ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ #WOMENSMARCH

https://happycity-blog.blogspot.gr/2017/01/i-womensmarch.html

κατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν χθες, στην πορεία αλληλεγγύης ''Women's March'' στην Washington, που οργανώθηκε υπέρ της προάσπισης των πολιτικών & ανθρωπίνων δικαιωμάτων & κατά του 45ου προέδρου της Αμερικής. Αντίστοιχες πορείες πραγματοποιηθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α.

Ο Doanld Trump δεν έκρυψε ποτέ, τις αναχρονιστικές του απόψεις για την LGBTQ κοινότητα, τους μετανάστες και το κατά πόσο οι γυναίκες είναι ελεύθερες να ορίζουν το σώμα της όπως εκείνες επιθυμούν (π.χ. αμβλώσεις).



Χιλιάδες gay & straight γυναίκες και άνδρες, παιδιά, μετανάστες/ιες, φεμινίστριες, ακτιβίστριες/ές, μουσουλμάνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, οι υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος, προοδευτικοί & σκεπτόμενοι άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν, ενάντια στο σεξισμό, την ξενοφοβία, το μίσος, και τον αυταρχισμό.

Οι διαδηλωτές φορούσαν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας, τα «pussy hats» και φώναζαν συνθήματα όπως: «Χρειαζόμαστε έναν πραγματικό ηγέτη, όχι έναν ανατριχιαστικό τύπο που ανεβάζει tweets»,

Διασημότητες της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου & της μόδας ένωσαν τις φωνές τους με τον κόσμο, στέλνοντας βροντερα μηνύματα στο νέο πρόεδρο.


Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι συμμετείχαν στις πορείες 5.000.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναμενόταν!

Στο Λονδίνο πάνω από 100.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ενώ χιλιάδες πολίτες έκαναν το ίδιο στο Σίδενϊ, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Γενεύη, το Μόντρεαλ, το Μεξικό, το Τελ Αβίβ, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, τη Ρώμη και την Πράγα.
«Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι οδήγησαν στο τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ», σχολίασε η Γούπι Γκόντμπεργκ από τη Νέα Υόρκη.




οστόνη, το Ντένβερ, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Πηγή: www.lifo.gr
H βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα, φορώντας ένα μαύρο σκουφάκι (& όχι ροζ) με τα χαρακτηριστικά αυτάκια γάτας, εμφανίστηκε στην Ουάσιγκτον, στην «Πορεία των Γυναικών» κατά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, προτρέποντας το πλήθος να συμμετάσχει στην «επανάσταση της αγάπης». «Είστε έτοιμοι να συνταράξετε τον κόσμο; Καλώς ήρθατε στην επανάσταση της αγάπης. Καλώς ήρθατε στην άρνησή μας ως γυναίκες να αποδεχθούμε αυτή τη νέα εποχή της τυραννίας. Όπου δεν διατρέχουν κίνδυνο μονάχα οι γυναίκες, αλλά όλοι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι.Είναι η απαρχή μιας αλλαγής περισσότερο από ποτέ αναγκαίας. Tο καλό δε νίκησε σε αυτές τις εκλογές, όμως το καλό θα υπερισχύσει στο τέλος» είπε η Madge ενώ στη συνέχεια τραγούδησε τις επιτυχίες της «Express yourself» και «Human nature», αφιερώνοντας το δεύτερο στον ρατσιστή Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου το όνομα δεν ξεστόμισε.
























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube