TO «IT» ΕΓΙΝΕ Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ




ι κλόουν τρομάζουν πάρα πολύ κόσμο. Συμφωνούμε σ'αυτό, έτσι δεν είναι; 
Και ναι, ο χορευτής κλόουν Pennywise όχι μόνο είναι ο πιο σατανικός όλων αλλά κατέκτησε και την κορυφή του box office στην Αμερική.

Μετά την αποτυχία της ταινίας «The Dark Tower» και της τηλεοπτικής σειράς «The Mist», που βασίστηκαν επίσης σε βιβλία του King, η κινηματογραφική μεταφορά(του 1990 ήταν τηλεταινία σε σκηνοθεσία Tommy Lee Wallace) του ''It'' όχι μόνο κέρδισε το στοίχημα αλλά η επιτυχία τoυ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 5/9/2017 στο Λος Άντζελες και μέχρι σήμερα οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 404.000.000$.



Οι κριτικές για το καστ, την κινηματογράφηση, τη σκηνοθεσία και τη μουσική είναι στην πλειοψηφία τους θετικές και πολλοί μιλούν για την καλύτερη ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King.


Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Andy Muschietti έκανε εξαιρετική δουλειά ενώ ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ ως δολοφόνος κλόουν Pennywise είναι πιο τρομακτικός από τον Tim Curry, κάνοντας την τηλεταινία (των δυο επεισοδίων) του '90 να μοιάζει...αστεία.



Η βασική διαφορά με την αρχική μεταφορά είναι πως παρακολουθούμε τα γεγονότα με τη κανονική χρονολογική σειρά,όπως στο βιβλίο, και όχι μέσα από flashback. H ταινία ξεκινάει με τις εξαφανίσεις των παιδιών την περίοδο 1988/89 και περιέχει αρκετές τρομακτικές σκηνές, που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο και σε κάνουν να ανατριχιάζεις.

Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες ξεπέρασε τα 236.000.000$ εισπράξεις στις ΗΠΑ, κατακτώντας τον τίτλο της πιο επιτυχημένης εμπορικά ταινίας τρόμου όλων των εποχών στη Βόρεια Αμερική.



Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε μέχρι πρόσφατα ο «Εξορκιστής», με 232.900.000$ εισπράξεις όμως στο παγκόσμιο box office, παραμένει η πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου, με 441.300.000$, αν απ' ότι φαίνεται ο σατανικός Pennywise θα κατακτήσει και αυτό το ρεκόρ! Όχι και άσχημα πάντως για μια ταινία με προϋπολογισμό μόλις 35.000.000$.
Το ''Αυτό'' μέσα σε τρεις μέρες συγκέντρωσε 117,2 εκατ. δολάρια κατακτώντας και τον τίτλο της ταινίας τρόμου με το καλύτερο ''άνοιγμα'' αρπάζοντας το στέμμα από το ''Paranormal Activity'' που είχε κάνει εισπράξεις 58.000.000$. 

Άσχετα με τα ρεκόρ, τις εισπράξεις κλπ, πρόκειται για μια ταινία τρόμου που σε λίγα χρόνια θα θεωρείται μια από τις κλασικές του είδους.
Αν λάτρεψες τη σειρά ''Stranger Things'', το ίδιο θα συμβεί και με το ''It''.Δύσκολα θα βρεις κάτι να σχολιάσεις αρνητικά. Η απόδοση της δεκαετίας του '80 (λόγω της απίστευτης δουλειάς που έγινε σε κοστούμια, styling, μουσική, σκηνοθεσία και της φωτογραφία) είναι εξαιρετική και θα σε κάνει να νοσταλγήσεις εκείνα τα χρόνια, αν τα έζησες.

Οι ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών(ειδικά της Sophia Lillis που υποδύεται την Beverly Marsh) και του Σκάρσγκαρντ είναι πραγματικά πολύ καλές.

Στο δεύτερο κεφάλαιο του ''It'' θα παρακολουθήσουμε την επιστροφή του Pennywise και την επανένωση της παρέας του ''Losers Club'', 27 χρόνια μετά.
Το ποιοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τους μικρούς πρωταγωνιστές σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι μάλλον νωρίς να το γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube