«Η ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ»: Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΟΚΟΒΙΚΟΣ & Η ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ!


επιτυχημένη εταιρεία παραγωγής Καραγιάννης-Καρατζόπουλος θα γιορτάσει τα 50 της χρόνια καθώς και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου σκηνοθέτη, σεναριογράφου, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Γιώργου Τζαβέλλα, με την προβολή μιας αγαπημένης μας κλασικής ταινίας. 




Η «Καραγιάννης-Καρατζόπουλος» μαζί με την «Σπέντζος Φιλμ» θα προβάλουν ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες, την επιτυχημένη ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» (παραγωγής 1965 με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κωνσταντίνο και την Μάρω Κοντού), όχι όμως στην γνωστή ασπρόμαυρη εκδοχή της που όλοι μας γνωρίζουμε, άλλα σε έγχρωμη!  Τέλειο;



Η επεξεργασία της ταινίας έγινε στη Φλόριντα των Η.Π.Α και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στα Village Cinemas στο Μαρούσι.
Η προβολή για τις κινηματογραφικές αίθουσες έχει προγραμματιστεί από την Σπέντζος Φιλμ για τις 10 Μαρτίου 2016.
Ανυπομονώ να την δω όχι μόνο στην μεγάλη οθόνη αλλά και έγχρωμη!!!
Μπράβο στην εξαιρετική & πρωτότυπη ιδέα τους.




Πληροφορίες για την ταινία

Το φίλμ «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» είναι μια κοινωνική κομεντί του 1965, σε σκηνοθεσία του Γεωργίου Τζαβέλλα και παραγωγή της εταιρειας «Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης», με πρωταγωνιστές τους Μάρω Κοντού και Γιώργο Κωνσταντίνου. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου, με πλήθος αναφορών στη ζωή και στα προβλήματα της μικροαστικής τάξης στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα.
Η ταινία θίγει, αρχικά, το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας. Μαζί με αυτό, όμως, άμεσα και ξεκάθαρα, παρουσιάζει τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το ζευγάρι του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που ξεπερνάει με αγώνα τις δυσκολίες της συμβίωσης και το πετυχαίνει. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιους ρόλους.
Επίσης, είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Τζαβέλλας. Ενώ και η ερμηνεία του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντώνη Κοκοβίκου, θεωρείται μια από τις καλύτερες του.
Τελευταία ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα. Διασκευή ενός παλαιότερου δικού του θεατρικού έργου με το οποίο τερμάτισε τη θεατρική του καριέρα ο Βασίλης Λογοθετίδης το 1958. Ο Τζαβέλλας, είχε δώσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τον προσωρινό τίτλο Η Αστεφάνωτη. Όταν πληροφορήθηκε πως ο σκηνοθέτης Νίκος Αβραμέας, γύριζε τη δική του Αστεφάνωτη, τον άλλαξε δινοντας τον τίτλο που όλοι γνωρίζουμε. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, Κωνσταντίνου - Κοντού, δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας.

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνου Γιώργος , Κοντού Μάρω , Ξενίδης Σταύρος , Κέδρακας Νάσος , Διαμαντίδου Δέσπω ,Καββαδία Τασώ , Καλλιβωκάς Δημήτρης , Παπαγιάννη Λιλή , Γώγου Κατερίνα , Λαμπροπούλου Καίτη , Τζίφος Γιώργος , Μοσχονά Μπέτυ , Δούκας Κώστας , Ζαχαροπούλου Τζένη , Φιλιππόπουλος Νίκος , Νικολαϊδου Δέσποινα , Αντωνόπουλος Άγγελος , Φλώρα Μίκα , Ροζάν Λουκιανός , Ρώης Γιώργος , Κουκής Δημήτρης

Διάρκεια: 101
Εισιτήρια: 297273
Α' Προβολή: 18/1/1965
Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σικάγο. 
Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου. 

Πληροφορίες για την ταινία από: wikipedia & cinehellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube