LEMONY SNICKET'S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS: Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

ν είχε αρέσει η ταινία του 2004 «Λέμονι Σνίκετ: Μια σειρά από ατυχή γεγονότα» με τον Jim Carrey & τη Meryl Streep, τότε η τηλεοπτική σειρά θα σε ενθουσιάσει. Το Νοέμβριο του 2014, το NetFlix είχε ανακοινώσει πως ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την τηλεοπτική μεταφορά των 13 βιβλίων «A Series of Unfortunate Events» του Ντάνιελ Χάντλερ, στη μικρή οθόνη. Στις 13/1/2017 το κοινό τελικά απόλαυσε τα οκτώ επεισόδια με πρωταγωνιστή (ως νέος Κόμης Όλαφ) τον ταλαντούχο  Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Μπορεί η πρεμιέρα να έγινε λίγες πριν, όμως ήδη ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξουν άλλες δυο σεζόν!
 



Τα βιβλία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1999 και έχουν γίνει μπεστ σέλερ στις Η.Π.Α, στην Αγγλία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα. Συγγραφέας των βιβλίων αυτών είναι ο Ντάνιελ Χάντλερ, κάτω από το ψευδώνυμο Λέμονι Σνίκετ. Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 41 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 51 εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι τίτλοι τους είναι οι: Η Κακή Αρχή, Το Δωμάτιο με τα Ερπετά, Το Φαρδύ Παράθυρο, Το Εργοστάσιο της Συμφοράς, Η Άτεγκτη Ακαδημία, Το Ψεύτικο Ασανσέρ, Το Αχρείο Χωριό, Το Νοσηρό Νοσοκομείο, Το Σαρκοβόρο Τσίρκο, Η Ολισθηρή Οροσειρά, Η Σπαρακτική Σπηλιά, Η Προτελευταία Παγίδα, Το Τέλος.


 




Η σειρά ακολουθεί την ζωή των ορφανών Μποντλέρ, Βάιολετ, Κλάους και Σάνι, από την ημέρα που χάνουν τους πλούσιους γονείς τους σε μια φοβερή πυρκαγιά που κατέστρεψε το σπίτι τους. Κάθε βιβλίο ο Λέμονι Σνίκετ το αφιερώνει στην Μπέατρις. Ενώ η σειρά ακολουθεί περίπου το ίδιο μοτίβο στα πρώτα εφτά βιβλία, μετά το 7ο όλα αλλάζουν, αφού τα ορφανά Μποντλέρ κατηγορούνται για φόνο που δεν διέπραξαν και έτσι αναγκάζονται να μεταμφιέζονται για να μην αναγνωριστούν από τις αρχές.

Στους βασικούς ρόλους βλέπουμε τους: Neil Patrick Harris (Count Olaf), Patrick Warburton (Lemony Snicket), Malina Weissman (Violet Baudelaire),  Louis Hynes (Klaus Baudelaire), K. Todd Freeman (Arthur Poe) και Presley Smith (Sunny Baudelaire).

Η πρώτη σεζόν είναι βασισμένη στα τέσσερα βιβλία της σειράς και αποτελείται από 8 επεισόδια, η δευτερη θα είναι βασισμένη στα επόμενα πέντε και η τρίτη θα είναι βασισμένη στα υπόλοιπα βιβλία χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό των επεισοδίων.

Το πρώτο επεισόδιο που είδα μου αρέσει πάρα πολύ και αν συγκρίνω τη σειρά με την ταινία μπορώ να πω ότι βρίσκονται στο ίδιο επίδεδο.
Μια «μαύρη» κωμωδία που θα κατα πάσα πιθανότητα θα σου αρέσει και σένα. Εντάξει μπορεί να μην παίζει ο Jim Carrey & η Meryl Streep, όμως θα συνηθίσεις γρήγορα τους νέους πρωταγωνιστές.

Ξεκίνα από σήμερα και να δεις που θα «κολλήσεις»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube