ΤΟ "LET IT GO" ΑΠΟ ΤΟ "FROZEN" ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ; ΠΟΙΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ DISNEY, ΤΗΝ IDINA MENZEL ΚΑΙ ΤΗΝ DEMI LOVATO;



ο «Let It Go» όπως θα γνωρίζεις είναι το θεματικό τραγούδι της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Frozen» που προβλήθηκε το 2013 και έφερε στα ταμεία 1,287 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το soundtrack της ταινίας ήταν το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2014 και πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως εκείνη το χρονιά ενώ το Let It Go ως σίνγκλ πούλησε 10.9 εκατομμύρια κομμάτια το 2014, πράγμα που το έκανε το πέμπτο τραγούδι με τις καλύτερες πωλήσεις της χρονιάς.


Ο τραγουδιστής από τη Χιλή, Jaime Ciero, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Demi Lovato και της Disney, με τον ισχυρισμό ότι το βραβευμένο με Oscar και Grammy, «Let It Go», παρουσιάζει πολλές ομοιότητες στις νότες, στους στίχους, στην παραγωγή και σε άλλα τεχνικά σημεία με το τραγούδι του «Volar» που κυκλοφόρησε το 2008.

Ο Ciero κινείται νομικά εναντίων της Demi Lovato(τραγουδάει στην εκδοχή του σινγκλ), της Disney, της Idina Menzel(τραγουδάει την κινηματογραφική εκδοχή) και όσων έχουν κερδίσει χρήματα από το τραγούδι, παρόλο που το έχουν γράψει οι: Kristen Anderson-Lopez και Robert Lopez.
Το βίντεο του κομματιού ξεπερνά τις 1,2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.
Το «Let It Go», ακούστηκε στη μεγάλη οθόνη με τη μοναδική φωνή της Αμερικανίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας Idina Menzel στο ρόλο της πριγκίπισσας «Έλσας», ενώ στους τίτλους τέλους ακούγεται η ποπ εκδοχή, με την Demi Lovato.

Αν συγκρίνεις τα δυο τραγούδια θα διαπιστώσεις αν μοιάζουν ή όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube