''BILLBOARD WOMEN IN MUSIC'': H ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ MADONNA ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΟΥΣΑΣ!

https://happycity-blog.blogspot.gr/2016/12/billboard-women-in-music-h-madonna.html

Madonna τιμήθηκε με το βραβείο της «Γυναίκας της Χρονιάς» στα «Billboard Women In Music2016». Η καλλιτέχνιδα με τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά περιοδείες όλων των εποχών, τα εσοδα των οποιων έχουν ξεπεράσει το 1,5 δις δολάρια! Η «Rebel Heart Tour»  ήταν η δέκατη παγκόσμια περιοδεία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας & τραγουδοποιού, για τη προώθηση του δέκατου τρίτου studio άλμπουμ της, «Rebel Heart».

Ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 από το Μόντρεαλ στην Αμερική και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεργασία της με την «Live Nation» με τις εισπράξεις των δύο προηγούμενων sold out περιοδειών να φτάνουν τα 713.000.000$ μόνο από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

H δεκάχρονη συνεργασία με την «Live Nation» λήγει αν και μάλλον θα ανανεωθεί σύντομα. Αφήνεις τέτοιο «χρυσορυχείο»;
Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η «Γυναίκα της Χρονιάς 2016» μίλησε σοβαρά θέματα, ήταν ειλικρινής, αλλά και αστειεύτηκε. Ηταν δηλαδή η Μαντόνα που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

 
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον μισογυνισμό, τον σεξισμό, στον βιασμό της όταν ήταν νέα, στο bullying,  στα θύματα του Aids και στα άτομα τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για εκείνη στο ξεκίνημα της, όπως η Debbie Harry, η Aretha Franklin και φυσικά ο David Bowie.
Μίλησε επίσης για τις διακρίσεις στην μουσική βιομηχανία, τονίζοντας ότι στους άνδρες επιτρέπονται όλα, ενώ στις γυναίκες όχι.



''Όταν είσαι κορίτσι, θα πρέπει να παίξεις το παιχνίδι. Πρέπει να είσαι όμορφη, χαριτωμένη και σέξι. Αλλά όχι πάρα πολύ έξυπνη. Και τέλος, να μη γερνάς. Επειδή το να μεγαλώνεις είναι αμαρτία. Θα επικριθείς, θα διασυρθείς και σίγουρα δεν θα σε παίζουν στο ραδιόφωνο."

Η Madonna μίλησε και για τη στιγμή στη ζωή της που ένιωσε «σαν τον πιο μισητό άνθρωπο στον πλανήτη», με τα μάτια της να δακρύζουν και τη μύτη της να τρέχει λίγο.
 

Χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον Sean Penn, κυκλοφόρησε το άλμπουμ ''Erotica'' και το βιβλίο ''Sex'' και τότε ήταν που τα μίντια της την σχολίαζαν με όχι και τα καλύτερα λόγια.
«Θυμάμαι πως ήμουν σε κάθε εξώφυλλο εφημερίδας και περιοδικού. Με χαρακτήριζαν πόρνη και μάγισσα ενώ ένας τίτλος με σύγκρινε με τον Σατανά και τότε είπα: "Περίμενε ένα λεπτό, δεν είναι ο Prince που τρέχει γύρω με ψηλά τακούνια, κραγιόν και τον πισινό του έξω; Ναι, ήταν. Αλλά ήταν άνδρας. Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά συνειδητοποίησα ότι οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια ελευθερία με τους άνδρες» είπε η Madge.

Σχετικά με τον φεμινισμό σχολίασε πως κάποια στιγμή στην ζωή της είπε στον εαυτό της: «Ω, αν είσαι φεμινίστρια, δεν έχεις σεξουαλικότητα, θα την αρνηθείς. Έτσι είπα: «γ@%&$ο αυτό. Είμαι ένα διαφορετικό είδος φεμινίστριας. Είμαι μια κακή φεμινίστρια».

Κάποια στιγμή θυμήθηκε τα είδωλα της μουσικής που πέθαναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. «Νομίζω ότι το πιο αμφιλεγόμενο πράγμα που έχω κάνει ποτέ είναι να παραμείνω. Ο Michael έχει φύγει. Ο Tupac έχει φύγει. Ο Prince έχει φύγει. Η Whitney έχει φύγει. Η Amy Winehouse έχει φύγει. Ο David Bowie έχει φύγει. Αλλά εγώ παραμένω όρθια. Είμαι μια από τους τυχερούς και κάθε μέρα μετράω τις ευλογίες μου».

Τελειώνοντας την ομιλία της, παρότρυνε τις καλλιτέχνιδες να συνεργάζονται με δυναμικές γυναίκες, να εμπνέονται και να μαθαίνουν από αυτές και να υποστηρίζονται μεταξύ τους.

Δες ολόκληρο το βίντεο με την ομιλία της ΕΔΩ

Η Μαντόνα εμφανίστηκε φορώντας ένα κοστούμι Γκούτσι όπου στο πίσω μέρος του σακακιού ήταν κεντημένο με Ελληνικούς χαρακτήρες το όνομα Ευτέρπη, με μεγάλα, κόκκινα γράμματα, ως φόρο τιμής στην μούσα της Μουσικής.

Σε κάποιους σε Ελληνικά site φάνηκε λιγάκι αστείο το όνομα αντί να θεωρήσουν τιμητική την κίνηση αυτή της ποπ σταρ και του οίκου μόδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube