30 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28ΧΡΟΝΗ ΠΙΑ RIHANNA!




διάσημη τραγουδίστρια είχε γενέθλια στις 20 Φεβρουαρίου, έγινε 28 ετών, με περιουσία γύρω στα 160 εκατομμύρια δολάρια και τις πωλήσεις των δίσκων της να ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα! Όχι και άσχημα δηλαδή... 


Η ζωή & η καριέρα της Ρίρι

Η Ριάννα  γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 1988 στον Άγιο Μιχαήλ των Μπαρμπέιντος, ως Ρόμπιν Ριάννα Φέντυ (Robyn Rihanna Fenty), είναι τραγουδίστρια της R&B και της ποπ μουσικής, ηθοποιός, μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας. Η μητέρα της, Monica Braithwaite είναι συνταξιούχος λογίστρια αφρικανικής καταγωγής, ενώ ο πατέρας της, Ronald Fenty, είναι επόπτης σε αποθήκες των Μπαρμπέιντος και έχει ιρλανδική καταγωγή. 



Η Rihanna έχει δύο βιολογικούς αδερφούς, τον Rorrey και τον Rajad. Επίσης έχει και 3 ετεροθαλή αδέρφια, από την μεριά του πατέρα της (2 αδερφές και έναν αδερφό). Τα παιδικά της χρόνια στο Μπρίτζνταουν ήταν πολύ δύσκολα, αφού μεγάλωσε σε ένα σπίτι 4 δωματίων και πουλούσε ρούχα με τον πατέρα της, σε ένα στασίδι, στο δρόμο προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι γονείς της, χώρισαν όταν ήταν 14 ετών και η παιδική-εφηβική ηλικία της επηρεάστηκε βαθιά από τον εθισμό του πατέρα της, στο αλκοόλ. Μεγάλη αγάπη έδειχνε στην ρέγκε μουσική και ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 7 ετών.



H Rihanna ξεκίνησε την καριέρα της, το 2003 όπου σε ηλικία μόλις 15 ετών την ανακάλυψε τυχαία ο Αμερικανός παραγωγός, Έβαν Ρότζερς (Evan Rogers) ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγο του, στα Μπαρμπέιντος. Αφού την άκουσε να τραγουδάει, της πρότεινε να υπογράψει συμβόλαιο και να μετακομίσει στη Νέα Υόρκηπροκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Έτσι, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, η Rihanna και η μητέρα της, Monica, ακολούθησαν τον Rogers στην Νέα Υόρκη, με σκοπό να κάνει η Rihanna, demo που θα μπορούσαν να αποσταλούν σε δισκογραφικές εταιρίες. Σε ηλικία 16 ετών, η Rihanna υπογράφει συμβόλαιο με τον Rogers και τον Carl Sturken και τα demo της, στάλθηκαν σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες. Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο ράπερ Jay-Z, ο οποίος είχε πρόσφατα διοριστεί ως διευθυντής της (CEO) της Def Jam Recordings.
Έτσι, την προκάλεσε σε ακρόαση αλλά το τραγούδι ήταν πολύ δύσκολο για έναν νέο καλλιτέχνη και η Rihanna (όπως έχει δηλώσει) ήταν πολύ ντροπαλή όταν έπρεπε να το ερμηνεύσει αλλά τελικά τα κατάφερε και τραγούδησε το "For the love of you" της Γουίτνεϊ Χιούστον αλλά και τα "Pon de Replay" και "The Last Time", τα οποία έγραψε ο Rogers και αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ της Rihanna. 




Μετά από αυτό, υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία Def Jam Recordings για έξι χρόνια και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να ζήσει με τον Rogers και τη σύζυγο του. Τον Μάιο του 2005 εμφανίστηκε στην πίστα "The One" με τον ράπερ, Μέμφις Βίεεκ και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο single της, "Pon de Replay", το οποίο απεικονίστηκε με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο της άλμπουμ, πούλησε πάνω δύο εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ αργότερα ακολούθησαν και άλλα άλμπουμ που είχαν εξίσου μεγάλη επιτυχία.
Στα μέσα του 2007, η Rihanna ξεκίνησε τις εργασίες για το τρίτο στούντιο άλμπουμ της με τίτλο "Good Girl Gone Bad" το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες όπως η Βραζιλία, η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το άλμπουμ έλαβε τις ποιό θετικές κριτικές απ' όλα τα άλμπουμ της. Μέχρι και το 2009, η Rihanna έκανε άλμπουμ τα οποία ήταν στις ψηλότερες θέσεις των charts παγκοσμίως, ώσπου, το 2010, σε ηλικία μόλις 22 ετών κάνει μια συνεργασία με τον ράπερ, Eminem για το τραγούδι "Love The Way You Lie" όπου κατακτά την πρώτη θέση στα charts πάνω απο 20 χωρών. Μάλιστα, αναδείχθηκε και 5η γυναίκα καλλιτέχνης στην ιστορία του γραφήματος. 




Ακολουθούν άλλα singles της, τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία και στα 53α βραβεία Grammy παίρνει το βραβείο "καλύτερη καταγραφή χορού" για τη χορογραφία στο βίντεο-κλιπ, "Only Girl In The World". Ακολούθησαν συνεργασίες και solo με παρόμοια επιτυχία ενώ σημαντική χρονιά για την Rihanna θεωρήθηκε το 2012, αφού κέρδισε το 3ο της βραβείο Grammy, ψηφίστηκε ως το καλύτερο Διεθνούς θηλυκό σόλο καλλιτέχνης, έκανε μια συνεργασία με τον τότε σύντροφο της, Κρις Μπράουν (Cris Brown), που έλαβε και θετικές και αρνητικές κριτικές, έπαιξε σε μια ταινία αλλά έλαβε βραβείο για την δεύτερη χειρότερη ερμηνεία της χρονιάς αλλά πήρε και ένα θετικό βραβείο αφού θεωρήθηκε μια από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες που ξεκίνησαν όταν ήταν έφηβοι. 



Έως το 2014 κέρδισε πολλά βραβεία, ξεχώρισε μέσα από πολλά τραγούδια και συνεργασίες με ποιο σημαντική αυτή στο τραγούδι "Can't Remember To Forget You" με τη Σακίρα, τον Ιανουάριο του 2014 όπου έλαβε ανάμεικτες κριτικές. Τον Ιανουάριο του 2015 ανακοίνωσε μέσω twitter ότι ετοιμάζει νέο άλμπουμ και single, το οποίο και κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου και είναι σε συνεργασία με τον Κάνι Γουεστ(Kanye West) και τον Πολ Μακάρτνεϊ (Paul McCartney).
Επιρροές για την Rihanna αποτελούν πολλοί καλλιτέχνες όπως Γουίτνεϊ ΧιούστονΜαράια ΚάρεϊΣελίν Ντιόν, Γκουέν Στέφανι και Μπομπ Μάρλεϊ. Μεγάλο θαυμασμό όμως έχει για την Μαντόνα. Τέλος, έχτισε ένα ιερό στο κήπο του σπιτιού της προς τη μνήμη του Μάρλεϊ.



Το 2009, ο τότε σύντροφος της και τραγουδιστής, Κρις Μπράουν κατηγορήθηκε για επίθεση κάνοντας εγκληματικές απειλές ενώ σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες, η Rihanna είχε υποστεί εμφανή τραύματα από τον ίδιο. Αργότερα διέρρευσαν από το ίδιο αστυνομικό τμήμα και άλλες φωτογραφίες της Rihanna σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση λόγω της βίας που υπέστη ξανά από τον σύντροφο της. Στις 22 Ιουνίου 2009, ο Κρις Μπράουν κρίθηκε ένοχος σε επίθεση κακουργήματος και έλαβε ποινή 5 χρόνια δοκιμασίας αλλά και διαταγή που έλεγε ότι πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον 46 μέτρα μακριά από την Rihanna εκτός από δημόσιες εμφανίσεις όπου εκεί του επιτρέπονταν έως 10 μέτρα. Τον Φεβρουάριο του 2011, κατόπιν του δικηγόρου του Μπράουν αλλά και τη συγκατάθεση της Rihanna, η δικαστής Patricia Schnegg τροποποίησε τη περιοριστική εντολή και πλέον μπορούσαν να εμφανίζονται μαζί μόνο σε βραβεία. Όσο ήταν χωρισμένη με τον Κρις Μπράουν, η Ριάννα ξεκίνησε μια σύντομη σχέση με τον παίκτη του μπέιζμπολ (σε ομάδα του Λος Άντζελες),Ματτ Κεμπ (Matt Kemp) η οποία κράτησε μόλις 1 χρόνο (2009-2010). Το 2012, έγινε γνωστό οτι ο Κρις και η Ριάννα είναι και πάλι ζευγάρι αν και παρέμεινε υπό επιτήρηση για την σωματική βία που υπέστη το 2009. 



Το 2013, ο Κρις Μπράουν ανέφερε σε συνέντευξη του ότι δεν είναι πια ζευγάρι με την Ριάννα ενώ απο τις αρχές του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η Ριάννα είχε σχέση με τον ηθοποιό, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio).



Αν νομίζεις ότι ξέρεις όλα για την Ρίρι; Μάλλον κάνεις λάθος!

Μάθε 30 Πράγματα Που Σίγουρα Δεν Γνωρίζεις Για Την Αγαπημένη Σου Τραγουδίστια...

1) Οι γονείς της Rihanna επέλεξαν για την διάσημη κόρη τους και τα αδέλφια της, ονόματα που θ' αρχίζουν με το γράμμα «Ρ». Το (πραγματικό) όνομα της Ρίρι είναι Robyn Rihanna Fenty, του αδελφού της Rajad και της αδελφή της Rorrey.



2) Έχει παραδέχτηκε ότι δεν της άρεσε το σχολείου και πως αν δεν ήταν ένας ποπ σταρ που θα είχε σπουδάσει ψυχολογία. Ποτέ δεν είναι αργά για σπουδές Ρίρι...



3) Το 2007, η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος, κέρδισε το βραβείο «Gillette Venus Breeze Celebrity Legs of a Goddess». Λίγο μετά την παραλαβή του, ασφάλισε τα καλλίγραμμα πόδια της για 1 εκατομμύριο$!!!



4) Έχει διακοσμήσει το υπέροχο κορμί της με πάνω 20 τατουάζ. Το πρώτο της το «χτύπησε» το 2006 και ήταν δυο μουσικές νότες στο πόδι της, τις οποίες κάλυψε στη συνέχεια μ' ένα γεράκι.




5) Πριν γίνει διεθνής ποπ σταρ, κέρδισε στα καλλιστεία που διοργάνωσε το γυμνάσιο της και στέφθηκε «Μiss Combermere» για την ερμηνεία της στο «Hero» της σούπερ σταρ Mariah Carey.

 


6) Είδε έναν εξορκισμό στο σπίτι ενός φίλου της όταν ήταν παιδί, «προσεύχονταν γύρω από ένα τραπέζι.Ήμασταν μικροί και ένα από τα κορίτσια, σηκώθηκε και άρχισε να ουρλιάζει. Θυμάμαι ότι μας κλείδωσαν στο υπνοδωμάτιο, επειδή δεν ήθελαν να το δούμε αυτό. Κάθε φορά που προσευχόταν  ούρλιαζε με την πιο περιεργη φωνή. Είναι τώρα αλλά εκείνη την εποχή είχα τρομάξει! 



7) Το 2008 κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής βραβείων, ο πρώην πρωθυπουργός των Μπαρμπέιντος, Ντέιβιντ Τόμσον, αποφάσισε ν' ανακηρύξει την 22η Φεβρουαρίου ως «Ημέρα της Rihanna»!



8) Το 2006 δημιούργησε το «Believe Foundation», ώστε να βοηθούν τα παιδιά σ' όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη. Είναι μετά να μην την λατρεύεις;



9) Φοβάται τα ψάρια! Όπως δήλωσε στο περιοδικό «Blender» το 2008, ζήτησε μια φορά από έναν άνδρα να την βγάλει από το νερό γιατί είχε μια κρίση πανικού, όταν κοίταξε κάτω και είδε μικροσκοπικά ψάρια να κολυμπούν κοντά στα πόδια της! Καθένας με τους φόβους του & τις παραξενιές του!




10) To μεσαίο της όνομά (Robyn) είναι Αραβικό και σημαίνει γλυκός βασιλικός(το αρωματικό φυτό). Η οικογένειά της και οι πολλοί στενοί της φίλοι, εξακολουθούν να την φωνάζουν Robyn



12) Ο Chris Brown για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου της πρόσφερε ένα μπουκέτο από μαριχουάνα! Ότι να' ναι...



13)  Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων υπέφερε από εξοντωτικούς πονοκεφάλους.



14) Προώθησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, «ανοίγοντας» της περιοδεία της Gwen Stefani.



15) Έχει παραδεχθεί ότι θέλει να γίνει η μαύρη Madonna! Δύσκολο...



16) Ο Jay-Z την έκανε να υπογράψει την ίδια ημέρα που την συνάντησε! Όχι που θα  άφηνε τέτοιο ταλέντο...



17) Αρνήθηκε πάρα πολλές φορές να φωτογραφηθεί για το «Playboy»! Περίεργο.



18) Έχει τις περισσότερες νούμερο ένα στο «US Billboard Pop Songs Chart».



19) Στην αρχή της καριέρας της έπασχε από κλειστοφοβία, και δεν ήταν σε θέση να μπορεί να είναι ο πραγματικός της εαυτός.



20) Είναι γνωστό το πόσο όμορφα μυρίζει! Το μυστικό; Φοράει το δικό της άρωμα...γυμνή!



21) Το τραγούδι «Umbrella» ήταν το αγαπημένο της τραγούδι, όλα άλλαξαν όμως μετά το «Diamonds».



22) Ποτέ δεν αποφοίτησε από το λύκειο. Είπαμε δεν το γούσταρε...



23) Τα παπούτσια της είναι ειδικά φτιαγμένα για εκείνη από τον καλό της φίλο Manolo Blahnik. Ο ένας λόγος είναι γιατί φοράει 39,5!



24) Την ανακάλυψαν μουσικοί παραγωγοί όταν έκαναν τις διακοπές τους στα Μπαρμπέιντος.



25) Είναι γνωστή η εμμονή της για το πρόχειρο φαγητό και η αγαπημένη κουζίνα της είναι η Ιταλική. Αλλά όταν πηγαίνει πίσω στο σπίτι της δεν αλλάζει με τίποτα το κοτόπουλο με κάρι.




26) Οι περισσότεροι φίλοι της είναι άνδρες! Είχε ελάχιστες φίλες καθώς μεγάλωνε, ακόμα και τώρα, σπάνια θα την δεις κάποια γυναίκα να κάνει παρέα εκτός από την Melissa Forde και την Katy Perry. «Έχω τρεις φίλες και ένα εκατομμύριο φίλους», έχει δηλώσει.



27) Αγαπημένο της φίλμ είναι το «Napoleon Dynamite».



28) Πιστεύει πολύ στην ειλικρίνεια. 
Μετά τον ξυλοδαρμό της από τον Chris Brown, αποφάσισε να είναι ειλικρινής με τον εαυτό αλλά και με τους θαυμαστές της, γιατί δεν θέλει να λέει σε κανέναν ψέματα.
«Νομίζω ότι έφτασα στο σημείο όπου άρχισα να λέω ψέματα στον εαυτό μου. Και είναι τόσο δύσκολο να ζεις σ' ένα ψέμα. Είναι απλά πάρα πολύ σκληρό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Γι 'αυτό ποστάρω συνέχεια φωτογραφίες μου, για να πω την αλήθεια για τον εαυτό μου. Όταν σου λέει κάποιος ψέματα δεν τον εμπιστεύεσαι. Όταν λες ψέματα στον εαυτό σου είναι ακόμα χειρότερο». 




29) Θεωρεί την ηλίθια τη φράση «αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο θα έκανα τα ίδια λάθη.
Θα συμφωνήσω μαζί της.



30) Θεωρεί το ξενοδοχείο «Chateau Marmont» στο Χόλιγουντ στοιχειωμένο. 
«Είχα τρομοκρατηθεί όταν έμεινα στο ξενοδοχείο, μπορούσες να το νιώσεις», είπε.
Ο John Belushi πέθανε από υπερβολική δόση σ' ένα από τα μπανγκαλόου του περίφημου ξενοδοχείου. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών & εργαζομένων έχουν αναφερθεί σε υπερφυσικές εμφανίσεις!
Το ότι το «Chateau Marmont» ήταν η έμπνευση για το «American Horror Story: Hotel» είναι τυχαίο;

Είναι μοναδική & την λατρεύουμε για το απίστευτο ταλέντο της και την αξιαγάπητη προσωπικότητα της❣ 

Χρόνια Πολλά Ρίρι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube