Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ «NOTHING COMPARES 2 U» ΑΠΟ ΤΟΝ PRINCE ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ


Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του ''Πρίγκιπα'', οι διαχειριστές της περιουσίας του σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρεία Warner Bros. Records δημοσιοποίησαν την αρχική εκτέλεση του τραγουδιού «Nothing Compares U 2» που έγινε παγκόσμια επιτυχία από τη Sinead O’Connor το 1990. 


Το demo εντοπίστηκε σε μία αποθήκη από τον επίσημο αρχειοφύλακα του Prince Estate, έναν χώρο που χρησιμοποιούσε για πρόβες στην αρχή της καριέρας του. 





Η ηχογράφηση του Prince είναι διαφορετική από εκείνη της Ο' Κόνορ που ήταν σε μορφή δυναμικής μπαλάντας.

Σόλο σαξόφωνο έπαιξε ο από τον Έρικ Λιντς και τα φωνητικά είναι της τότε κοπέλας του Susannah Melvoin.


Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στο Flying Cloud Drive ''Warehouse'' στην περιοχή Eden Prairie της Minnesota στις 15 Ιουλίου 1984. 


Η ηχολήπτριά του, Σούζαν Ρότζερς, που ήταν παρούσα στην ηχογράφηση, δήλωσε στο BBC 6 Music: «Απολάμβανε μία πραγματικά ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή του. Ήταν μία πολύ παραγωγική περίοδος της ζωής του. Φτιάχναμε ένα τραγούδι την ημέρα. Ήταν πολύ χαρούμενος.»




Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του; 
Το τραγούδι που γράφτηκε για την προσωπική βοηθό του καλλιτέχνη, Sandy Scipioni, η οποία αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει όταν ο πατέρας της πέθανε έπειτα από καρδιακή προσβολή.

 «Η Σάντι ήταν εκείνη που πάντα τού έφτιαχνε το αγαπημένο του ποτό, το Five Alive, και που πάντα του κρατούσε καθαρό το σπίτι, με φρέσκα λουλούδια στο πιάνο και πάντα καθαρά εσώρουχα και κάλτσες. Έφυγε και ο Prince γινόταν ολοένα και πιο στεναχωρημένος. Πιθανώς, από όλο αυτό το γεγονός άντλησε την έμπνευσή του» δήλωσε η Σούζαν Ρότζερς.

Ο ''Πρίγκιπας'' ερμήνευε κάποιες φορές στις συναυλίες του το «Nothing Compares 2 U» και μια ''ζωντανή'' έκδοχη υπάρχει στο άλπουμ του 1993 ''The Hits / The B-Sides'' αλλά η στούντιο εκδοχή του κομματιού είναι αυτή που κυκλοφόρησε χθες για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube