AVICII: Ο DJ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 28 ΤΟΥ




Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του  Σουηδού dj, μουσικού και παραγωγού άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο Σουλτανάτο του Ομάν. 

«Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστός ως Avicii. Βρέθηκε νεκρός σήμερα στο Μουσκάτ του Ομάν. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και θα ζητούσαμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν θα γίνουν επιπλέον ανακοινώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση. 



Διαβάστε επίσης: Avicii: Ο άνθρωπος πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας 


Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Ηταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα, όπως παγκρεατίτιδα, λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε αφαιρέσει και τη χοληδόχο κύστη και τη σκωληκοειδή απόφυσή του το 2014.



 

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το 2010, ο Avicii κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο "Don't Hold Back." Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso.
 Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του "Bromance", με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο "Seek Bromance."
Το "Seek Bromance", έφτασε το top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας. Έφτιαξε, επίσης, remix του κλασικού single της Nadia Ali με τίτλο "Rapture" για τον δίσκο της Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition. Τον Οκτώβριο του 2010, ο Avicii υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, "big four" των μεγαλύτερων.



Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι "Sunshine", με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.
Το κομμάτι του, με τίτλο 'Penguin', χρησιμοποιήθηκε από την Leona Lewis στο single της, "Collide". Στο single αυτό όμως δεν γινόταν αναφορά στον Avicii για την προέλευση της μουσικής, με αποτέλεσμα δικαστικές ενέργειες εκ μέρους του Σουηδού DJ, ώστε να μην κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο single. Τελικώς, η παρεξήγηση λύθηκε εκτός δικαστηρίων με τους εκπροσώπους των δύο καλλιτεχνών να δηλώνουν "πως η Leona Lewis και ο Avicii θα συνεργαζόντουσαν για την προσεχή κυκλοφορία του single με τίτλο Collide". 
 Το 2011, Avicii κυκλοφόρησε το "Levels" (χρησιμοποιώντας μέρος του τραγουδιού "Something's Got a Hold on Me" της Etta James), το οποίο έφτασε το top ten σε Ινδία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, και έφτασε στην κορυφή των charts σε Ουγγαρία, Νορβηγία και Σουηδία.



Σημαντικότερο κομμάτι του Avicii είναι το single "Levels", το οποίο κυκλοφόρησε επισήμως στις 28 Οκτωβρίου 2011. Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν ήδη μεγάλο hit στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής από το 2011, κιόλας, αλλά μετά την επίσημη κυκλοφορία του έγινε τεράστιο mainstream hit, κάνοντας τον Avicii γνωστό στο ευρύ κοινό. Το κομμάτι γράφτηκε από τον Τιμ Μπέργκλινγκ και περιλαμβάνει φωνητικά από το, gospel επιρροής, κομμάτι του 1963 "Something's Got a Hold on Me" της Etta James. Τα ίδια φωνητικά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Pretty Lights στο κομμάτι του του 2006, "Finally Moving". Τα φωνητικά αυτά χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τον παραγωγό Drum and Bass Logistics στο κομμάτι του με τίτλο "Call Me Back" και από τον Flo Rida στο single του, "Good Feeling", την παραγωγή του οποίου ανέλαβαν οι Dr. Luke και Cirkut. Το τελευταίο, μάλιστα, φέρει μεγάλη ομοιότητα με το κομμάτι "Levels".



Στις 23 Μαρτίου 2012, το, ακυκλοφόρητο ακόμη, single του Avicii, "Last Dance", παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Pete Tong στο BBC Radio 1. Στο Ultra Music Festival 2012, έπαιξε ένα δείγμα ενός remix του από το κομμάτι της Ruth-Anne, "All You Need Is Love". Επίσης άλλα δύο νέα remixes, για το "Girl Gone Wild" της Madonna, με νέο τίτλο το "Avicii vs Madonna – Girl Gone Wild" (Avicii's UMF Remix) και το Avicii vs Lenny Kravitz – Superlove.

Ο Avicii προσφάτως κυκλοφόρησε νέο κομμάτι, αφότου έφτασε τα δύο εκατομμύρια followers στο Facebook. Το κομμάτι αυτό, με τίτλο "2 Million" κυκλοφόρησε ως free download, στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο Soundcloud. Στις 4 Αυγούστου του 2012, εμφανίστηκε ζωντανά στο Lollapalooza, στο Grant Park του Σικάγο. Έναν μήνα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Avicii εμφανίστηκε ζωντανά εμπρός σε ένα ενθουσιώδες κοινό αποτελούμενο από φοιτητές και μαθητές κολεγίων στην Οσάβα του Οντάριο.
No. 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2012, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις από την θέση που κατείχε το 2011.



Στις επιρροές του Avicii περιλαμβάνονται οι Tiësto, Daft Punk, Laidback Luke, Eric Prydz, Sebastian Ingrosso, Steve Angello και Axwell.

"Πάντοτε είχα κάποια σχέση με την μουσική, καθώς μεγάλωσα με άτομα μεγαλύτερά μου. Όσον αφορά τις μουσικές μου προτιμήσεις, αυτές είναι πολλές, καθώς είχα πολλές επιρροές. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με έχουν επηρεάσει, αλλά πιστεύω πως οι μεγαλύτερες εμπνεύσεις μου, πέραν του ατζέντη μου, είναι τα παιδιά από τους Swedish House Mafia και ο Eric Prydz, καθώς ήταν οι πρώτοι που με μύησαν στην house μουσική!" Avicii – Απρίλιος  2011


Στις 29 Μαρτίου 2016, ο Avicii ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη μουσική, προκαλώντας δυσφορία στους θαυμαστές του.
O ίδιος απολογήθηκε στους θαυμαστές του μ' ένα συγκινητικό γράμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπου και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube