CHRISTINA AQUILERA: H ΝΤΙΒΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΕΓΙΝΕ 35 & ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ Μ’ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!



τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός Christina Maria Aguilera γεννήθηκε στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης στις 18 Δεκεμβρίου1980. Έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, θεωρείται σοπράνο επειδή το φωνητικό της εύρος καλύπτει τέσσερις οκτάβες, από Bb2 εως C♯7.
Μου φαίνεται σαν χθες το 1999 που άκουσα για πρώτη φορά το «Gennie in a bottle» και όπως όλοι την ξεχώρισα αμέσως από τα ξανθά κακέκτυπα της Μπρίτνει Σπίαρς με φωνή καρτούν όπως και η αυθεντική.
Η Aquilera μπορεί να μην χόρευε τέλεια όπως η Σπίαρς όμως έχει μια φωνή που σε καθηλώνει και ευτυχώς «ξέφυγε» νωρίς από τις υπόλοιπες του είδους, κάνοντας επιλογές που την έκαναν παγκόσμια σούπερ σταρ και ταυτόχρονα καθιερώθηκε ως μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές που μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα.

Ας μάθουμε περισσότερα για την Christina...

Έχει καταγωγή από την Ιρλανδία και τον Ισημερινό και άλλαζε συχνά τόπο κατοικίας επειδή ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός. Σε ηλικία έξι ετών έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στην τηλεόραση, ενώ στα 12 της συμμετείχε στο "The Mickey Mouse Club".
Το 1994 πηγαίνει στην Ιαπωνία και μαζί με την Κέιζο Νακανίσι ηχογραφούν το κομμάτι "All I Wanna Do". To 1998 συμμετέχει στο σάουντρακ της ταινίας "Μουλάν". To καλοκαίρι του 1999 κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ που είχε ως τίτλο το όνομά της. 


Κριτικοί και κοινό βρίσκουν ομοιότητες με την τραγουδίστρια Britney Spears. Το τραγούδι "Genie In A Bottle" σκαρφαλώνει στα charts και στην Αμερική παραμένει για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 1. Το πρώτο της άλμπουμ πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική και 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Το 2000 κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy ως "Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Τραγουδίστρια".

Το 2000 το τραγούδι της "What A Girl Wants" πηγαίνει στην κορυφή των αμερικάνικων charts, και η ίδια συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο γκαλά στον Λευκό Οίκο και κερδίζει και το πρώτο της Grammy. Το Σεπτέμβριο του 2000 μπαίνει στο χώρο της Latin pop και κυκλοφορεί το άλμπουμ "Mi Reflejo", στο οποίο απλώς το ερμηνεύει, αφού αν και έχει καταγωγή και από τον Ισημερινό, δεν μιλάει καθόλου ισπανικά.Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και τον χριστουγεννιάτικο δίσκο της My Kind of Christmas με διασκευασμένα κομμάτια αλλά και δικά της. Και τα δύο άλμπουμ είχαν σχετικά μέτρια εμπορική επιτυχία.

Την άνοιξη του 2001 αλλάζει κατεύθυνση, γίνεται πιο R&B και μαζί με την Μία, την Πινκ και την Λιλ Κιμσκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts με το "Lady Marmalade", τραγούδι που ακούστηκε στην ταινία "Moulin Rouge".
To δεύτερό της προσωπικό άλμπουμ κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2002 με τον αποκαλυπτικό τίτλο "Stripped" και την ίδια να δοκιμάζεται σε διάφορα μουσικά μονοπάτια. Το άλμπουμ είχε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο παρόλα αυτά αποκόμισε αρνητικές κριτικές λόγω το ότι δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το δικό της μουσικό προφίλ : οι κριτικοί διαπίστωσαν ξανά ομοιότητες με την μουσική της Britney Spears.

Κυκλοφόρησε 5 singles από τα οποία τα 4 έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Συγκεκριμένα το τραγούδι "Beautiful" έφθασε το νούμερο 2 στην Αμερική για 2 εβδομάδες και νούμερο 1 ανάμεσα σε πολλές χώρες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τα δύο της άλμπουμ έχει καταφέρει να αποσπάσει πολλά βραβεία από διάφορες διοργανώσεις, όπως Billboard, Latin Grammy, Teen Choice, MTV και πολλά άλλα.


     

Το Σεπτέμβριο του 2004 με τη συνοδεία της Μίσι Έλιοτ συμμετέχει στο σάουντρακ της ταινίας "Shark Tale" ερμηνεύοντας το κομμάτι "Car Wash".
Τον Αύγουστο του 2006 κυκλοφόρησε το τρίτο studio άλμπουμ της καριέρας της με τον τίτλο "Back To Basics" με ήχους παλιότερων δεκαετιών. Τον Ιανουάριο του 2008 η Κριστίνα Αγκιλέρα γέννησε το πρώτο της παιδί το οποίο ονόμασε Μαξ. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο greatest hits με τίτλο Keeps Gettin' Better — A Decade of Hits. Το single του άλμπουμ αυτού κατάφερε να φτάσει την έβδομη θέση στην Αμερική από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του.



Τον Ιούνιο του 2010 θα κυκλοφορήσει το τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ "Bionic". 



Η πρεμιέρα του πρώτου single, Νοt Myself Tonight, έγινε 28 Απριλίου 2010 και το τραγούδι είχε μέτρια αποδοχή από τον κόσμο φτάνοντας μέχρι τη θέση #23 του Billoboard Hot 100.

 Πολλοί σύγκριναν το τραγούδι με την μουσική της Lady Gaga. Το "Bionic" δεν κατάφερε να έχει την ίδια εμπορική επιτυχία με τα προηγούμενα άλμπουμ της καθώς και οι κριτικοί ήταν αρνητικοί ως προς την παραγωγή του, το περιεχόμενο των στίχων του καθώς και χαρακτηρίστηκε ως μία αποτυχημένη προσπάθεια αντιγραφής της μουσικής και της εικόνας της τραγουδίστριας Lady Gaga. 

Λόγω και της εμπορικής αποτυχίας του δίσκου ακυρώθηκε κάθε promotion για το δίσκο καθώς και ολόκληρη η περιοδεία της Αγκιλέρα.Το 2010 η Aguilera πήρε μέρος στην ταινία Burlesque,στην οποία και είχε τον πρώτο ρόλο.



Η χρονιά του 2010 ήταν γενικά ιδιαίτερα δύσκολη για την καλλιτέχνη καθώς πήρε και διαζύγιο με τον πολλών χρόνων σύντροφο της .
Το 2011 η Αγκιλέρα ήταν κριτής στην αμερικάνικη βερσιόν του The Voice, από την πρώτη σεζόν μέχρι και την τρίτη. Στην τέταρτη αποφάσισε να μην συνεχίσει, να ασχοληθεί περισσότερο με την κυκλοφορία με του νέου της άλμπουμ . 


Η τραγουδίστρια Σακίρα, την αντικαθιστά. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς βγήκε και το τραγούδι του συγκροτήματος Maroon 5 "Moves like Jagger" στο οποίο συμμετείχε και η Κριστίνα Αγκιλέρα . Ο βασικός τραγουδιστής των Maroon 5, Adam Levine, ήταν και κριτής στο The Voice of US μαζί με την Κριστίνα.


Το 2012 η Κριστίνα Αγκιλέρα ανακοίνωσε το όνομα του νέου άλμπουμ και σίνκγλ της μέσω του λογαριασμού του Twitter της. Το Your Body κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου, και θα είναι το πρώτο σινγκλ του αναμενόμενου άλμπουμ της Lotus. Επίσης το βίντεο κυκλοφόρησε επίσημα στις 27 Σεπτεμβρίου. Το Your Body έφτασε στο θέση μόνο μέχρι τη θέση #34 του Billboard Hot 100 και είχε μέτρια επιτυχία . 

Το Lotus χαρακτηρίστηκε από την ίδια ως το μεγάλο της come-back στην μουσική βιομηχανία εξού και ο τίτλος Lotus που συμβολίζει την αναγέννησή της μετά από το διαζύγιο της, την εμπειρία της ως κριτής στο The Voice, και την αποτυχία του προηγούμενου δίσκου της. Παρόλα αυτά το Lotus ήταν εμπορική αποτυχία και οι πωλήσεις του ήταν απογοητευτικές ακόμα και σε σχέση με το "Bionic". 

Συγκεκριμένα το "Lotus" έκανε το ντεμπούτο του στο Billboard 200 μόλις στην 7η θέση με μονάχα 73.000 πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με τις προηγούμενες δουλείες της.
To 2013 συμμετείχε στο τραγούδι του Pitbull "Fell this Moment" που έφτασε μέχρι τη θέση #8 στο Billboard Hot 100. Αργότερα τον ίδιο χρόνο συμμετείχε στο τραγούδι "Say Something" του συγκροτήματος A Great Big World που κατάφερε να φτάσει στη θέση #4 στο Billboard Hot 100.

To 2014, ανήμερα της μέρας του Αγίου Βαλεντίνου, ανακοίνωσε τους αρραβώνες τις με τον μουσικό και παραγωγό ταινιών Matthew Rutler που γνωρίστηκαν το 2010 στα γυρίσματα της ταινίας Burlesque. Λίγες μέρες αργότερα ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί, δεύτερο για την Κριστίνα.

Στην 57η τελετή απονομής των βραβείων Grammy που πραγματοποιήθηκαν στις 15/2/15 κέρδισε το «Grammy Award for Best Pop Duo/Group Performance» για το τραγούδι της με τους «A Great Big World», «Say Something»! Τον Απρίλιο του '15 συμμετειχε στην 3η σεζόν της τηλεοπτικής σειράς του Abc «Nashville», υποδυόμενη την τραγουδίστρια Jade St. John.




{Aυτά είναι τα 35+3 αγαπημένα μου τραγούδια της Christina!}

Candyman         

Impossible

Tough Lover

Your Body

Moves Like Jagger (με τους Maroon 5)

Feel This Moment (με τον Pitbull)

Come On Over

Soar

Save Me From Myself

Walk Away

Cruz

Fallin In Love Again (Can't Help It)

Understand
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube