MICHELLE OBAMA: Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ VOGUE



κτώ χρόνια μετά την πρώτη νίκη του Barack Obama, το ζευγάρι θα αποχωρήσει από την Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Ιανουάριο και την θέση τους θα πάρει ο Donald & η Melania Trump.
Η 52χρονη Michelle Obama, η πρώτη Αφροαμερικανίδα πρώτη κυρία των ΗΠΑ και η πιο αγαπημένη μετά την Tζάκι Κεννεντι, επιλέχθηκε για το εξώφυλλο της Vogue Δεκεμβρίου, έχοντας ήδη στο φωτογραφηθεί, από την Annie Leibovitz πάντα, άλλες δυο φορές για το διάσημο Αμερικανικό περιοδικό.
Tην συνεντευξη έδωσε στον

«Ήρθε η ώρα, αυτό προβλέπει η Δημοκρατία μας: δυο θητείες, οκτώ χρόνια. Είναι αρκετά. Είναι σημαντικό να έχεις το ένα σου πόδι στην πραγματικότητα όταν αναλαμβάνεις τόσο μεγάλη εξουσία που σου δίνει η απομόνωση του Λευκού Οίκου. Θα μπορούσα να είχα περάσει οκτώ χρόνια κάνοντας απολύτως τίποτα και μέχρι ενός βαθμού, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Θα μπορούσα να έχω επικεντρωθεί στα λουλούδια. Θα μπορούσα να έχω επικεντρωθεί στη διακόσμηση. Θα μπορούσα να έχω επικεντρωθεί στη διασκέδαση. Επειδή κάθε Πρώτη Κυρία μπορεί, ως είθισται, να καθορίσει το ρόλο της. Δεν υπάρχει κάποια νομοθετική αρχή, δεν εκλέγεσαι. Και αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο ελευθερίας» δήλωσε η Michelle.

  Άραγε θα της λείψει ο Λευκός Οίκος; «Ξέρεις, είναι κάποιες στιγμές. Όταν κοιτάζω το Σάουθ Λόουν και το μνημείο Ουάσινγκτον, είναι τόσο όμορφα. Κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι ότι θα μου λείψει να ξυπνάω εδώ, να έχω πρόσβαση εδώ ό,τι ώρα θέλω... Αλλά από την άλλη πλευρά, έφτασε η ώρα! Νομίζω ότι η δημοκρατία μας το έχει πολύ σωστά: Δύο θητείες, οχτώ χρόνια. Είναι αρκετά. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τόσο μεγάλη εξουσία. Η φύση του να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι πιο κοντά στην απομόνωση αλλά πιστεύω ο Μπαράκ και εγώ - επειδή είμαστε και πεισματάρηδες- προσπαθήσαμε να διατηρηθεί κάποια ομαλότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας. Πηγαίνω για φαγητό με τις φίλες μου, ο Barack προπονεί μερικές φορές την μικρή ομάδα μπάσκετ στο σχολείο των κοριτσιών. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να πάμε ούτε στο φαρμακείο», απάντησε.

Στην συνέντευξη μίλησε για την ευθύνη που ένιωσε ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, απέναντι στα παιδιά: «Τα παιδιά μας παρακολουθούν. Το βιώνω κάθε μέρα αυτό. ''Κρέμονται'' από κάθε λέξη μου, κοιτάζουν τι φοράω, ακούν τι λέω. Γράφουν για εμάς. Έρχονται και μας λένε: ''Ντύθηκα όπως εσύ στο Halloween''».


Η Michelle που φωτογραφήθηκε με δημιουργία της Carolina Herrera, μίλησε και για την σχέση της με την μόδα: «Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι. Αλλά αυτό που έχει κυρίως σημασία για μένα είναι το πώς είναι ως άνθρωποι. Αν είναι καλοί και πως συμπεριφέρονται με το προσωπικό τους». 
 



Η Michelle LaVaughn Robinson Obama γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του  1964, είναι δικηγόρος και συγγραφέας. Είναι παντρεμένη με τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα από το 1992 και έχουν δύο κόρες, την Μάλια και τη Σάσα.
Μεγάλωσε στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, κάνοντας τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Sidley Austin, όπου και γνώρισε τον Μπάρακ. Εργάστηκε στο προσωπικό του Δημάρχου του Σικάγου, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, αλλά και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου.
Κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, η Μισέλ βοήθησε τον σύζυγό της στην προεκλογική του εκστρατεία. Έχει γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες, ενώ είναι συνήγορος για θέματα φτώχειας, διατροφολογίας, σωματικής εξάσκησης και υγιεινής διατροφής.

«Η Michelle δεν ζήτησε ποτέ να είναι η πρώτη κυρία. Όπως και πολλές σύζυγοι πολιτικών, λόγω του ρόλου τους τραβούν τα βλέμματα πάνω τους. Πάντα ήξερα ότι θα ήταν απίστευτη σ' αυτό και θα βάλει την δική της μοναδική σφραγίδα, στον τομέα της εργασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως βλέπετε είναι λαμπρή, αστεία, γενναιόδωρη και για κάποιον λόγο συμφώνησε να με παντρευτεί. Νομίζω ότι οι άνθρωποι την συμπαθούν γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτήν. Μία μαμά, μία καλή φίλη, έναν πρόσωπο που δεν διστάζει να διασκεδάζει από καιρό σε καιρό» δήλωσε στη Vogue μέσω email ο Barack Obama.

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρη τη συνέντευξη της Michelle Obama στη Vogue εδώ.

H Michelle & o Barack Obama ήταν το πιο cool ''πρώτο'' ζευγάρι και σίγουρα μετά την εκλογή του (φασίστα, μισογύνη, ρατσιστή κλπ) Donald Trump θα μας λείψουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube