H VOGUE ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ MARIO TESTINO ΚΑΙ BRUCE WEBER ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ


Η Βρετανική Vogue διακόπτει κάθε συνεργασία «για το άμεσο μέλλον», με τους διάσημους φωτογράφους Mario Testino και Bruce Weber μετά τις καταγγελίες μοντέλων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. 




Η διευθύντρια του περιοδικού, Anna Wintour ανακοίνωσε πως διακόπτεται και εκείνη κάθε επαγγελματική σχέση με τους φωτογράφους αναφέροντας: «Οι κατηγορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί κατά του Μπρους Βέμπερ και του Μάριο Τεστίνο είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Και οι δύο τους είναι προσωπικοί μου φίλοι, που έχουν συνεισφέρει εξαιρετικά στην Vogue και σε άλλα περιοδικά της Condé Nast όλα αυτά τα χρόνια, ενώ και οι δύο ανούνται τις κατηγορίες αυτές. Πιστεύω πάρα πολύ στην αξία της μετάνοιας και της συγχώρεσης, όμως λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου τις κατηγορίες και εμείς στην Condé Nast αποφασίσαμε να αναβάλλουμε τις συνεργασίες μας με τους δύο αυτούς φωτογράφους για το προσεχές μέλλον».




Ο Weber δήλωσε στην εφημερίδα «New York Times» ότι είναι συγκλονισμένος και λυπημένος από τις εξωφρενικές κατηγορίες που έγιναν εναντίον του, τις οποίες αμφισβητώ απολύτως.
Ο οίκος μόδας Burberry δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον Testino στο άμεσο μέλλον, ενώ και άλλοι οίκοι όπως ο Michael Kors επανεξετάζουν τη σχέση τους με τους δύο φωτογράφους.

Οι ισχυρισμοί εναντίον των δυο φωτογράφουν ήρθαν καθώς η εκδοτική εταιρεία Condé Nast (Allure, Architectural Digest, Ars Technica, Backchannel, Bon Appétit, Brides, Condé Nast Traveler, Epicurious, Glamour, Golf Digest, GQ, Pitchfork, Self, Teen Vogue, The New Yorker, Vanity Fair, Vogue, W, Wired) εξέδωσε νέο κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των μοντέλων και ο διευθύνων σύμβουλος, Bob Sauerberg, απαγόρευσε τη χρήση μοντέλων ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ ετών, εκτός εάν πρόκειται για θέμα προφίλ ή ειδησεογραφικό δελτίο, οπότε θα έπρεπε να συνοδεύονται. 

Οι κατηγορίες για τον Mario Testino και τον Bruce Weber αφορούν αάσεμνες συμπεριφορές, αγγίγματα και αυνανισμούς, ενώ δεν έχει καταγγελθεί βιασμός. 



Ο Περουβιανής καταγωγής, 63χρονος Τεστίνο έχει πάνω από σαράντα χρόνια καριέρας με διαφημιστικές καμπάνιες για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας(GucciBurberryVersaceMichael KorsChanelStuart WeitzmanCarolina Herrera και Estée Lauder) και κάποια από τα καλύτερα εξώφυλλα των καλύτερων περιοδικών του κόσμου, της Vogue, του V Magazine, του Vanity Fair και του GQ.

Ο 71χρονος Αμερικανός φωτογράφος μόδας Bruce Weber έγινε γνωστός για τις καμπάνιες των: Calvin KleinRalph Lauren, PirelliAbercrombie & FitchRevlonGianni Versace και έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία περιοδικά VogueGQVanity FairElleLifeInterview και Rolling Stone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube