ELVIS PRESLEY: 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ BΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ROCK N ROLL


 Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ (Elvis Aaron Presley, 8 Ιανουαρίου 1935 - 16 Αυγούστου 1977) γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι. Γνωστός και με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" και "Βασιλιάς" ("The King"), ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών. 

 Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με πολλά κομμάτια μπλουζ, γκόσπελ και κάντρι, ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών των οδήγησε προς την καθαρή μουσική Ροκ εν ρολ. Επιτυχία γνώρισε όμως και με μπαλάντες αλλά και με κομμάτια κάντρι, μπλουζ, ποπ, φολκ, αγγίζοντας κάποιες στιγμές ακόμη και τη τζαζ. Μπορούσε να ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην ευέλικτη φωνή του.






Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του. Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Πρίσλεϊ εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες.

Αν και δεν είχαν καλή υποδοχή από τους κριτικούς, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα. Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. 





20 Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Βασιλιά!


1) Ηχογράφησε 15 τραγούδια, τα οποία περιέχουν τον τη λέξη ''Βlue'' στον τίτλο τους.

2) Το αγαπημένο σάντουιτς ήταν με φυστικοβούτυρο, μπέικον, μπανάνα και μέλι!

3) Πολλές φορές υπέγραφε στα στήθη των θαυμαστριών του. ''Elvis'' στο ένα & ''Presley'' στο άλλο.

4) Σιχαινότανε τα ψάρια!Στην Graceland δεν έτρωγαν ποτέ ψάρια με την Priscilla.




5) Προτιμούσε τα Γερμανικά τσιγάρα.

6) Γεννήθηκε κατάξανθος.Tο φυσικό του χρώμα ήταν καστανό ανοιχτό όμως ξεκίνησε να βάφει αρχικά μαλλιά του μαύρα από την εφηβεία ενώ στην συνέχεια η Paramount επέλεξε για εκείνον το πολύ σκούρο καστανό γιατί έγραφε καλύτερα στην κάμερα. Άλλαξε το χρώμα των μαλλιών του γιατί ήθελε να έχει τα σκούρα & γυαλιστερά μαλλιά του Tony Curtis, ο οποίος ήταν το είδωλο του.



7) Επίσης έβαφε και τις βλεφαρίδες του, κάτι που του προκάλεσε αργότερα προβλήματα στην υγεία του.

8) Ανάμεσα στις ταινίες "Love Me Tender" (1956) και του "Loving You" (1957), ο Presley διόρθωσε τη μύτη του, έφτιαξε τα δόντια του και υποβλήθηκε σε θεραπεία για την ακμή.



9) Είχε για μικρό χρονικό διάστημα σχέση με την ηθοποιό Natalie Wood και κάποιοι έλεγαν ότι χώρισαν γιατί δεν μύριζε όπως εκείνος θα ήθελε.

10) Η φωνή του έφτανε τις τρεις οκτάβες. 

11) Είχε ελαφρύ τραύλισμα.

12) Τα περισσότερα κιλά που έφτασε ήταν τα 113

13) Όταν το '70 συναντήθηκε με τον Richard Nixon, ο Αμερικανός πρόεδρος του είπε: ''Ντύνεσαι κάπως παράξενα, έτσι δεν είναι;" και ο Presley απάντησε: "Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, εσείς κάνετε το δικό σας σόου και εγώ το δικό μου". Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική μέχρι που η ''The Washington Post'' δημοσιοποίησε το γεγονός έναν χρόνο αργότερα.




14) Την χρονιά που πέθανε του είχαν συνταγογραφήσει γύρω στα 10.000 χάπια.

15) Στην Graceland είχε πολλά ζώα και το αγαπημένο του ήταν μια γαλοπούλα, με το όνομα Bowtie. Είχε επίσης ένα κυνηγόσκυλο, δύο μεγάλους Δανούς, ένα Τσόου Τσόου, ένα Πομεράνιαν, πολλά άλογα, μερικά γαϊδούρια, παγώνια, κότες, πάπιες, κοτόπουλα, έναν χιμπατζή, έναν πίθηκο και μια μάινα.

16) Στον κήπο της Graceland εκτός από τον Έλβις είναι θαμμένοι οι γονείς, η γιαγιά του και το αγαπημένο του άλογο, το οποίο είχε χρώμα ξανθό, το είχε ονομάσει Rising Sun και ήταν ράτσας American Quarter.

17) Πίστευε ότι θα πεθάνει γύρω στα 40 όπως η μητέρα του.Δεν έπεσε έξω, πέθανε στα 42 του χρόνια.  
18) Τα τελευταία λόγια του ήταν: «Εντάξει, δεν θα το κάνω», όταν διαβεβαίωσε την Τζίντζερ Άλντεν, την τελευταία του αγαπημένη, ότι δεν θα κοιμηθεί διαβάζοντας στο μπάνιο.

19) Όταν πέθανε υπήρχαν 170 άνθρωποι που τον υποδύονταν.Σήμερα ξεπερνούν τους 250.000!

20) Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατο του, η περιουσία του συνεχίζει να αυξάνεται. Μόνο το 2016 η οικογένεια του είχε έσοδα 26.000.000$. Συνολικά ξεπερνά τα 300εκ. δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube