ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...





Η βιταμίνη D μας προστατεύει από τον καρκίνο;
Σύμφωνα με Αμερικάνους ερευνητές, η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης είναι η καλύτερη μέθοδος προστασίας από τον καρκίνο.
Αν όλοι είχαμε όση βιταμίνη d χρειαζόμαστε από Διατροφικές πηγές όπως είναι τα λιπαρά ψάρια και τα γαλακτοκομικά & η συνετή έκθεση στον ήλιο, θα καταγράφονταν παγκοσμίως 200.000 λιγότερα κρούσματα καρκίνου του μαστού και 250.000 λιγότερα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου.


Όσοι τρώνε 1/3 του φλιτζανιού φασόλια έχουν μέχρι και 38% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό έμφραγμα σε σχέση με άτομα που δεν τα τρώνε ποτέ.

Το ελαιόλαδο προστατεύει την καρδιά
Οι πολυφαινολες, ομάδα αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία ανευρίσκονται και στο ελαιόλαδο, μπορούν να καταστείλουν επικίνδυνα γονίδια που συσχετίζονται με την πρόκληση φλεγμονής στα αγγεία και συνεπακόλουθα με τη στεφανιαία νόσο.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής, η συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου,προσφέρει ισχυρή προστασία στο καρδιαγγειακό σύστημα , βοηθώντας στον έλεγχο και την προστασία που το υπονομεύουν.

Οι ξηροί καρποί ρίχνουν την χοληστερίνη
Η καθημερινή κατανάλωση 67γραμμαριων ανάλατων ξηρών καρπών (2 χούφτες περίπου) βοηθά στην μείωση της ολικής χοληστερίνης κατά μέσο όρο 5,1% της ‘’κακης’’ χοληστερίνης (LDL) κατά 7,4% και των τριγλυκεριδιων κατά 10,2% σε διάστημα 3-8 εβδομάδων.

Δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε το κρέας , κοτόπουλο και ψάρι με ζεστό νερό, γιατί αναπτύσσονται βακτήρια και μικροοργανισμοί.
 Ολλανδική έρευνα σε 35.000 υγιείς ενηλίκους, έδειξε ότι όσοι ζουν μια δραστήρια ζωή, αποφεύγουν το κάπνισμα, ακολουθούν σχετικά ισορροπημένη διατροφή και πίνουν ένα ποτηράκι αλκοόλ ημερησίως οι γυναίκες και δυο οι άντρες έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ σε σχέση με όσους απέχουν τελείως από το αλκοόλ.

Όσο πιο βαθύ χρώμα  έχει ένα λαχανικό, τόσο περισσότερες βιταμίνες Α και C περιέχει.

Οι Έλληνες καταναλώνουν ανα άτομο 99,6 κιλά κρέας ετησίως.

1 φλιτζάνι μικρά ωμά ζυμαρικά όπως οι βίδες και οι πένες, αφού βράσουν σε νερό γίνονται περίπου 2 φλυτζάνια.
200γραμμ. μακριά ωμά ζυμαρικά όπως τα μακαρόνια, γίνονται περίπου 4 φλιτζάνια, ενώ 1 φλιτζάνι ωμό ρύζι,περίπου 3,5 φλιτζάνια βρασμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube