Η VIOLA DAVIS & Ο DENZEL WASHINGTON ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ «FENCES»

https://happycity-blog.blogspot.gr/2016/09/viola-davis-denzel-washington-fences.html

ο «Fences» είναι το νέο φίλμ της «Paramount Pictures» με πρωταγωνιστές την Viola Davis & τον Denzel Washington, ο οποίος έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία. 
Η ταινία είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με «Pulitzer Prize for Drama» (1987) & «Tony Award for Best Play» (1987) ομότιτλου θεατρικού έργου του August Wilson που γράφτηκε το 1983.

Στo Pittsburgh του 1950, ο Αφροαμερικανός Troy Maxson(Denzel Washington), ένας πρώην πολλά υποσχόμενος παίκτη του μπέιζμπολ που όμως τώρα δουλεύει στα απορριμματοφόρα, κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει την σύζυγο του, Rose (Viola Davis) & τον γιο τους Cory Maxson. 
Το 2010 «ανεβηκε» για πρώτη φορά στο Broadway, στο Cort Theatre με τους δυο πρωταγωνιστές τις ταινίας.



H δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ (Β' γυναικείου ρόλου για το Doubt & Α' γυναικείου ρόλου για το Help) V.Davis, κέρδισε με το «Fences» το δεύτερο της βραβείο Tony, αυτή τη φορά Α' γυναικείου ρόλου (το 2001 είχε κερδίσει το βραβείο Tony B' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο έργο «King Hedley II») και ο βραβευμενος με δυο Όσκαρ (Β' ανδρικού ρόλου το 1989 για το Glory & Α' ανδρικού ρόλου το 2001 για το Training Day) Denzel Washington κέρδισε πρώτο του Tony, αυτό του Α' ανδρικού ρόλου για το ίδιο έργο.


Το «Fences» παίχτηκε πρώτη φορά το 1987 στο «46th Street Theatre», κερδίζοντας 4 Tony Awards {Best Play, Best Performance by a Leading Actor in a Play (James Earl Jones), Best Performance by a Featured Actress in a Play (Mary Alice), and Best Direction of a Play (Lloyd Richards)}.

Μήπως έφτασε η στιγμή να κερδίσει επιτέλους το χρυσό αγαλματίδιο η εκπληκτική Viola;

Η ταινία «Fences» θα προβληθεί στις ΗΠΑ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube