3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΜΥ



Hταν 23 Ιουλίου 2011  όταν ο κόσμος της μουσικής εχάσε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του.. Μια από τις μεγαλύτερες φωνές όλων των εποχών στο είδος της και κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη της νέας γενιάς, η Amy Winehouse, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της.



Μπορεί η Amy να μην άφησε πίσω της μουσική ποσότητα, άφησε σίγουρα όμως μουσική ποιότητα κάνοντάς μας περήφανους που αυτή η φωνή ανήκει στην εποχή μας…
Η Amy Winehouse γεννήθηκε πριν από 27 χρόνια στην Αγγλία και από πολύ νεαρή ηλικία το ταλέντο της δεν μπορούσε να μείνει απαρατήρητο από τους γονείς και τους συγγενείς της.. Σε ηλικία εννιά ετών η γιαγιά της παροτρύνει τους γονείς της να την γράψουν στο Susi Earnshaw Theatre School για να επεκτείνει το ταλέντο της ενώ η μικρή Amy, ένα χρόνο μετά σχηματίζει το δικό της rap group με όνομα «Sweet n Sour» μαζί με την παιδική της φίλη Juliette Ashby. Παρακολουθεί μαθήματα στο Earnshaw για 4 χρόνια ενώ μετά πάει στο Sylvia Young Theatre School από όπου και αποβάλλεται για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και γιατί τρύπησε τη μύτη της.. Ανήσυχο πνεύμα από μικρή η Amy, δεν συμβάδιζε με τους κανόνες.. αλλά πόσες καλλιτεχνικές«φλέβες» ξέρετε να το κάνουν…;

Στα 13 της παίρνει ως δώρο την πρώτη της κιθάρα, γράφει τραγούδια ενώ παράλληλα αλλάζει διάφορα μουσικά σχολεία.. Σε νεαρή ηλικία ψάχνει για δουλειά και μάλιστα δουλεύει ως δημοσιογράφος της Showbiz στο World Entertainment News Network. Η ίδια όμως φυσικά δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά ήθελε να κινηθεί επαγγελματικά στην μεγάλη της αγάπη, την μουσική. Με τη βοήθεια του τότε συντρόφου της, Tyler James ο οποίος έστειλε το πρώτο της Demo σε άνθρωπο της A&R η Amy έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής. Η εταιρία ενθουσιάστηκε με τη φωνή της.. και ποιος άλλωστε θα μπορούσε να μην ενθουσιαστεί; - Η Amy κυκλοφορεί το πρώτο της Album με τίτλο “Frank” στις 20 Οκτωβρίου 2003. Οι κριτικές που λαμβάνει φυσικά και είναι από όλους θετικές.. Τα όσα γράφονται για τη φωνή της διθυραμβικά ενώ συγκρίνεται με τις : Sarah Vaughan και Macy Gray. Η Amy δεν τραγουδάει απλά το Album αλλά έχει γράψει και ένα μεγάλο μέρος του.. Ένα Album επιτυχία στην Αγγλία που βρίσκεται υποψήφιο και κερδίζει βραβεία ενώ γίνεται και πλατινένιο. Είναι όμως ο Οκτώβρης του 2006 που θα κάνει την Amy Winehouse πασίγνωστη σε ολόκληρο τον κόσμο και ένας δίσκος που μπορεί όπως αποδείχθηκε να ήταν ο τελευταίος άλλα άφησε πίσω του μουσικά διαμάντια. “Rehab”, “You Know I’m Not Good”, “Back to Black”, “Tears Dry on Their Own”, “Live Is A Losing Game” και “Just Friends” είναι τα Singles που κυκλοφόρησαν από αυτόν τον δίσκο. Η Amy γίνεται αυτομάτως το νέο μεγάλο αστέρι της μουσικής σκηνής με μοναδικό της όπλο το ταλέντο. Οι κριτικοί αποθεώνουν στην πλειοψηφία τους το Back To Basics το οποίο σαρώνει σε όλα τα βραβεία και στα Grammys! Με 5 Grammys έφυγε η Amy Winehouse από την 50η τελετή Grammys, πράγμα που την έκανε  τη γυναίκα με τις περισσότερες νίκες Grammy μέσα σε μια βραδιά! Το περιοδικό Time και όχι μόνο ονόμασε το «Rehab» το καλύτερο τραγούδι του 2007. Στις 5 Νοεμβρίου του 2007 η Amy κυκλοφορεί μια Deluxe Edition του Back To Black που περιέχει σπάνια Live τραγούδια ενώ την ίδια μέρα κυκλοφορεί και το I Told You I Was Trouble: Live In London που είναι DVD από την εν λόγω συναυλία της.


Η Amy δεν πρόλαβε να κινηθεί δισκογραφικά μετά το Back To Black. Οι ηχογραφήσεις αναβάλλονταν διαρκώς ενώ η δισκογραφική εταιρία δήλωνε πως η τραγουδίστρια δεν έχει deadline για την δημιουργία νέου Album.. Σίγουρα εάν η Amy είχε προλάβει να ηχογραφήσει το Album θα είχαμε στα χέρια μας ένα ακόμη μοναδικό κομμάτι στην μουσική περιουσία που μας άφησε.
- Η Amy υπήρξε μια παρουσία στον κόσμο της μουσικής που προκάλεσε τα βλέμματα ποικιλοτρόπως.. Εμείς όμως θα μείνουμε στην μουσική και κυρίως στο γεγονός ότι αν η Amy Winehouse δεν είχε γίνει τραγουδίστρια δεν ξέρουμε αν θα βλέπαμε τώρα την Duffy και την Adele που είναι πραγματικά σχολή… Amy Winehouse.. ! Η Lady Gaga δήλωσε ότι μετά την Amy ήταν πιο εύκολο για γυναίκες με λιγότερο συμβατή εικόνα να κάνουν επιτυχία στον mainstream χώρο ενώ ο Jay – Z είπε ότι μετά την Amy ακολούθησε ένας στρατός τραγουδιστριών στο ίδιο είδος.. - Η Amy υπήρξε μια παρουσία στον κόσμο της μουσικής που προκάλεσε τα βλέμματα ποικιλοτρόπως.. Εμείς όμως θα μείνουμε στην μουσική και κυρίως στο γεγονός ότι αν η Amy Winehouse δεν είχε γίνει τραγουδίστρια δεν ξέρουμε αν θα βλέπαμε τώρα την Duffy και την Adele που είναι πραγματικά σχολή… Amy Winehouse.. ! Η Lady Gaga δήλωσε ότι μετά την Amy ήταν πιο εύκολο για γυναίκες με λιγότερο συμβατή εικόνα να κάνουν επιτυχία στον mainstream χώρο ενώ ο Jay – Z είπε ότι μετά την Amy ακολούθησε ένας στρατός τραγουδιστριών στο ίδιο είδος..





10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζει για την Amy:

1) Ο Bryan Adams έχει γράψει τραγούδι με αφορμή την Amy με τίτλο: «Flower Grown Wild».

2) Το «Rehab» το έγραψε τυχαία στο δρόμο όπου περπατώντας με τον παραγωγό της εκείνη του λέει: «They tried to make me go to rehab and I said no, no, no.».. Όταν εκείνος τη ρώτησε από ποιο τραγούδι είναι αυτός ο στίχος, εκείνη απάντησε πως μόλις της ήρθε στο μυαλό.

3) «Shut Up! I don’t give a f*ck» είχε φωνάξει η τραγουδίστρια στον Bono των U2 όταν εκείνος παραλάμβανε βραβείο, αποδεικνύοντας ότι δεν υπήρξε μεγάλη τους Fan.

4) «Είμαι η λίγοτερο ρατσίστρια σαν άνθρωπος από όλους» είχε δηλώσει μετά από διάφορες φήμες που είχαν βγει.

5) Τον Οκτώβριο του 2007 έγινε γνωστό ότι ο Prince είχε ζητήσει από την Amy ένα ντουέτο.

6) Οι αγαπημένοι της καλλιτέχνες ήταν μεταξύ άλλων: Nas, Mos Def, Teena Marie, Beastie Boys, Carol King, Mahalia Jackson και Thelonious Monk.

7) Η ίδια είχε δηλώσει: «Ξέρω ότι είμαι ταλαντούχα. Αλλά δεν είμαι σε αυτό το τόπο για να τραγουδάω αλλά για να είμαι σύζυγος και μητέρα.. Δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν όλα στη δουλειά μου».

8) Όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει σερβιτόρα πάνω σε roller!

9) Το πρώτο της tattoo το έκανε σε ηλικία 15 ετών και είναι η Betty Boop που είχε στο μπράτσο της.

10) Τον Ιανουάριο του 2009 ανακοίνωσε ότι ανοίγει τη δικιά της δισκογραφική εταιρία με τίτλο Lioness Records όπου η πρώτη που υπέγραψε ήταν η βαφτιστήρα και προστατευόμενη της Dionne Bromfield.




















tralala.gr

23 Ιουλίου 2011 ο κόσμος της μουσικής χάνει ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του.. Μια από τις μεγαλύτερες φωνές όλων των εποχών στο είδος της
και κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη της νέας γενιάς, η Amy Winehouse, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της.
Μπορεί η Amy να μην άφησε πίσω της μουσική ποσότητα, άφησε σίγουρα όμως μουσική ποιότητα κάνοντάς μας περήφανους που αυτή η φωνή ανήκει στην εποχή μας…
- See more at: http://www.tralala.gr/afieroma-amy-winehouse-14091983-23072011/#sthash.9jOzcBZ3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube