ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΣΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΗΤΕΡΑ;


Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι ήρωες του Ντίσνεϊ δεν έχουν μητέρα,ειδικά οι πριγκηπισσες!
Οι μαμάδες τους συνήθως είναι νεκρές.Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό;
Ο παραγωγός  του ''Βασιλιά Των Λιονταριών'', της ''Πεντάμορφης & Του Τέρατος'' και της τελευταίας τεράστιας επιτυχίας ''Maleficent'' Don Hahn ρωτήθηκε από το
''Glamour'' και απάντησε:
 
"Θα σας πω τους δύο λόγους. Ποτέ δεν μιλάω για αυτό, αλλά θα το κάνω τώρα.Ο πρώτος λόγος είναι πρακτικός, διότι οι ταινίες της Disney είναι διάρκειας 80 ή 90 λεπτών και έχουν θέμα εκείνη την ημέρα στη ζωή μας η οποία όταν θα έρθει θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.


  «Ο Simba το έσκασε από το σπίτι, αλλά έπρεπε να γυρίσει πίσω. Με λίγα λόγια, είναι πολύ πιο γρήγορο χρονικά  να έχουμε χαρακτήρες που μεγαλώνουν χωρίς τους γονείς τους.  
Η μητέρα του Bambi σκοτώθηκε, έτσι έπρεπε να μεγαλώσει μόνος του. 
Η πεντάμορφη Belle έχει μόνο έναν πατέρα, αλλά χάνεται κάποια στιγμή και έτσι πρέπει να συνεχίσει μόνη της. Είναι όλα συντομία την ιστορίας.»


 «Ο άλλος λόγος-και αυτός είναι πραγματικά περίεργοςWalt Disney, στις αρχές της δεκαετίας του 1940, όταν ζούσε ακόμα στο σπίτι του, αγόρασε ένα σπίτι για τη μαμά και τον μπαμπά για να ξεκινήσει τη δική του ζωή

Η οικονόμος το επόμενο πρωί από την μετακόμιση, βρήκε την μητέρα του νεκρή και τον πατέρα του  ζωντανό μετά από διαρροή υγραερίου από την κουζίνα. Ο πατέρας του πήγε στο νοσοκομείο και πρόλαβε. Ποτέ δεν μιλήσαμε γι 'αυτό, κανείς δεν το έκανε, ποτέ. Ποτέ δεν μίλησε για εκείνη την περίοδο, επειδή αισθάνθηκε υπεύθυνος, διότι είχε κάνει τεράστια επιτυχία που, όπως τους είπε:
'' Αφήστε με να σας αγοράσω ένα σπίτι.''
 "Είναι το όνειρο κάθε παιδιού να αγοράσει για τους γονείς τους ένα σπίτι."

«Όλα αυτά μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον άνθρωπο Γουόλτ Ντίσνεΐ,λίγο περισσότερο.Για μένα, έτσι εξανθρωπίζεται ο Walt. Είχε καταστραφεί από αυτό, όπως ο καθένας θα μπορούσε να το πάθει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube