Ο WILL SMITH ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ CHRIS ROCK


Για πρώτη φορά στα 94 χρόνια των Βραβείων Όσκαρ συζητήθηκε κάτι περισσότερο από τα ίδια τα βραβεία. Μια σκηνή βίας.

Ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater για να παρουσιάσει το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και σ' 'ενα από τ' αστεία του για τους καλλιτέχνες της πρώτης σειράς, αστειεύτηκε με τον Γουιλ Σμιθ και ύστερα για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (ότι «θα μπορούσε να διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "G.I. Jane 2"»). 

Η Πίνκετ δεν γέλασε καθόλου (και με το δίκιο της) επειδή πάσχει από αλωπεκία και έδειξε την ενόχληση της.

Στη συνέχεια ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή ενώ ο Ροκ νόμιζε ότι κάτι αστείο θα συμβεί, ο Σμιθ του ρίχνει ένα χαστούκι, επιστρέφει στη θέση του και του φωνάζει «να μην ξαναπιάσει τη γυναίκα του στο γ*****νο στόμα του». 

 Ο Ροκ ξαφνιάστηκε και προσπάθησε να αστειευτεί, κρατώντας την ψυχραιμία του.

Θα μπορούσε ο Σμιθ να του πει δυο λόγια για να δείξει την ενόχληση του και να τον ''βάλει'' στη θέση του και να έχει κάθε δίκιο με το μέρος του, όμως προτίμησε τη βία. Θα μου πεις ''σιγά ένα χαστούκι ήταν''. Και αυτό βίαιη πράξη είναι. 




Ο ευχαριστήριος λόγος του Σμιθ ήταν και μια δημόσια συγγνώμη. «Η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα. Ελπίζω η Ακαδημία να με φωνάξει πίσω του χρόνου».Ο Ροκ αρνήθηκε να υποβάλλει μήνυση για το περιστατικό. H Ακαδημία από την πλευρά της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Ακαδημία δεν υιοθετεί καμία μορφή βίας. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι για τους νικητές των 94ων Βραβείων της Ακαδημίας, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή της αναγνώρισης από τους κοντινούς τους ανθρώπους και τους εραστές του σινεμά σε όλον τον κόσμο.» 

Μετά το χαστούκι ο Will Smith παρέλαβε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (ο πέμπτος στην ιστορία ηθοποιός) διασκέδασε στο πάρτι του Vanity Fair σα να μην υπάρχει αύριο και σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η πλειοψηφία ήταν με το μέρος του Σμιθ και του συμπαραστάθηκε κιολας, δεν τον σταμάτησε κανείς και τον δικαιολόγησαν!! Αυτή είναι η πρόοδος; 

Το Χόλιγουντ του ΜeToo, που είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της βίας, σιώπησε.

 Επικροτούν τη βία; Όποιος χτυπάει κάποιον άλλον για μια βλακεία που είπε, θεωρείται ιππότης; Η αγάπη αποδεικνυεται με το ξύλο; 
Και τι θα είχε συμβεί αν ο Σμιθ ήταν λευκός ή ο πρώτος γυναίκα; Και αν ο άλλος είχε ανταποδώσει; Θα είχε μετατραπεί η σκηνή σε ρινγκ;  


Ο Γουίλ Σμιθ -ή μάλλον η ομάδα του- δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram: 

'' Με όποια μορφή της, η βία είναι τοξική και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στην χθεσινή τελετή των βραβείων Οσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Το να δέχομαι αστεία εις βάρους μου είναι κομμάτι της δουλειάς, αλλά ένα αστείο πάνω στην αρρώστια της Τζέιντα με ξεπέρασε και αντέδρασα παρορμητικά. Θα ήθελα να σου ζητήσω μία δημόσια συγγνώμη Κρις, ξεπέρασα κάθε όριο και ήταν λάθος μου. Ντρέπομαι και η συμπεριφορά μου δεν συνάδει με τον άντρα που προσπαθώ να γίνω. Δεν υπάρχει χώρος για βία σ' έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης. Θα ήθελα επίσης να απολογηθώ και στην Ακαδημία, τους παραγωγούς της τελετής, στον κόσμο στην αίθουσα και σε όσους παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να απολογηθώ στην οικογένεια των Γουίλιαμς, και στην οικογένεια της ταινίας. Μετανιώνω πικρά για την πράξη μου, η οποία λέρωσε ένα τόσο υπέροχο ταξίδι που ήταν η ταινία για όλους μας. 

 Είμαι ακόμα ένα έργο υπό κατασκευή. 

 Ειλικρινά, Γουίλ''



Η Ακαδημία Κινηματογράφου «καταδίκασε» το χαστούκι από τον Σμιθ στον Κρις Ροκ και λέει ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα επί του περιστατικού και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες», σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και με τα πρότυπα συμπεριφοράς που διέπουν την Ακαδημία Κινηματογράφου.

Αμέσως μετά το πέρας της 94ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, τα μέλη της Ακαδημίας συνεδρίασαν μέσω zoom για το αν θα πάρουν πίσω το αγαλματίδιο από τον Γουίλ Σμιθ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της DailyMail, τα μέλη της Ακαδημίας διχάζονται για το αν θα πάρουν πίσω το Όσκαρ από τον Σμιθ, το οποίο κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard», επειδή το χαστούκι στον Ροκ παραβιάζει έναν νέο κώδικα συμπεριφοράς που καταρτίστηκε από την Ακαδημία στον απόηχο του κινήματος #MeToo και των φρικτών εγκλημάτων του Χάρβεϊ Γουάινστιν. 

 Στη λεκτική βία και σε χαζά αστεία δεν απαντάς με χειροδικία.


Διάβασε και αυτό: 

OSCARS 2022: OΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου