O ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΙΙ ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΕΙ ΤΟ 2018!


Αυστραλός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας  Clive Palmer εκτός των άλλων που είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Blue Star Line» («White Star Line» ήταν η εταιρεία του αυθεντικού πλοίου), θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και το δει το αντίγραφο του θρυλικού «Τιτανικού» να σαλπάρει το 2018.
Θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι 106 χρόνια μετά το ναυάγιο του αυθεντικού πλοίου, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Jiangsu της Ανατολικής Κίνας προς το Ντουμπάι.

Διάβασε ακόμη: Ο «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!

Το μήκος του αντίγραφου θα είναι 270m,  το ύψος θα είναι 53m, θα διαθέτει 18 σωσίβιες λέμβους, το βάρος του θα ανέρχεται στους 40.000 τόνους.


Θα φιλοξενήσει 2400 επιβάτες, θα διαθέτει 900 άτομα ως πλήρωμα και 840 καμπίνες Α', Β' και Γ' θέσης, εννέα πατώματα και 840 καμπίνες.

Το αυθεντικό επιβατηγό υπερωκεάνιο είχε μήκος 269,06m, πλάτος 28,19m και ύψος 32m.

Διάβασε ακόμη: ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»; 

Η κατασκευή του εκτιμάται πως θα κοστίσει από 385 έως 515 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Clive Palmer όπως δήλωσε θα κάνει τους επιβάτες να νομίζουν πως βρίσκονται στην ταινία, η οποία βασίστηκε στα αυθεντικά σχέδια του «Τιτανικού». 




Οι χώροι του πλοίου θα είναι μεν όπως οι πρωτότυποι, θα υπάρχουν σε και πολλά μοντέρνα στοιχεία όπως κλιματισμός, χαμάμ, πισίνα &ίντερνετ.«Τηλεοράσεις δεν θα υπάρχουν στα σαλόνια», είπε ο Palmer. 

            




...




Διάβασε ακόμη: 12 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ»


~Πληροφορίες από την wikipedia για τον θρυλικό «Τιτανικό»~

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα:RMS Titanic) ήταν Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά τοπαρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη Η βύθιση του προκάλεσε τον θάνατο 1.500 ατόμων περίπου σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. 




Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία. Ο Τιτανικός ήταν το δεύτερο από τρία υπερωκεάνια της κλάσης Olympic που χρησιμοποιούσε η White Star Line, και κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Harland and Wolff στο Μπέλφαστ με ναυπηγό αρχιτέκτονα τον Τόμας Άντριους. Ο Άντριους έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο. Στο παρθενικό του ταξίδι μετέφερε 2.224 επιβάτες και πλήρωμα. 

                

Με πλοίαρχο τον Έντουαρντ Σμιθ, οι επιβάτες του περιελάμβαναν μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς και εκατοντάδες μετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι αναζητούσαν μια καινούργια ζωή στη Βόρεια Αμερική. 



Οι εγκαταστάσεις της πρώτης θέσης είχαν σχεδιαστεί για να αποτελέσουν την κορωνίδα της άνεσης και της πολυτέλειας, με ένα γυμναστήριο, πισίνα, βιβλιοθήκες, ακριβά εστιατόρια και πολυτελείς καμπίνες. Ένας ασύρματος τηλέγραφος φρόντιζε τις ανάγκες των επιβατών και χρησίμευε επίσης για επιχειρησιακή χρήση.

Αν και ο Τιτανικός είχε προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως στεγανά διαμερίσματα και ενεργοποιούμενες εξ αποστάσεως υδατοστεγείς πόρτες, δεν υπήρχαν αρκετές σωστικές λέμβοι για όλους όσους επέβαιναν στο πλοίο λόγω παρωχημένων κανόνων ναυτικής ασφάλειας. 

Ο Τιτανικός είχε αρκετές λέμβους μόνο για 1.180 άτομα -αριθμός  λίγο μεγαλύτερος από το μισό του αριθμού των επιβαινόντων, και ίσος περίπου με το ένα τρίτο της συνολικής χωρητικότητας επιβατών του πλοίου.
Αφότου απέπλευσε από το Σαουθάμπτον την 10η Απριλίου 1912, ο Τιτανικός σταμάτησε στο Χερβούργοστη Γαλλία και στο Κουίνσταουν (σήμερα Κοβ) στην Ιρλανδία προτού κατευθυνθεί δυτικά προς τη Νέα Υόρκη.



Στις 14 Απριλίου 1912, μετά από τέσσερις ημέρες διάσχισης και περίπου 375 μίλια (600 km) νότια της Νέας Γης, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. ώρα πλοίου. Η παταγώδης σύγκρουση προκάλεσε κάμψη προς τα μέσα στις πλάκες του κύτους του Τιτανικού κατά μήκος της δεξιάς πλευράς (starboard) και διέρρηξε πέντε από τα δεκαέξι υδατοστεγή διαμερίσματα εκθέτοντας τα στη θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες και μερικά μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους, πολλές από τις οποίες κατέβηκαν στη θάλασσα μερικώς φορτωμένες. Ένας δυσανάλογος αριθμός ανδρών έμεινε στο πλοίο επειδή ακολουθήθηκε ένα πρωτόκολλο "πρώτα γυναίκες και παιδιά" από μερικούς αξιωματικούς που φόρτωναν τις βάρκες.

Περίπου στις 2:20 π.μ. το πλοίο έσπασε και άρχισε να βυθίζεται με περισσότερα από χίλια άτομα ακόμη εν πλω. Λίγο πριν περάσουν δύο ώρες αφότου βυθίστηκε ο Τιτανικός, το επιβατηγό πλοίο RMS Carpathia της Cunard έφτασε στο σημείο της βύθισης, όπου περισυνέλεξε 705 επιζώντες.
Το ναυάγιο του Τιτανικού παραμένει στο βυθό, σπασμένο στα δύο και σταδιακά αποσυντιθέμενο σε βάθος 12.415 ft (3.784 m). Από την ανακάλυψή του το 1985, χιλιάδες αντικείμενα έχουν ανασυρθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. 

Ο Τιτανικός έχει γίνει ένα από τα διασημότερα πλοία στην ιστορία και η μνήμη του διατηρείται ζωντανή από πολυάριθμα βιβλία, τραγούδια, ταινίες, εκθέματα και μνημεία.Ο Τιτανικός είχε μήκος 882 πόδια και 9 ίντσες (269,06 m) και μέγιστο πλάτος 92 πόδια και 6 ίντσες (28,19 m). Το συνολικό του ύψος, μετρημένο από τη βάση της τρόπιδας μέχρι την κορυφή της γέφυρας, ήταν 104 πόδια (32 m). Μετρούσε 46.328 κόρους και με βύθισμα 34 πόδια και 7 ίντσες (10,54 m) , εκτόπιζε 52.310 τόνους.

Και τα τρία πλοία της κλάσης Olympic είχαν δέκα καταστρώματα (εκτός της κορυφής των διαμερισμάτων των αξιωματικών), οκτώ από τα οποία προορίζονταν για χρήση από τους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube