ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ (ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)!

http://happycity-blog.blogspot.gr/2015/03/blog-post_57.html

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 που ξεκίνησε την απίστευτη καριέρα της δεν υπάρχει κάτι που να έχει σχέση με την μουσική ή τον κινηματογράφο και να μην το έχει δοκιμάσει.
Η Μαντόνα δεν υπήρξε ποτέ η κορυφαία ηθοποιός, όμως έπαιξε σε ταινίες και μάλιστα δεν ήταν καθόλου κακή και αυτό συνέβη γιατί την βοήθησαν το σενάριο και η σκηνοθεσία.
Αν εξαιρέσουμε το "Swept Away" και το "Shanghai Surprise"(έπαιζε με τον τότε σύζυγο της Sean Penn) παρακάτω θα θυμηθείς ή θα μάθεις για πρώτη φορά τις καλές τις στιγμές στον κινηματογράφο.

Desperately Seeking Susan (1985)
.................................................

 
Αν και έπαιζε σχεδόν τον εαυτό της, οι κριτικές του κοινού & των κριτκών ήταν καλές.Έκανε μόδα με το στυλ της και για πρώτη φορά ακούστηκε η επιτυχία της "Into the Groove."




Madonna: Truth or Dare (1991)
.............................................

 
Το 1991 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ που είχε ως θέμα του την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο ''Blond Ambition''.



A League of Their Own (1992)
..........................................

Η ταινία αφηγείται είναι ιστορία του πραγματικού Γυναικείου Αμερικανικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ.Με πρωταγωνιστες τον Tom Hnaks, την Geena Davis, την Rosie O'Donnell και φυσικά την Μαντόνα η ταινία απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και αποδείχτηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 132,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!Έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, Α' Γυναικείου Ρόλου - Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της Ντέιβις και Καλύτερου Τραγουδιού. Το 2012 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.


 Who's That Girl (1987)
..................................

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στους εκκεντρικές κωμωδίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Τέσσερα χρόνια άδικης φυλάκισης δεν κατάφεραν να ''τσακίσουν'' το ελεύθερο πνεύμα και την αποφασιστικότητα της Νίκι Φαν. Η ένθερμη κοπέλα, που μόλις αποφυλακίστηκε υπό όρους, αποφασίζει να ''καθαρίσει'' το όνομα της  και δεν διστάζει να αναστατώσει τη Νέα Υόρκη με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.



Four Rooms (1995)
...........................



 Ο  γκρουμ του ξενοδοχείου Τεντ (Τιμ Ροθ) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ζήσει την πιο άγρια νύχτα της ζωής του! Προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους πελάτες του ξενοδοχείου συναντά τους πιο παράξενους και εκκεντρικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει ποτέ! Σε ένα από τα δωμάτια τέσσερις μάγισσες προσπαθούν να καλέσουν το πνεύμα της θεάς Ντιάνα. Σε ένα άλλο δωμάτιο ένας εξαγριωμένος σύζυγος σημαδεύει με πιστόλι την γυναίκα του. Στο τρίτο δωμάτιο ένας άγριος γκάνγκσκτερ αναγκάζει τον Τεντ να προσέχει τα παιδιά του, ενώ στο τέταρτο έναs εκκεντρικός σκηνοθέτης κάνει πάρτι και βάζει ένα αλλόκοτο στοίχημα. Τέσσερις ταλαντούχοι σκηνοθέτες (ανάμεσα στους οποίους και ο Κουέντιν Ταραντίνο) κινηματογραφούν την εκκεντρική κωμωδία με πρωταγωνιστές εκτός από την Μαντόνα, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Μαρίσα Τομέι και την Βαλέρια Γκολίνο σε πρωτότυπους και διασκεδαστικούς ρόλους!



 Evita (1996)
...................




Η καλύτερη της ταινία (και μια από τις αγαπημένες μου λόγω του κορυφαίου της σάουντρακ) είναι φυσικά η''Εβίτα'' με μια εξαιρετική ερμηνεία & με την φωνή της στα καλύτερα της.Η ταινία αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου μιούζικαλ των Άντριου Λόιντ Βέμπερ (μουσική) και Τιμ Ράις (στίχοι) και σκηνοθετήθηκε από τον Άλαν Πάρκερ με πρωταγωνιστές την Μαντόνα, τον Αντόνιο Μπαντέρας και τον Τζόναθαν Πράις. Το μιούζικαλ βασίζεται στα γεγονότα που συνδέθηκαν με την άνοδο στην εξουσία του Χουάν Περόν στην Προεδρία της Αργεντινής και στο ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτά η δεύτερη σύζυγός του, Εύα Περόν,η οποία εκτός από ''Πρώτη Κυρία'' της Αργεντινής, έλαβε τον τίτλο του ''πνευματικού ηγέτη'' της χώρας και ήταν τόσο λαοφιλής που έμεινε στην ιστορία με το χαϊδευτικό της όνομα:''Εβίτα''.
Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία με κέρδη 141.047.179$ και προτάθηκε για πέντε βραβεία Όσκαρ. Τελικά κέρδισε αυτό του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το ''You Must Love Me''. Επίσης προτάθηκε για πέντε Χρυσές Σφαίρες και κέρδισε τις τρεις: Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού («You Must Love Me») και Καλύτερης Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Μαντόνα). 



Shadows and Fog (1991)
....................................




Για το τέλος άφησα την ασπρόμαυρη ταινία του Woody Allen (σε σενάριο & σκηνοθεσία δική του) με πρωταγωνιστές την Kathy Bates, τον John Cusack, την Mia Farrow, την Jodie Foster, τον John Malkovich & την Μadonna.
H υπόθεση της έχει να κάνει με έναν ασήμαντο λογιστή,τον Kleinman, ο οποίος ξυπνάει ένα βράδυ από τους γείτονές του, που θέλουν τη βοήθειά του για να εντοπίσουν ένα στραγγαλιστή που έχει σκοτώσει ανθρώπους σε όλη την πόλη. Οι πολίτες σχηματίζουν επιτροπές επαγρύπνησης, αλλά όταν Kleinman είναι ντυμένος, οι γείτονές του έχουν εξαφανιστεί. Εν τω μεταξύ, ένα τσίρκο έχει έρθει στην πόλη.Η Irmy  και ο Paul  είναι δύο από τους καλλιτέχνες. Μετά από έναν καυγά,η Irmy αφήνει το τσίρκο στη μέση της νύχτας. Τελικά συναντά τον Kleinman, φοβισμένο και μόνο.

Αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά στις οποίες στις οποίες πήρε μέρος και πρωταγωνίστησε δες εδώ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube