http://happycity-blog.blogspot.gr/2015/03/blog-post_98.html


Πριν πετάξεις στον κάδο των απορριμμάτων τα τσόφλια των αυγών θυμήσου την μεγάλη τους περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Το ασβέστιο του αυγού δεν βρίσκεται στο ασπράδι αλλά στο τσόφλι.Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορείς να φας τα κελύφη των αυγών;Φυσικά και μπορείς να το κάνεις, καταναλώνοντας έτσι θρεπτικά συστατικά και ουσίες όπως η γλυκοζαμίνη και το υαλουρονικό οξύ.
Λοιπόν τα βήματα είναι λίγα και απλά.
1ο Βήμα: Βράζουμε τα τσόφλια σε νερό για περίπου πέντε λεπτά για να σκοτώσουμε τα βακτήρια και φροντίζουμε να είναι εντελώς καλυμμένα με νερό. 
2ο Βήμα:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. 
3ο Βήμα:Όταν βράσουν τα τσόφλια τα βγάζουμε από το νερό και τα τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15' μέχρι  να γίνουν τραγανά.
4ο Βήμα:Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κεντάκι το τσόφλι του αυγού περιέχει την πολύτιμη ουσία βρασόλη η οποία προκαλεί αίσθημαευεξίας & ισχύος από τα πρώτα πέντε λεπτά της κατανάλωσης!

Βάλε την πούδρα από τα τσόφλια στον καφέ ή στον χυμό σου και σίγουρα μόνο καλό θα σου κάνει!




Που αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κέλυφος του αυγού;

 Μάσκα προσώπου
Ανακάτεψε την πούδρα από το τσόφλι με ασπράδι αυγού και μόλις στεγνώσει ξεπλένεις το πρόσωπο σου. 

Κατά των ερεθισμών του δέρματος
Αναμειγνύεις τα τσόφλια αυγών σε ένα βάζο με ξύδι (διαρκεί 2 ημέρες) και χρησιμοποιήστε το μείγμα για τη θεραπεία του ερεθισμένου δέρματος. 

Λίπασμα
Χρησιμοποίησε ως λίπασμα στα φυτά του κήπου σου ή της γλάστρας σου.

Γλαστράκι
Σπάσε το αυγό σας στα δύο και χρησιμοποίησε τα μισά σαν γλαστράκια, τα οποία θα γεμίσεις με χώμα προσθέτοντας σπόρους ή μικρά φυτά. Μεταφυτέψτε το φυτό σας σε κανονική γλάστρα, χωρίς να αφαιρέσεις το τσόφλι, γιατί με τον καιρό θα διαβρωθεί θρέφοντας τα φυτά με το ασβέστιο που περιέχει.

Κατά της πικρίλας του καφέ
Στη Βραζιλία χρησιμοποιούν ρίχνουν μεγάλα κομμάτια από τσόφλια στο φίλτρο της καφετιέρας, δίνοντας στο καφέ μια πιο απαλή γεύση, χωρίς όμως να χάνει φυσικά κάτι από την γεύση του και τις ιδιότητες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube