ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ;

http://happycity-blog.blogspot.gr/2014/10/blog-post_86.html

πήρχαν πάρα πολλοί που δεν ήθελαν την Ρούλα Κορομηλά στην τηλεόραση και ποτέ δεν κατάλαβα τι τους ενοχλούσε και γιατί δεν της αναγνώρισαν όλα όσα πρόσφερε στο τηλεοπτικό κοινό αλλά και στην ίδια την τηλεόραση. Η Κορομηλά δεν είναι ποτέ μια συνηθισμένη παρουσιάστρια, αυτό είναι που ξεχνούν, είναι η σπουδαιότερη Ελληνίδα παρουσιάστρια ψυχαγωγικού προγράμματος.
Η αμεσότητα, η εργατικότητα, ο ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός, η ευγένεια, η καλοσύνη, η ανθρωπιά, η αγάπη για το κοινό και τους καλεσμένους, η λάμψη, το ήθος,η πρωτοπορία, η εσωτερική και εξωτερική ομορφιά, την κάνουν ένα πρόσωπο οικείο και αγαπημένο που ξεχωρίζει και να λείπει από την τηλεόραση.



Σε μια περίοδο που η αγένεια, το θράσος, το κουτσομπολιό, η προστυχιά, τα κακά Ελληνικά, η προχειρότητα και η επανάληψη ιδεών στις εκπομπές, κυριαρχούν στην τηλεόραση, ίσως το καταλληλότερο πρόσωπο να ξαναδώσει στην ψυχαγωγία το ενδιαφέρον και την ποιότητα που θα έπρεπε να έχει είναι η Ρούλα Κορομηλά.
Έχεις σκεφτεί πόσες εκπομπές είναι βασισμένες σε ιδέες που πρώτη η Ρ. Κορομηλά έφερε στην tv χωρίς κανείς να της το αναγνωρίζει;

Οι πρωινές εκπομπές έχουν μείνει 20 χρόνια με τις στήλες που είχε ο δικός της «Πρωινός Καφές», τα αστεία παιχνίδια με τους καλεσμένους, οι συγγενείς και φίλοι που ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια που βλέπεις σήμερα στο «Πάμε Πακέτο», παιχνίδια με το κοινό από το σπίτι και άλλες πολλές ιδέες ξεκίνησαν από εκείνη.


Γιατί λοιπόν η Κορομηλά να είναι στην απ'έξω;
Στην δεκαετία του '90 δεν υπήρχε σπίτι που την μέρα προβολής του σόου της δεν θα το έβλεπε έστω και για μισή ώρα, οι διάσημοι καλεσμένοι βρίσκονταν στο στούντιο όπως ο Ερος Ραματσότι, ο Ρίκι Μάρτιν, η Ορνέλα Μούτι και όλα τα κορυφαία ονόματα της μουσικής και του θεάτρου.
Η Ρούλα τα έδινε όλα σε χορό και τραγούδι και έκανε τα πάντα να σε κάνει να διασκεδάσεις και να μην βαρεθείς, γιατί αυτός ήταν ο ρόλος της, να ψυχαγωγήσει.

Θα μου πεις μέσα στην κρίση εσύ θέλεις διάσημους σταρς του εξωτερικού;
Όταν το υπουργείο Πολιτισμού πληρώνει διάσημους ηθοποιούς να έρθουν στην Eλλάδα γιατί ετσι θα την προβάλουν και στο εξωτερικό, γιατί να μην δώσουν μια ''ζωντανή'' συνέντευξη στο στούντιο ή έστω από την σουίτα τους;
Αν η Κορομηλά είχε μια εκπομπή σαν της Όπρα, της Έλεν ή του Τζίμι Φάλον δεν θα την παρακολουθούσες;




Ποιος θα ξεχάσει -ουπς κάποιοι το έχουν ήδη κάνει- τους τηλεμαραθώνιους με πάνω από 300.000.000 δρχ κάθε φορά και τους χιλιάδες ανθρώπους που γέμιζαν τα στάδια και τα θέατρα που παρουσίαζε τα σόου της;
Η Ρούλα Κορομηλά ήταν και είναι η φιλική σταρ χωρίς να είναι σνόμπ, η πρώτη σταρ στην τηλεόραση και  αυτή με τα περισσότερα εξώφυλλα αλλά και αυτή που έχει εισπράξει απίστευτη αγάπη από το κοινό.
Ποιος δεν θυμάται από μας τις μοναδικές εκπομπές της στην Σύρο;
Δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να τα ξανακάνει γιατί δεν θα μπορούσαν να γίνουν με το σωστό τρόπο που γίνονταν τα αναφέρω γιατί δεν υπάρχει ο σεβασμός προς το πρόσωπο μιας γυναίκας που θυσίασε και την προσωπική της ζωή για να δώσει στον κόσμο το καλύτερο που μπορούσε και κάτι παραπάνω.

Έμενα καμία φορά σκέφτομαι πως θα μου άρεσε να ξαναδώ την ''Φαντορούλα'' να ψάχνει ή μάλλον να «τζουρνεύει» (όπως έλεγε η ίδια) στα σπίτια των διάσημων ή την ίδια να κάνει τα σκετς της, να χορεύει, να τραγουδά με το σκέρτσο της, να παίρνει όμορφες χαλαρωτικές συνεντεύξεις, χωρίς να το παίζει πιο έξυπνη από τον καλεσμένο αλλά και οι στιγμές που έλεγε με χάρη ότι δεν είναι (και καλά) όμορφη απλώς «νόστιμη» και πως «καλή είναι,τρώγεται.»
Νομίζω ότι είπα ή μάλλον έγραψα αρκετά, ας ξεκινήσει το αφιέρωμα...


Η ζωή & η καριέρα της Ρούλας

Η Θεοδώρα Κορομηλά γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1957 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μεσσηνία.
Έδωσε εξετάσεις στην Νομική χωρίς επιτυχία, εργάστηκε στο φαρμακείο του θείου της στο Σύνταγμα, δούλεψε ως πωλήτρια,αργότερα στα τέλη της δεκαετίας του '80 δούλεψε ως διοικητική υπάλληλος στην ΕΡΤ ταυτόχρονα παρουσίαζε την εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή», δούλευε στην σύνταξη του ραδιοφώνου,έκανε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, δούλευε στο περιοδικό «Τηλεθεατής» και όλα αυτά με 150.000δρχ.

Το 1991 παραιτήθηκε από την κρατική τηλεόραση και ξεκίνησε να δουλεύει στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας τον ''Πρωινό Καφέ'' με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια όπου εμφανίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο.

Το 1992 στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε να παρουσιάζει και το πρώτο σόου της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, το ''Ciao ANT1''.



Το 1994 «έσπασε» το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 ξεκινώντας δικαστική διαμάχη με το κανάλι, που κρατά έως και σήμερα, για να υπογράψει στο Mega ένα τεράστιο συμβόλαιο - όπως είχε ακουστεί- κλείνοντας μια συμφωνία 1.000.000.000 δραχμών!!! Αφού τα έφερνε χρήματα στα κανάλια γιατί να μην την ακριβοπλήρωναν;
Παρουσίαζε έξι χρόνια την υπερεπιτυχημένη ψυχαγωγική εκπομπή «Μπράβο», ένα εβδομαδιαίο (στην αρχή κάθε Σάββατο στις 9 και μετέπειτα κάθε Κυριακή στις 9) βραδινό φαντασμαγορικό σόου με κάποιες μικρές αλλαγές και στο περιεχόμενο όπως στον τίτλο( ''Μπράβο έκανες την τύχη σου'', «Μπράβο, έκανες την τύχη σου», «Καλώς ήρθατε» κ.α.).

Πολλές από τις εκπομπές του «Μπράβο» μεταδόθηκαν από το δημαρχείο της Σύρου και τον Λυκαβηττό. Με τους χώρους να γεμίζουν ασφυκτικά.
Η Κορομηλά και στα σόου της δεν περιορίζονταν στον απλό ρόλο της παρουσιάστριας, αφού χόρευε, τραγουδούσε(σε ντουέτα ή μόνη της), έκανε σκετς και ήταν υπεύθυνη για το στήσιμο τους.
Στο Mega παράλληλα παρουσίαζε τις απογευματινές εκπομπές ''Bravissimo'' και την καθημερινή εκπομπή ''Ε, ναι λοιπόν'', ενώ καθιερώνει και τους τηλεμαραθώνιους για κοινωφελείς σκοπούς, τους οποίους τους παρουσίασε αφιλοκερδώς.



Ένας από τους τηλεμαραθώνιους που έχει παρουσιάσει, αφορούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες, μεταδόθηκε το 1996 και είχε διάρκεια 30 ωρών
Απ' τον συγκεκριμένο τηλεμαραθώνιο, που μεταδόθηκε από το Mega συγκεντρώθηκαν 650.000.000 δραχμές, για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών, που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.

Το 2000 αποφασίζει να απέχει από την τηλεόραση και το 2001 επιστρέφει μέσα από την συχνότητα του Alpha παρουσιάζοντας την πρώτη πρωινή εκπομπή του σταθμού με τον τίτλο "Έντεκα και κάτι", που λίγο καιρό αργότερα μετονομάζεται σε "Καλώς τους" και καθιερώνει την πρωινή ζώνη του σταθμού.

Μετά απο τρία χρόνια, την σεζόν 2004-2005, παίρνει μεταγραφή για το Star όπου αναλαμβάνει για ένα χρόνο την παρουσίαση πρωινής εκπομπής με τίτλο Όλε, η οποία δεν γνωρίζει επιτυχία.

Απέχει ξανά για ένα χρόνο από την τηλεόραση και επιστρέφει στον Alpha αναλαμβάνoντας διοικητική θέση στον σταθμό, ως υπεύθυνη ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ παρουσιάζει και την εκπομπή ''Τρεις Ευχές'' το 2006 που μετονομάζεται σε ''Ζωή σαν Όνειρο'', η οποία μετά από απόφαση της ίδιας διακόπτεται λόγω μη ικανοποιητικής τηλεθέασης και κακής οργάνωσης.



Το 2007 συμμετείχε στο σόου ταλέντων ''TV Stars Παρουσιάστε'', ως καθοδηγήτρια των παικτών του show, ενώ από το 2007 έως το 2012 κατέχει διοικητική θέση στον Alpha , ως σύμβουλος προγράμματος.

Μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της και μετά από απουσία 3 χρόνων από τα τηλεοπτικά δρώμενα αλλά και αποχή απο κάθε δημόσια εμφάνιση η Ρούλα Κορομηλά στις 26 Απριλίου 2010 επέστρεψε μπροστά από τις κάμερες, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του talent show "Greek Idol".
Η τηλεθέαση στο τηλεοπτικό τέταρτο επανεμφάνισης της Ρούλας άγγιξε το 50% της τηλεθέασης και η παρουσία της στα live του σόου έσωσε ,σύμφωνα με τους ειδικούς το πολυδάπανο σόου του Alpha που μέχρι τότε είχε χλιαρή απόδοση στους πίνακες τηλεθέασης.



Στις 3 Οκτωβρίου 2010 ανέλαβε την παρουσίαση του ''Big Brother'', που μετά από 10 χρόνια επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση, μια εκπομπή που δεν νομίζω ότι της ταίριαζε.

Μετά από 14 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 2014, επέστρεψε στο MEGA στην κριτική επιτροπή του show Just the 2 of Us.
Έχει τιμηθεί με πολλά τηλεοπτικά βραβεία και είναι γνωστή ως η «εθνική τηλεπαρουσιάστρια», ήταν παντρεμένη με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και τον Νάσο Γαλακτερό, ενώ ιδιαίτερα γνωστή ήταν η σχέση της με τον Ιταλό σκηνοθέτη Στέφανο Σαρτίνι..

Το χαμόγελο, το μπρίο της, ο ενθουσιασμός της λείπουν από την τηλεόραση και μακάρι να επιστρέψει.

Δες τις συνεντεύξεις της για να δεις ποια είναι η Κορομηλά και πόσους διάσημους και μη έχει βοηθήσει.
Η Ρούλα μιλάει για την κόντρα της με την Μενεγάκη, τα παιδιά, τους καλλιτέχνες που βοήθησε να γίνουν μεγάλα ονόματα, τους έρωτες της και πολλά άλλα ενδιαφέροντα...








1 σχόλιο:

  1. Τέλειο κείμενο . Συμφωνώ απόλυτα . 'Εχει προσφέρει τόσα πολλά στην τηλεόραση και δεν της το αναγνωρίζουν . Αντίθετα μας πλασάρουν την Μενεγάκη που δεν έχει κάνει ούτε τα μισά από την Κορομηλά . Πουλάνε τελικά περισσότερα τα δήθεν και τα νιαουρίσματα της Μενεγάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook Twitter YouTube