«STANLEY HOTEL»: ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ STEPHEN KING ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗ «ΛΑΜΨΗ»

http://happycity-blog.blogspot.gr/2016/04/stanley-hotel-stephen-king.html


ια νύχτα του 1973, ο συγγραφέας Stephen King έμεινε στο δωμάτιο 217 του «Stanley Hotel» στο Estes Park του Κολοράντο. Εξηνταδύο χρόνια πριν από την άφιξη του, μια οικονόμος χτυπήθηκε από κεραυνό στο ίδιο δωμάτιο! 
Το ξενοδοχείο «Stanley» έκανε εγκαίνια το 1909 και χτίστηκε από τον εφευρέτη, ξενοδόχο και επιχειρηματία, Freelan Oscar Stanley ενώ θεωρείτε ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της χώρας. Θα έμενες στο «Stanley Hotel» με φαντάσματα παιδιών να περιπλανιούνται στις αίθουσες;

                             
                                                Freelan Oscar Stanley

 
Όπως εξηγούν από το ξενοδοχείο των φαντασμάτων, μετά από έναν αιώνα περίεργων φαινομένων, (πνεύματα κλπ) το ξενοδοχείο εξετάστηκε από ειδικούς και εμπειρογνώμονες στον τομέα των ερευνών παραφυσικών φαινομένων, οι οποίοι κατέληξαν πως πρόκειται για μια από τις πιο δραστήριες μεταφυσικά περιοχές της Αμερικής

Φυσικά, υπάρχουν λίγα στοιχεία που το αποδεικνύουν.



Το  «Stanley Hotel» βρίσκεται βρίσκεται 9,7 χιλιόμετρα από τον εθνικό δρυμό των Rocky Mountains, λίγο έξω από το Κολοράντο. Όπως θα γνωρίζεις έγινε πασίγνωστο όχι μόνο από το βιβλίο αλλά και από την ταινία θρίλερ του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Η Λάμψη» (1980), με πρωταγωνιστές τον Τζακ Νίκολσον και τη Σέλεϊ Ντιβάλ. 


 
Μέχρι σήμερα θεωρείται ως ένα από τα πιο «στοιχειωμένα» μέρη των Η.Π.Α και είναι πολλοί εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρήσει περίεργα φαινόμενα στους χώρους του ξενοδοχείου, ειδικά στην αίθουσα χορού!
Κάποιοι πελάτες ισχυρίζονται ότι έχουν δει άτομα μέσα στην νύχτα να στέκονται ακίνητα, να τους κοιτούν και μετά να εξαφανίζονται αλλά και τις πόρτες των δωματίων τους να ξεκλειδώνουν...μόνες τους. Ανατριχιαστικό, έτσι;
Υπάρχουν όμως και άτομα από το προσωπικό της κουζίνας  που ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει φωνές και παράξενους ήχους από την αίθουσα, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως έχουν ακούσει και ήχους από πιάνο στην άδεια αίθουσα, πιστεύοντας ότι το είναι φάντασμα της συζύγου του Freelan O. Stanley, της Flora Jane Record Tileston, η οποία ήταν...πιανίστρια!


                                             Flora Jane Record Tileston


Ο Stanley και η γυναίκα του «εμφανίζονται» όπως λένε στο lobby και την αίθουσα του μπιλιάρδου, ενώ οι σημερινοί ιδιοκτήτες αναφέρουν πως ακούνε συχνά παιδικές φωνές, χωρίς όμως να βρίσκονται παιδιά στο ξενοδοχείο. 

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, κατέληξα στο συμπέρασμα πως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τα πράγματα όπως θέλουν κάποιοι να είναι.
Μπορεί ν' ακούγονται θόρυβοι και φωνές από το πουθενά, όμως μπορουν να εξηγηθούν τις περισσότερες φορες. Δεν αποκλείεται η περίπτωση να υπάρχουν παραφυσικές δραστηριότητες, όχι όμως στον βαθμό που τις παρουσιάζουν, είναι δηλαδή...ακίνδυνα τα όποια πνεύματα «κατοικούν» στο ξενοδοχείο!

 
Αν βρεθείς στην περιοχή και δεν έχεις που να κοιμηθείς η τιμή για το δίκλινο ξεκινάει από 85 ευρώ!
Φύγαμε για Κολοράντο; 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube