ΟSCAR DE LA RENTA (1932-2014)

http://happycity-blog.blogspot.gr/2014/10/scar-de-la-renta-1932-2014.html

Ο Οscar de la Renta, υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.
Οι εκπρόσωποι του  σχεδιαστή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Οscar de la Renta, του οποίου η αυτοκρατορία μόδας εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ο διάσημος σχεδιαστής είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο το 2006.

Ο Οscar de la Renta, ήταν γνωστός στον χώρο της μόδας για τα ρομαντικά φορέματά του, σε μία από τις τελευταίες του δουλειές σχεδίασε το νυφικό της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν για τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Γεννημένος στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 22 Ιουλίου 1932 έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1960 για το ντύσιμο της πρώην Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάκι Κένεντι.
Ο ίδιος έφυγε από την πατρίδα του σε πολύ νεαρή ηλικία, προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική και σχέδιο στην Ισπανία. Οι φιλοδοξίες του, ωστόσο, άλλαξαν και μεγέθυναν όταν εισήχθη στον τεράστιο και πολύπλοκο χώρο της μόδας. Ο Οscar de la Renta μαθήτευσε δίπλα σε διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Antonio Castillo και ο Cristóbal Balenciaga. Σύντομα, διακρίθηκε για το ταλέντο του και ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στον κόσμο της μόδας, με διεθνή επιτυχία.

Ο Οscar de la Renta είχε πει : «Το στυλ ξεκινά από τη στιγμή που είσαι γυμνός. Είναι πειθαρχία. Κι αν δεν ντύνεσαι καλά κάθε μέρα, θα χάσεις τη συνήθεια. Δεν πρόκειται για το τι φοράς, αλλά για το πώς ζεις τη ζωή σου».

O σχεδιαστής είχε παντρευτεί δύο φορές. Η πρώτη του γυναίκα, η Φρανσουάζ ντε Λανγκλάντ, που πέθανε το 1983, ήταν αρθρογράφος της γαλλικής Vogue και όπως ο ίδιος εξακολουθούσε κι έλεγε μέχρι τον θάνατό του, ήταν εκείνη που του έμαθε τα πάντα περί καλού γούστου.Μετά τον θάνατο της υιοθέτησε ένα αγόρι από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον ονόμασε Moises. Με τη δεύτερη σύζυγό, Ανέτ ντε λα Ρέντα, έζησε μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.
Είχε απο τους γάμους του έναν θετό γιο και μια θετή κόρη,οι οποιοι είναι εργάζονται για τον σπουδαιο οικο μοδας του Οscar de la Renta.

O De la Renta δούλεψε στον οίκο μόδας της Elizabeth Arden, στην συνέχεια για την Jane Derby, ύστερα για τον οίκο Balmain και φυσικά δημιουργησε και την δική του εταιρεια.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube