CELINE DION: Η 20Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΥ ''LET'S TALK ABOUT LOVE''







ι όμως πέρασαν είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία ενός από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους δίσκους της Σελίν Ντιον.
Στο ''Let's Talk About Love'' υπάρχουν 15 υπέροχα (και διαφορετικά σε ύφος) τραγούδια, μοναδικές συνεργασίες με κάποιες από τις καλύτερες φωνές του κόσμου.  

Η Σελίν συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Barbra Streisand, οι Bee Gees, ο Luciano Pavarotti, η Carole King, ο George Martin, οι  Brownstone, η Diana King και  με παραγωγούς όπως οι: David Foster, Ric Wake, Walter Afanasieff, Humberto Gatica και Jim Steinman.

Το ''Let's Talk About Love'' κυκλοφόρησε στις 14 Νοεμβρίου 1997 (σαν σήμερα μου φαίνεται) από την Columbia / Epic Records, είναι το πέμπτο αγγλόφωνο άλμπουμ της Celine Dion και αποτελεί το δεύτερο πιο επιτυχημένο άλμπουμ της μετά το ''Falling into you'' (κυκλοφόρησε το 1996 και πούλησε 32 εκ. κόπιες) με τις πωλήσεις να έχουν μόλις 1.000.000 αντίτυπα διαφορά.


Η τεράστια επιτυχία του δίσκου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο "My Heart Will Go On" των James Horner και Will Jennings, που αποτελεί το θεματικό τραγούδι της ταινίας ''Tιτανικός' του James Cameron.

Ο δίσκος κέρδισε εκατοντάδες βραβεία σε όλο τον κόσμο και εκτόξευσε την καριέρα της Σελίν κάνοντας την σούπερ σταρ. 






Ο εξαιρετικός αυτός δίσκος, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους της ιστορίας, με πωλήσεις πάνω από 31 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έφτασε στο #1 των charts σχεδόν σε όλο τον κόσμο.



Στις ΗΠΑ, την ημέρα της κυκλοφορίας του πούλησε 334.000 αντίτυπα και έφτασε αμέσως στο νούμερο δυο στα charts. 
Στην κορυφή του Billboard 200 έφτασε (και παρέμεινε για πολλές εβδομάδες) τον Ιανουάριο του 1998.

Τον Νοέμβριο του 1999, έγινε Διαμαντένιος στις ΗΠΑ, λόγω των πωλήσεων που ξεπέρασαν τα 10.000.000 αντίτυπα! 
Στον Καναδά έκανε το ντεμπούτο του στην 1η θέση των charts(παραμένοντας στην κορυφή για δυο εβδομάδες), πουλώντας 230.212 δίσκους το πρώτο 24ωρο(!), κατακτώντας το ρεκόρ του άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του στην ιστορία του Καναδά.



Το συγκεκριμένο ρεκόρ έσπασε με 306.000 αντίτυπα το ''25'' (2015) της Adele.


Μέχρι τώρα έχει πουλήσει πάνω από 1.700.000 αντίτυπα στον Καναδά.



Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε κατευθείαν στην κορυφή παραμένοντας για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ενώ τον Οκτώβριο του 1998, έγινε έξι φορές πλατινένιος(2.000.000 αντίτυπα).


Στη Γαλλία ήταν για επτά εβδομάδες στο νούμερο ένα και τον Απρίλιο του 1998 έγινε διαμαντένιος λόγω των πωλήσεων που ξεπέρασαν τα 1.600.000 αντίτυπα.

Το ''Let's Talk About Love'' έγινε το πρώτο άλμπουμ της Dion που έφτασε στην κορυφή των charts της Γερμανίας (όπου δεν το κούνησε από εκεί για πέντε εβδομάδες) και το 1999, έγινε τρεις φορές πλατινένιο για πωλήσεις άνω των 1.500.000 αντιτύπων!

Στην Ιαπωνία πούλησε πάνω από ένα εκατομμυριο δίσκους. Στην Αυστραλία έγινε έξι φορές πλατινένιος κατακτώντας αμέσως το #1 όπου και έμεινε όπως φαντάζεσαι, για πέντε εβδομάδες.

Έγινε διαμαντένιος, πολυπλατινένιος, πλατινένιος και χρυσός σε πολλές χώρες του κόσμου.

Στην Ευρώπη πούλησε πάνω από 10.000.000 αντίτυπα (IFPI Platinum Europe Award) ενώ στην Λατινική Αμερική οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 2.000.000 αντίτυπα.


Φυσικά αποτελεί ένα από τα best-selling άλμπουμ του 1997 και του 1998 σε διάφορες χώρες και επίσης ένα από τα κορυφαία άλμπουμ της συγκεκριμένης δεκαετίας.


Tracklist


1The Reason5:01
2Immortality4:11
3Treat Her Like A Lady4:05
4Why Oh Why4:50
5Love Is On The Way4:25
6Tell Him (ντουέτο με την Barbra Streisand)4:51
7Amar Haciendo El Amor4:11
8When I Need You4:12
9Miles To Go (Before I Sleep)4:40
10Us5:47
11Just A Little Bit Of Love4:06
12My Heart Will Go On (Love Theme From ''Titanic'')4:40
13I Hate You Then I Love You (ντουέτο με τον Luciano Pavarotti)4:42
14To Love You More5:28
15Let's Talk About Love5:12



Τα singles που κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ, ανάλογα με τη χώρα είναι: "My Heart Will Go On", "Tell Him", "Be the Man", "The Reason", "To Love You More", "Immortality", "Miles to Go (Before I Sleep)" & "Treat Her Like a Lady".


Το πρώτο σινγκλ ήταν το "Tell Him" (ντουέτο με την Barbra Streisand) έκανε πρεμιέρα στα ραδιόφωνα των ΗΠΑ στις 7/10/1997, χωρίς να καταφέρει να κάνει μεγάλη επιτυχία.

Κάτι που δεν συνέβη στις υπόλοιπες Ηπείρους.

Στις 31/10/1997 κυκλοφόρησε στη Γερμανία και στις 3/11/1997 στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αυστραλία, όπου και έγινε μεγάλο hit.

Έφτασε στο #1 της Ολλανδίας και βρέθηκε σε διάφορες θέσεις των charts σε Ιρλανδία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Νορβηγία και Αυστραλία.

Έγινε πλατινένιο σε Ολλανδία και Βέλγιο, χρυσό σε  Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελβετία, Νορβηγία και Αυστραλία.

Στην Ιαπωνία, το "Be the Man" κυκλοφόρησε στις 13/11/1997 ως το πρώτο σινγκλ του δίσκου και έγινε πλατινένιο.

Μεταξύ 5 και 8 Δεκεμβρίου του 1997, το "The Reason" κυκλοφόρησε ως δεύτερο σίνγκλ σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.





Μέχρι που έφτασε η στιγμή για το "My Heart Will Go On"...

Η κλασική πια μπαλάντα, παίχτηκε για πρώτη φορά στα ραδιόφωνα των ΗΠΑ, στις 25/11/1997 φτάνοντας αμέσως στην κορυφή του Billboard Hot 100 όπου και παρέμεινε για δυο εβδομάδες. 
Έγινε χρυσό στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 1.790.000 αντίτυπα.
Στην Γερμανία κυκλοφόρησε στις 5/12/1997 και ένα μήνα αργότερα στην Αυστραλία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1998.

Παρέμεινε στην κορυφή των παγκόσμιων charts για πολλές εβδομάδες ενώ αποτελεί μέχρι σήμερα την μεγαλύτερη επιτυχία της Dion αλλά και ένα από τα σίνγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.
Πόσα αντίτυπα έχει πουλήσει ως σίνγκλ; 
Γύρω στα 15.000.000!!!



Διάβασε ακόμα: 20 ΧΡΟΝΙΑ «MY HEART WILL GO ON»: 14 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Το "To Love You More" (ένα από τα καλύτερα τραγούδια της) κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, στις 5 Μαΐου του 1998, ως το τρίτο αλλά promotional single.
To συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1995 στην Ιαπωνία και μέχρι σήμερα οι Ασιάτες το λατρεύουν.
Κυκλοφόρησε ως track του ''Let's Talk About Love'' μόνο στις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική. 

Το "Immortality" (συμμετέχουν οι Bee Gees) κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1998 σε Ευρώπη, Αυστραλία και Καναδά.
Μπήκε στο top 10 της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.
Έγινε πλατινένιο στη Γερμανία, χρυσό στην Σουηδία και ασημένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1998, το "Miles to Go (Before I Sleep)" μπήκε στο ''Adult Contemporary chart'' του Καναδά.

Το "Treat Her Like a Lady" (συμμετέχει η Diana King και οι Brownstone) κυκλοφόρησε ως τελευταίο σίνγκλ του ''Let's Talk About Love'', σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, στις 19 Μαρτίου του 1999 στη Γερμανία και στις 28 Ιουνίου του 1999 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το "Treat Her Like a Lady" μπήκε στο τοπ 40 σε Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.





Η Σελίν την περίοδο '98 -'99 κέρδισε δεκάδες βραβεία λόγω του ''Let's Talk About Love'' και του soundtrack του ''Titanic''.

Στην 41η απονομή των ''Grammy Awards'' το 1999, το "My Heart Will Go On" κέρδισε τα εξής Grammy: ''Record of the Year'', ''Best Female Pop Vocal Performance'', ''Song of the Year'' και ''Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television'', ενώ το ''Let's Talk About Love''  ήταν υποψήφιο για το ''Best Pop Album''. Ένα χρόνο νωρίτερα το "Tell Him" ήταν υποψήφιο το Grammy Award for Best Pop Collaboration with Vocals. 

Στα ''American Music Awards'' του 1999,η Dion κέρδισε American Music Award ως ''Favorite Pop/Rock Female Artist'' και ''Favorite Adult Contemporary Artist'' ενώ το ''Let's Talk About Love''' ήταν υποψήφιο για ''Favorite Pop/Rock Album''.Το  ''Titanic: Music from the Motion Picture'' κέρδισε στην κατηγορία για το ''Favorite Soundtrack''. 

Το 1998, η Dion κέρδισε τα παρακάτω ''Billboard Music Awards'': 
''Top Billboard 200 Album Artist'', ''Top Billboard 200 Album Artist - Female'', ''Hot Adult Contemporary Artist'', ''Hot Soundtrack Single ("My Heart Will Go On")'' και το ''Titanic: Music from the Motion Picture''  κέρδισε στις κατηγορίες ''Top Billboard 200 Album'' και ''Hot Soundtrack Album''. 
Η Celine ήταν υποψήφια για ''Billboard Music Awards for Top Pop Artist - Female'', ''Hot Adult Contemporary Singles & Tracks ("My Heart Will Go On")'' και ''Top Billboard 200 Album (Let's Talk About Love)''

Στα ''Juno Awards'' του 1999, η Dion κέρδισε στις κατηγορίες: ''Best Female Vocalist'', ''Best Album (Let's Talk About Love)'', ''Best Selling Album (Foreign or Domestic) (Let's Talk About Love)'' και ''International Achievement Award'' ενώ ήταν υποψήφια στις κατηγορίες: Best Single ("My Heart Will Go On"), Best Pop Album (Let's Talk About Love), Best Selling Album (Foreign or Domestic) (Titanic: Music from the Motion Picture) and Producer of the Year (Corey Hart for "Miles to Go (Before I Sleep)" και "Where Is the Love").

Η τραγουδίστρια κέρδισε δυο ''World Music Award'', ''World's Best Selling Canadian Artist of the Year'' το 1998 και ''World's Best Selling Female Pop Artist of the Year'' το 1999. 

Στην 25η απονομή των ''People's Choice Awards'', η Dion κέρδισε στην κατηγορία ''Favorite Female Musical Performer''  το 1998, κέρδισε τρία ''VH1 Awards'': ''Artist of the Year'', ''Best Female Artist'' και ''Diva of the Year''

Το "My Heart Will Go On" κέρδισε το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα για το ''Καλύτερο Τραγούδι''.

Η Σελίν Ντιον μέσα από την επιτυχία του ''Let's Talk About Love'' και του ''Titanic: Music from the Motion Picture'' κέρδισε εκατοντάδες βραβεία σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Ιαπωνία και ΗΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube