ANGELINA JOLIE: ΑΞΙΖΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Η επίσκεψη

βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτις και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, έφτασε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 10:15, στη συνέχεια επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ελαιώνα, στις 5 το απόγευμα η Αντζελίνα Τζολί συνάντησε με δική της πρωτοβουλία(!) τον Αλέξη Τσίπρα στο Μεγάρου Μαξίμου ώστε να συζητήσουν για το προσφυγικό.




Ο Α.Τσίπρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη της στην Ελλάδα τονίζοντας την μεγάλη σημασία της παρουσίας την συγκεκριμένη περίοδο.

Η Jolie διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Intercontinental και το πρωί της Πέμπτης έφτασε στις 10:00 το πρωί στη Μυτιλήνη, όπου και συνάντησε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με τους οποίους  συνομίλησε για πάνω από μία ώρα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ζητώντας να μάθει όλα τα προβλήματα που συναντούν στην προσπάθειά τους να διασώσουν και να περιθάλψουν τους πρόσφυγες που φτάνουν από την Τουρκία.


«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε η ηθοποιός.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το hot spot στη Μόρια και μετά την μία το μεσημέρι αναχώρησε για το Λονδίνο με τον ιδιωτικό της αεροπλάνο.
Ας ελπίζουμε ότι θα κρατήσει την  υπόσχεση και θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο πανέμορφο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επέτρεψαν την πρόσβαση σε ρεπόρτερ και κάμερες στο hot spot της Μοριάς στο αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο.

«Αυτό στο οποίο προσβλέπω είναι η Ύπατη Αρμοστεία να μπορέσει να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ελληνικές αρχές για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης και, μαζί με τους εταίρους της, να στηρίξει τις προσπάθειες των Αρχών ώστε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική καταγραφή, καθώς και την πρόσβαση στο άσυλο και τη μετεγκατάσταση, με ιδιαίτερη προσοχή στις πλέον ευάλωτες ομάδες.«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καθώς και για τις προσπάθειες των εθελοντών και των τοπικών οργανώσεων που συνάντησα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την υποδοχή και την παροχή φροντίδας στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν»», δήλωσε η 40χρονη ηθοποιός.



Οι γελοιότητες που ακούστηκαν & οι απαράδεκτες συμπεριφορές


Οι θλιβεροί γραφικοί αυλικοί του ''αριστερού ηγέτη'' τρύπωσαν στο γραφείο του για να δουν την σταρ Τζολί και να πάρουν αυτόγραφο λες και ήρθε για να προωθήσει τον τουρισμό στην πατρίδα.
Μέχρι και Καρανίκας που λατρεύει τα μποτάκια της Μενεγάκη ήταν εκεί.
Αν στην θέση της ήταν κάποιος άλλος θα έκαναν το ίδιο; 
Από την άλλη ο κάθε κομπλεξικός έβγαλε τη χολή του για την ηθοποιό (όπως το γελοίο σχόλιο της Φ.Πιπιλή «Ήταν αποκρουστική η εμφάνιση της Αντζελίνα Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου»).

Οι περισσότεροι έχασαν το νόημα της επίσκεψης της στην Ελλάδα και ασχολήθηκαν με το τι φόρεσε, το πόσο αδύνατη ήταν, τις προληπτικές χειρουργικές επεμβάσεις, τις βίλες, τα παιδιά, τον Πιτ, τα τετραγωνικά της σουίτας που έμεινε αλλά και γιατί προτίμησε το Ιντερκοντινένταλ στη Συγγρού και όχι κάποιο ξενοδοχείο του κέντρου...

Καμιά σοβαρότητα στην Ψωροκώσταινα.



Η Τζολί ήρθε ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης Της Ύπατης Αρμοστείας Του ΟΗΕ για να ενημερωθεί για το προσφυγικό και όχι ως ηθοποιός για να προωθήσει την νέα της ταινία (ακούστηκε και αυτό στο χαζό πρωινό του Αnt1) ή τουρίστρια και εκεί ακριβώς χάθηκε η ουσία.



Τέλος ήταν τραγελαφικό το γεγονός με τους φωτογράφους & τους ρεπόρτερ που έσπρωχναν σαν τους ηλίθιους για ένα πλάνο και μια φωτογραφία, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά φυσικά και στο εξωτερικό.
Αντί να την αφήσουν να μιλήσει με την ησυχία της με τους πρόσφυγες και την φωτογραφίζουν από κάποια απόσταση, έπεσαν σαν τα κοράκια, με αποτέλεσμα να κοντέψουν να ποδοπατηθούν.

 Αυτό θα πει κακομοιριά, βλαχιά, έλλειψη πολιτισμού & σεβασμού.

Έρχεται μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο για να βοηθήσει με τον τρόπο της και δεν γνώριζαν το πως θα συμπεριφερθούν. 

Λογικό ήταν να εκνευριστεί η Τζολί, γιατί στις χώρες που έχει ταξιδέψει έως τώρα για να συναντήσει μετανάστες, πρόσφυγες και ορφανά παιδιά δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. 
Το μόνο που έλειπε ήταν να ρωτήσουν για την ανορεξία, την νταντά που όπως λένε απέλυσε πρόσφατα και την Άνιστον, ίσως να μην πρόλαβαν.


Πιστεύω πως άξιζε τον κόπο το ταξίδι της στην Ελλάδα, όμως θα μπορούσαν να ''εκμεταλλευτούν'' καλύτερα το γεγονός αυτό. 
Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Προτείνοντας της να κάνει δημόσια δηλώσεις σ' όλα τα ΜΜΕ ώστε να επικοινωνήσει το προσφυγικό (όπως έγινε στις προηγούμενες χώρες που επισκέφθηκε) αλλά και την πείσουν να πάει και στην Ειδομένη, κάτι που δεν έχει κάνει ο παθολογικός ψεύτης Αλέξης Τσίπρας.




Δεν ξέρω τι άλλο ήθελαν από εκείνη και την σχολίασαν αρνητικά, τουλάχιστον δεν ήρθε για την προσωπική της προβολή όπως έκαναν άλλοι ( π.χ Μ.Βαρδινογιάννη &  Σ.Ρουβάς).

Κάτι τελευταίο που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν όταν κάποιος νεαρός από τους πρόσφυγες με τους οποίους μίλησε, έβγαλε αρκετές φωτογραφίες μαζί της και σήμερα πρόλαβε να τις εκτυπώσει κιόλας. Μένεις σε μια σκηνή μέσα στο κρύο και την βροχή χωρίς να γνωρίζεις τι σου ξημερώνει και τρέχεις να εκτυπώσεις φωτογραφίες; Ίσως να το έκανε για να τις πουλήσει.

Όπως και 'χει η Angelina Jolie έκανε το καθήκον της, το θέμα είναι τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση & η Ευρωπαϊκή Ένωση.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube