ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ''INTERVIEW'' ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ANDY WARHOL ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ


Το θρυλικό περιοδικό ''Interview'', που ίδρυσε ο Andy Warhol με τον Βρετανό δημοσιογράφο John Wilcock το 1969, κλείνει οριστικά.

Το ''Interview'' έχει περάσει από πολλές φάσεις στη διάρκεια της ζωής του, με πιο δραστική αυτήν μετά το θάνατο του ιδρυτή του, το 1987.

Δύο χρόνια αργότερα ο δισεκατομμυριούχος Peter Brandt το αγόρασε το περιοδικό, ενώ έγινε ένα νέο λανσάρισμα και ανασχεδιασμός του εντύπου το 2008, από τον Fabien Baron και τον Glenn O’Brien.

Σύμφωνα με το ''New York Observer'' το ''Interview'' «ρευστοποιούσε τα περιουσιακά του στοιχεία» καθώς είχε κηρύξει πτώχευση, ενώ ο διευθυντής Fabien Baron και η σύζυγός του, Ludivine Poiblanc, μήνυσαν το περιοδικό για περισσότερα από 600.000 δολάρια σε απλήρωτα τιμολόγια και μια πηγή ισχυρίστηκε ότι πολλοί συντάκτες με χαμηλότερη μισθοδοσία είναι επίσης απλήρωτοι. 

Ο Karl Templer που ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα της μόδας που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση, εγκατέλειψε τη θέση του ως δημιουργικός διευθυντής πριν από ένα μήνα καθώς το περιοδικό του χρωστούσε τουλάχιστον 280.000 δολάρια.



Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι το περιοδικό οφείλει σε όλους χρήματα ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο και για άλλες μηνύσεις που αφορούν χρωστούμενα. Δυστυχώς τα σημάδια της φθοράς και των προβλημάτων είχαν διαφανεί τον τελευταίο καιρό στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού η οποία δεν ανανέωνε το περιεχόμενό της.


Δείτε παρακάτω μερικά εξώφυλλα του Interview:








































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube