MARY SHELLEY: Η ELLE FANNING ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ''FRANKENSTEIN''


Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Mary Shelley», κυκλοφόρησε από την IFC Films και φαίνεται πως πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία.




Το φιλμ εξερευνά τη ζωή της Shelley, της συγγραφέα του «Φρανκενστάϊν» (σε μια περίοδο όπου οι γυναίκες θεωρούνταν ακατάλληλες για την αφήγηση τέτοιων ιστοριών) αλλά και τη σχέση της Mary Gondwyne (όπως ήταν το πατρικό της όνομα) με τον ποιητή Πέρσι Μπις Σέλεϊ και τα γεγονότα που οδήγησαν στη συγγραφή του διάσημου μυθιστορήματος.




Η "Mary Shelley", σκηνοθετήθηκε από την Haifaa Al-Mansour («Wadjda»), η οποία υπογράφει και το σενάριο μαζί με την Emma Jensen.




Η Elle Fanning υποδύεται τη Mary Shelley ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Douglas Booth, Maisie Williams, Joanne Froggatt, Stephen Dillane, Bel Powley, Ben Hardy, Tom Sturridge, Hugh O'Conor, Ciara Charteris.





Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο [TIFF] και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι.


Ο Φρανκενστάιν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας είναι ο τίτλος της γοτθικής και ρομαντικής νουβέλας από τη Αγγλίδα συγγραφέα Μαρί Σέλεϊ, που γράφτηκε στα μέσα του 1816 και εκδόθηκε το 1818 στην Αγγλία.
Η νουβέλα λέει την ιστορία του νεαρού φοιτητή ανατομίας και χειρουργικής, που ανακαλύπτει το μυστικό στο να δίνει ζωή σε άψυχα πράγματα μέσω της αλχημείας, αλλά και των κινδύνων της γνώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube