραπτική και στην δημιουργία κοστουμιών για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Σύμφωνα με πολλούς ο μόδιστρος δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τους εξοντωτικούς ρυθμούς του να πρέπει να «ανακαλύπτεις» κάτι καινούργιο συνεχώς και αποφάσισε ότι θέλει να κάνει κάτι άλλο. Το ίδιο δήλωσε και ο ίδιος σε γαλλικό περιοδικό.

Ο σχεδιαστής κατάφερε να δημιουργήσει τεράστιες τομές στην μόδα και θεωρείται μετά τον Yves Saint Laurent ο πιο ρηξικέλευθος της γαλλικής σκηνής. Μαθήτευσε δίπλα στον Pierre Cardin και τον Jean Patou, μαθαίνοντας σε λεπτομέρεια τεχνικές ραπτικής και την “συμπεριφορά” των υφασμάτων. Τα κομμάτια του Gaultier έχουν μείνει αξέχαστα και αποτελούν πλέον κλασσικά κομμάτια. Θεωρείται ο άνθρωπος που καθιέρωσε την μαρινιέρα αλλά και τα μαύρα γιλέκα, τα ψαράδικα παντελόνια, τις τιράντες και άλλα πολλά.Ο Jean-Paul Gaultier γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1952 στο Παρίσι. Μαθήτευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στους οίκους Patou και Cardin. Δημιούργησε την πρώτη του κολεξιόν ετοιμοφόρετων ενδυμάτων το 1976. Εδραίωσε τον μύθο του enfant terrible της μόδας, με τη δουλειά του που ισορροπεί, μεταξύ του ριζοσπαστικού και του συμβατικού. Τον κορσέ, το πιο απλό και παραδοσιακό εσώρουχο, το μετέτρεψε σε προκλητικό εξωτερικό ένδυμα. Εισήγαγε τις φούστες για άνδρες και συνετέλεσε στο να γίνει αποδεκτό το τατουάζ από τις μάζες. Καθιέρωσε την εμπορική σειρά Gaultier(1988), σχεδίασε για τον κινηματογράφο και συνεργάστηκε με διάσημους καλλιτέχνες, όπως η Madonna. Ο Gaultier μεταφέρει στην πασαρέλα τη μόδα του δρόμου, σε συνδυασμό με στοιχεία που σοκάρουν, όπως ο ασαφής καθορισμός του φύλου, της φυλής και της σεξουαλικότητας, με μοντέλα ασυμβίβαστους ή «αληθινούς» τύπους. Το 1997 μεταπήδησε στην υψηλή ραπτική, κάνοντας επιδείξεις στο Παρίσι.protothema.gr/wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube