«The Knick»: H νέα σειρά σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ!


Ματωμένα εργαλεία, δυσοίωνη μουσική και 15 δευτερόλεπτα γεμάτα υπονοούμενα: το αποτελεσματικότατο (και ήδη κάπως τρομακτικό) teaser της νέας σειράς, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ, μας ενθουσίασε! Φυσικά λίγα δευτερόλεπτα δεν εξασφαλίζουν ότι η σειρά θα μας ανταμείψει όταν κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε ότι ο σκοτεινός αυτός τόνος της σειράς, που την διαφοροποιεί από τα τυπικά ιστορικά δράματα ή και τις ιατρικές σειρές, θα χαρακτηρίζει γενικότερα την ιστορία.
Η ιστορία τοποθετείται στην Νέα Υόρκη του 1900 και έχει ως πρωταγωνιστή τον χειρούργο Τζον Γ. Θάκερι (Κλάιβ Όουεν), ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Knickerbocker σε μια εποχή που τα αντιβιοτικά δεν υπήρχαν, οι ιατρικές επεμβάσεις ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες και τα επίπεδα θνησιμότητας σοκαριστικά, εξ ου και οι εικόνες που μοιάζουν να ταιριάζουν περισσότερο σε κατά συρροή δολοφόνους παρά γιατρούς..
Ευτυχώς και τα δέκα επεισόδια φέρουν την σκηνοθετική υπογραφή του Σόντερμπεργκ (δεν κράτησε πολύ η αποχώρησή του από την σκηνοθεσία, ε;), κάτι που τουλάχιστον εγγυάται μια συνέπεια στην ποιότητα και το προφίλ της σειράς. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube