BUTTERFLY: ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ MARIAH CAREY



ο ''Butterfly'' είναι το έκτο άλμπουμ Mariah Carey και κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1997 από την Columbia Records, με δυο διαφορετικά εξώφυλλα.
Με το ''Butterfly'' η Carey συνέχισε την αλλαγή στο μουσικό της ύφος, κάτι που είχε ξεκινήσει δυο χρόνια πριν με το ''Daydream''. Από τους ποπ/R'n'B ήχους μετατοπίστηκε στην hip hop και την R'n'B. Το σεμνό κορίτσι της ποπ με την σπουδαία φωνή μεταμορφώθηκε σε μια σέξυ γυναίκα.




Στο άλμπουμ συνεργάστηκε με κορυφαίους hip hop παραγωγούς όπως οι:  Sean "Puffy" Combs, Q-Tip, Missy Elliott και Trackmasters. 

Το  ''Butterfly'' έλαβε θετικές κριτικές και έφτασε στο Νο1 πολλών χωρών (Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, Ολλανδία κ.α).
Μέχρι σήμερα το θεωρεί την ''πιο αγαπημένη και προσωπική'' της δουλειά και όχι άδικα γιατί εκτός από μουσικό ύφος έκανε μια μεγάλη αλλαγή και στην ζωής της, παίρνοντας διαζύγιο από τον Tommy Mottola.
Την πρώτη εβδομάδα πούλησε 236.000 αντίτυπα ενώ μέχρι σήμερα οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 11.000.000 αντίτυπα.



Από τον πολυπλατινένιο δίσκο τα πέντε(Honey, Butterfly, Breakdown, The Roof, My All) από τα δώδεκα τραγούδια κυκλοφόρησαν ως σινγκλς κατακτώντας υψηλές θέσεις στα παγκόσμια τσαρτς.

Μετά την κυκλοφορία του ''Butterfly'' η πεταλούδα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Mimi.Το βλέπουμε παντού, από τα booklet των δίσκων και στα σκηνικά των παραστάσεων της μέχρι στα κοσμήματα και στα αρώματα που κυκλοφορούν με το όνομα της.


Στις 20 Οκτωβρίου 2017 λόγω της 20ης επετείου από την κυκλοφορία του δίσκου, θα κυκλοφορήσει από τη Sony Music σε βινύλιο. 


Η λίστα με τα τραγούδια του επετειακού βινύλιου είναι ίδια με του cd:

Πλευρά Α
''Honey''
''Butterfly''
''My All''
''The Roof''
''Fourth of July''
''Breakdown''

Πλευρά B
''Babydoll''
''Close My Eyes''
''Whenever You Call''
''Fly Away'' (Butterfly Reprise)
''The Beautiful Ones''
''Outside''






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube