TO ''WANNABE'' TΩΝ SPICE GIRLS EINAI TO ΠΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '40


http://happycity-blog.blogspot.gr/2014/11/to-wannabe-t-spice-girls-einai-to-40.html

Δύο δεκαετίες πέρασαν σχεδόν (8/7/1996) από την κυκλοφορία του ''Wannabe'' , το ντεμπούτο σινγκλ των ''Spice Girls'' το οποίο πούλησε 7.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και γράφτηκε το 1996 από τα μέλη του συγκροτήματος και τους Matt Rowe & Richard Stannard.
Το Βρετανικό Μουσείο Επιστημών & Βιομηχανίας (Manchester's Museum of Science and Industry) έκανε έρευνα σύμφωνα με την οποία το ''Wannabe'' είναι το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι στην πρόσφατη μουσική ιστορία της Μ.Βρετανίας ανάμεσα σε περισσότερα από 220 γνωστά τραγούδια από τη δεκαετία του ’40!

Όπως αναφέρει η Guardian, οι Βρετανοί ερευνητές για τη συγκεκριμένη μελέτη συνεργάστηκαν με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ έστησαν ένα online διαδικτυακό παιχνίδι,με την ονομασία ''Hooked On Music'': Περισσότεροι από 12.000 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα τραγούδι ανάμεσα σε 1.000 πολύ γνωστά κομμάτια που ξεχώρισαν περίπου τα τελευταία 70 χρόνια. Οι χρήστες αναγνώρισαν το ''Wannabe'' σε έναν μέσο χρόνο 2,3 δευτερολέπτων, ενώ τα υπόλοιπα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

 Το ''Mambo No 5'' του Lou Bega βρίσκεται δεύτερο στη λίστα με χρόνο αναγνώρισης τα 2,38 δευτερόλεπτα και τρίτο το ''Eye of the tiger'' με 2,62 δευτερόλεπτα  χρόνο αναγνώρισης.

 «Συμβαίνει καμιά φορά να ακούσεις ένα τραγούδι μόνο μία ή δύο φορές, αλλά δέκα χρόνια αργότερα να θυμηθείς αμέσως ότι το είχες ακούσει στο παρελθόν», εξηγεί στο BBC η Ασλεϊ Μπουργκόιν, επικεφαλής της έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. «Αντιθέτως, υπάρχουν άλλα τραγούδια τα οποία ακόμη και αν τα έχεις ακούσει πολλές φορές, δεν σου δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα», προσθέτει. Σύμφωνα με την Μπουργκόιν, το Hooked On Music εντάσσεται σε μία ευρύτερη έρευνα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γήρανσης, μέσω του εντοπισμού των χαρακτηριστικών της μουσικής που παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη.

Η λίστα με τα 20 πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια στη Μ.Βρετανία:

1. Spice Girls - Wannabe

2. Lou Bega - Mambo No. 5

3. Survivor - Eye of the Tiger

4. Lady Gaga - Just Dance

5. ABBA - SOS

6. Roy Orbison - Pretty Woman

7. Michael Jackson - Beat It

8. Whitney Houston - I Will Always Love You

9. The Human League - Don't You Want Me

10. Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing

11. Lady Gaga - Poker Face

12. Hanson - Mmmmbop

13. Elvis Presley - It's Now Or Never

14. Bachman-Turner Overdrive - You Ain't Seen Nothin' Yet

15. Michael Jackson - Billie Jean

16. Culture Club - Karma Chameleon

17. Britney Spears - Baby One More Time

18. Elvis Presley - Devil in Disguise

19. Boney M. - Rivers of Babylon

20. Elton John - Candle in the Wind














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube