«TOTAL ECLIPSE OF THE HEART»: ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ BONNIE TYLER;

https://happycity-blog.blogspot.gr/2016/10/total-eclipse-of-heart-bonnie-tyler.html

 Jim Steinman στις αρχές της δεκαετίας του '80 έγραψε & έκανε την παραγωγή του «Total Eclipse of the Heart», της τεράστιας επιτυχία της Bonnie Tyler.
Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο πέμπτο άλμπουμ της Tyler «Faster Than the Speed of Night» και κυκλοφόρησε από την Columbia Records στις 11 Φεβρουαρίου 1983 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 31 Μαιου 1983 στις Η.Π.Α.

Το εκπληκτικό «Total Eclipse of the Heart» έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της Tyler, φτάνοντας στο #1 σε πολλές χώρες (φυσικά και στην Μ.Βρετανία) ενώ ήταν το πέμπτο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις για το '83. Μ' αυτό το τραγούδι η κατάφερε να γίνει η πρώτη & μοναδική τραγουδίστρια από την Ουαλία που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100.

'Eφτασε στην έκτη θέση της λίστας του «Billboard Year-End Hot 100 singles of 1983» και πούλησε πάνω από 6.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως!




Επειδή η αρχική του διάρκεια ήταν μεγάλη, μειώθηκε κατά από επτά λεπτά και δύο δευτερόλεπτα σε τέσσερα λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα.

Η επική ερωτική μπαλάντα του Jim Steinman. Είναι ένα ερωτικό τραγούδι για βαμπίρ! Για βαμπίρ;
Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια.
Ο αρχικός τίτλος του ήταν «Vampires in Love». Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Το έγραψα για να είναι ένα ερωτικό τραγούδι για βρυκόλακες. Δούλευα σ' ένα μιούζικαλ για τον Nosferatu, την άλλη μεγάλη ιστορία για βαμπίρ. Αν κάποιος ακούσει τους στίχους, είναι πραγματικά σαν ατάκες βαμπίρ. Είναι όλα σχετικά με το σκοτάδι και τη δύναμη του σκότους.»

''Once upon a time there was light in my life, but now there's only love in the dark. Nothing I can say, a total eclipse of the heart.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube