σο συχνά και αν αλλάζει η μόδα, υπάρχουν κάποια ''κομμάτια'' στην ανδρική γκαρνταρόμπα τα οποία προσθέτουν στο στυλ, μια νότα από το παρελθόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το θα θεωρείσαι ρετρό, γιατί το μυστικό είναι στην λεπτομέρεια.

Κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν κάθε φορά που θα θέλεις να κάνεις εντύπωση, να επιλέγεις μόνο ένα κλασικό αξεσουάρ!


1. Σακάκια Baracuta Harrington.




Λίγα σακάκια έχουν την δημοτικότητα των Harrington Baracuta. Α
πό το 1937 που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ήταν τα αγαπημένα των παικτών του γκολφ και ήταν κυρίως φτιαγμένα από αδιαβροχοποιημένο ύφασμα. Τα Baracuta Harrington (ή G9) έχουν υιοθετηθεί από τα απλά παιδιά μέχρι προσωπικότητες διάσημες για το στυλ τους, συμπεριλαμβανομένων των Φρανκ Σινάτρα και Steve McQueen.Το εν λόγω μπουφάν υπηρετεί τις ανάγκες του γκολφ. Οι χαλαροί ώμοι και μανίκια φτιάχτηκαν για την ελευθερία κινήσεων του γκόλφερ, ενώ οι βαθιές τσέπες με κλίση τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ρίχνει μέσα τα λευκά μπαλάκια.
Ο πρώτος διάσημος που φόρεσε το G9 ήταν ο James Dean, στην ταινία «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία», σε φλογερό κόκκινο το 1955. Τρία χρόνια αργότερα, το φόρεσε και ο Elvis Presley! Μήπως γνώριζαν κατι παραπάνω;




2. Η Κλασική καπαρντίνα Burberry.


Ίσως η καμπαρντίνα του Thomas Burberry να είναι το πιο διάσημο πανωφόρι στον κόσμο, χάρη στην εξαιρετική αισθητική της.
Κατασκευασμένη από αδιάβροχο βαμβάκι, με σταυρωτό κόψιμο, δέκα μπροστινά κουμπιά, φαρδιά πέτα, και ρυθμιζόμενη ζώνη στην μέση και στα μανίκια.Όλα ξεκίνησαν από τον Thomas Burberry, ο οποίος το 1879 εφηύρε το ύφασμα gabardine, όπου μπορούσε να «αντισταθεί» στο νερό και τον αέρα. Το gabardine αργότερα θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη μορφή του, σε στολές στρατιωτών, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου το χακί χρώμα του αλλά και το ευέλικτο και ελαφρύ ύφασμά του θα βοηθήσει τους στρατιώτες να κρύβονται από τον εχθρό.Μεταπολεμικά πήρε την μορφή του γνωστού παλτό που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. 




3. Tο κλασικό δερμάτινο σακάκι του μοτοσικλετιστή.



Το κλασικό δερμάτινο μπουφάν Perfecto δημιουργήθηκε το 1928 με τον  Μάρλον Μπράντο να το κάνει διάσημο σε όλο τον πλανήτη το 1953 στην ταινία «The Wild One» και από τότε δεν σταμάτησε να είναι στην μόδα.Η θρυλική μάρκα Schott ιδρύθηκε το 1913 στην Νέα Υόρκη. Άνετο, καλόγουστο, με μεταλλικό φερμουάρ δίνει ένα τρομερά ροκ στυλ..! Είναι δυνατόν κάποιος να μην το λατρεύει;



4. G.H. Bass Weejuns Penny Loafers

Για πολλά χρόνια ήταν γνωστά ως «Weejuns» και ήταν πολύ δημοφιλή στους Νορβηγούς αγρότες, μέχρι που η Αμερικάνικη εταιρία ανδρικών παπουτσιών G.H. Bass, πήρε το σχέδιο και πρόσθεσε μια λωρίδα δέρμα με μια σχισμή σε σχήμα ρόμβου στο πάνω μέρος. Ήταν τότε που στην Αμερική το συγκεκριμένο παπούτσι φορέθηκε από όλους και έγινε το πιο «hot trend» της εποχής. Οι φοιτητές που φόρεσαν τα συγκεκριμένα παπούτσια τοποθετούσαν στην σχισμή μια «δεκάρα» (penny) που τότε αρκούσε για μια έκτακτη κλήση σε ώρα ανάγκης, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Έτσι με τον ερχομό τους στην Αμερική το αντιεμπορικό Weejuns έδωσε τη θέση του στο εμπειρικό Penny Loafers. Σήμερα που τα Penny Loafers είναι πάλι στη μόδα θα τα δείτε με τη σχισμή άδεια ή από κάποιους πιο διαβασμένους ή πιο hipster με μια δεκάρα να κοσμεί τον ρόμβο. Το σίγουρο είναι ένα τα Penny Loafers είναι και πάλι «hot trend» χωρίς καν να υπάρχουν τηλεφωνικοί θάλαμοι σε λειτουργία πια.



5. Τα αγαπημένα Converse - All Star



Υπάρχουν πιο διάσημα sneakers από τα Converse; Φυσικά και όχι!
Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά 98 χρόνια πριν από καουτσούκ και καμβά ζωγραφικής και εξακολουθούν να φοριούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 
Καθαρές γραμμές, κλασικά & ταυτόχρονα μοντέρνα, ταιριάζουν με όλα τα στυλ και φυσικά τεράστια ποικιλία σε ποιότητα υφάσματος και χρωματικών συνδυασμών...





6. Γυαλιά ηλίου Ray-Ban Aviators



Tα γυαλιά ηλίου της εταιρείας Ray-Ban με τους φακούς που θυμίζουν δάκρυα αρχικά φορέθηκαν από τους πιλότους τη δεκαετία του 1930.
Το μεγάλο σχήμα του φακού παρέχει την απαραίτητη προστασία από το έντονο φως κατά τη διάρκεια πτήσης, οπότε ξέρεις πια τον λόγο που πήραν το όνομα τους!
Δεν υπάρχει διάσημος που σέβεται και λατρεύει τον εαυτό του και δεν έχει φορέσει το συγκεκριμένο μοντέλο της  Ray-Ban.
Διαχρονικά, άψογης ποιότητας και αρκετά οικονομικά! 
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον πλανήτη που δεν έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι Αviators στην συλλογή του...




7. Παντελόνι Τζιν



Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να μην έχει στην γκαρνταρόμπα του ένα τζιν παντελόνι, ανεξάρτητα από την ηλικία (από βρέφος μέχρι υπερήλικα).Είναι λατρεμένα σε κάθε μέρος του πλανήτη, επειδή ταιριάζουν με όλα τα στυλ αλλά και γιατί είναι ανθεκτικά.
Τα τζιν παντελόνια δημιουργήθηκαν από τον Levi Strauss το 1850 και ως τις αρχές του 1860 ήταν μπεζ, αλλά ήδη είχαν τον κωδικό 501. 


8. Μπλουζάκι Polo

Τα άνετα βαμβακερά μπλουζάκια με τους μυτερούς γιακάδες και τα δυο κουμπιά στην λαιμόκοψη, είναι από τα ''κομματια'' που ελάχιστοι άνδρες δεν διαθέτουν.
Κυκλοφορούν σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδόν από το τις αρχές του 1970 που δημιουργήθηκαν από τον Ralph Lauren, δεν υπάρχει εταιρεία ρούχων που να μην έχει στην συλλογή της ένα μπλουζάκι τύπου Polo.





9. Σακίδιο ταξιδίου

Όπως και να το κάνεις ένα καλής ποιότητας σακίδιο σου δίνει άλλο στυλ και έναν κοσμοπολίτικο αέρα, άσχετα με ποιο μέσο ταξιδεύεις.
Από γνήσιο δέρμα, δερμάτινη ή και καραβόπανο με δερμάτινες λεπτομέρειες ένα καλό σακίδιο δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν και που θα ταξιδευει μαζι σου για πολλά χρόνια!
Δεν συμφωνείς;



10.Ρολόι


Tα ρολόγια χειρός τα λατρεύω για πολλούς λόγους. 
Πρώτον γιατί δεν μπορώ να μην γνωρίζω ανα πάσα στιγμή την ώρα και δεύτερον γιατί το κατάλληλο ρολόι τονίζει το στυλ, προσθέτοντας μια ξεχωριστή πινελιά πολυτέλειας.
Ίσως και να είναι το πιο ακριβό ανδρικό αξεσουάρ, όμως όσα χρήματα και να ξοδέψεις για ένα καλό ρολόι δεν θα το μετανιώσεις ποτέ γι αυτό το μικρο αριστούργημα που φοράς στον καρπό σου.
Είτε επιλέξεις με δερμάτινο λουράκι είτε με μεταλλικό μπρασελέ θα έχεις κάνει μια εξαιρετικά καλή επένδυση!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube