THE ACT: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΓΙΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ


Η ανθολογία του Hulu ''The Act'', εστιάζει στις «πιο σοκαριστικές αληθινές ιστορίες εγκλημάτων, τόσο παράξενες που ξεπερνούν κάθε φαντασία».




Στον πρώτο κύκλο παρακολουθούμε την αληθινή ιστορία της Gypsy Blanchard που την υποδύεται η Joey King, ενώ τον ρόλο της μητέρας της, Dee Dee Blanchard, υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ, Patricia Arquette. 
Η Dee Dee κακοποιεί ψυχολογικά την κόρη της και την υποβάλλοντας την σε φαρμακευτικές αγωγές και ιατρικές εξετάσεις χωρίς όμως να τις χρειάζεται, ενώ την παρουσιάζει και της συμπεριφέρεται σαν να είναι μωρό.
Η Gypsy κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι της λέει ψέμματα και αποφασίζει να γνωρίσει ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες δραματικές σειρές που κυκλοφόρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πρωταγωνιστούν: Patricia Arquette, Joey King, AnnaSophia Robb, Chloë Sevigny και Calum Worthy. Δημιουργοί της μίνι σειράς των οκτώ σχεδόν ωριαίων επεισοδίων, είναι ο Nick Antosca
και η Michelle Dean. 




Η Ιστορία που σόκαρε τις ΗΠΑ

Η Gypsy Rose Blanchard, γεννήθηκε το 1991, με μητέρα την 24χρονη Dee Dee Blanchard και πατέρα τον 17χρονο Rod Blanchard.

Οι γονείς, χώρισαν πριν γεννηθεί το παιδί, γιατί ο πατέρας συνειδητοποίησε ότι «παντρεύτηκε για τους λάθος λόγους» και όσο η Dee Dee προσπάθησε να τον μεταπείσει δεν τα κατάφερε.

Η Gypsy μεγάλωνε με τη μητέρα της, η οποία, έχοντας δουλέψει ως βοηθός νοσοκόμου, γρήγορα κατάλαβε ότι το τριών μηνών βρέφος της έπασχε από υπνική άπνοια κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου για πάνω από δέκα δευτερόλεπτα.

Αν και οι γιατροί έλεγαν πως το κορίτσι δεν είχε προβλήματα υγείας, η μητέρα επέμενε ότι η κόρη της έπασχε από μία σπάνια χρωμοσωμική διαταραχή.

Όταν η Gypsy ήταν γύρω στα οκτώ, έπεσε από τη μηχανή του παππού της και έγδαρε το γόνατό της. Οι γιατροί που τη φρόντισαν της είπαν πως μπορούσε να φύγει από το νοσοκομείο επειδή ήταν καλά. 

Η διάγνωση φυσικά δεν έπεισε τη μητέρα της, που πίστευε ότι ίσως να υπήρχαν εσωτερικά τραύματα και η Gypsy θα χρειαζόταν να υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρίσεις αν ήθελε να περπατήσει ξανά.
Το αποτέλεσμα ήταν η μικρή να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, αν και μπορούσε να περπατήσει!

Οι παππούδες της άρχισαν υποψιάζονται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την κόρη και την εγγονή τους και η Dee Dee έφυγε από το σπίτι τους πηγαίνοντας σε άλλη πολιτεία της Αμερικής εξασφαλίζοντας τα προς το ζην από τα χρήματα που έδινε η Πρόνοια για την κόρη της.

Το 2005 λόγω του φονικού τυφώνα Κατρίνα, οι δυο τους μετακόμισαν στην πόλη Ορόρα, όπου κατάφερε να γίνει αγαπητή, διάσημη και για πολλούς ο ήρωας των ατόμων με αναπηρία. Μία φιλανθρωπική οργάνωση μάλιστα τους έχτισε σπίτι με μπάρα αναπήρων ώστε να διευκολυνθεί η ζωή του παιδιού.

Η Dee Dee άσχετα με ότι έκανε στην κόρη της, είχε το προφίλ της γλυκιάς, τέλειας, αφοσιωμένης και ανιδιοτελούς μανούλας ενός ατόμου με αναπηρία καταφέρνωντας να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα.

 Με την απίστευτη ιστορία που είχε ''δημιουργήσει' κατάφερε να χρησιμοποιήσει την δραματική κατάσταση της κόρης της ώστε να έχει οικονομικά οφέλη και μια σχετικά άνετη ζωή καθώς όλοι ήθελαν να βοηθήσουν την Gypsy, δείχνοντας έτσι την συμπόνια τους.




Διανυκτερεύσεις (δωρεάν πάντα) σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων των ΗΠΑ, ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη, επισκέψεις στην Ντίσνεϋλαντ με ελεύθερη πρόσβαση και διαμονή σε σουίτα και μεγάλα χρηματικά από διάσημες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις (όπως το Αμερικάνικο Make A Wish ) ώστε να βελτιωθεί η ζωή της Gypsy.


Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που κάποια στιγμή, ο Bernardo Flasterstein, ένας από τους γιατρούς δέχτηκε να δει το κορίτσι στην κλινική του λέγοντας στην μητέρα πως «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περπατάει».
Ο γιατρός είδε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού η Gypsy σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκείνη φαινόταν υγιής. Έτσι ζήτησε το ιατρικό ιστορικό της όμως η Dee Dee ισχυρίστηκε ότι τα πάντα είχαν χαθεί στον τυφώνα. Αποφάσισε να τηλεφωνήσει στους γιατρούς που είχαν κατά καιρούς κουράρει το κορίτσι και οι απαντήσεις τους τον άφησαν άφωνο. Όντως η Gypsy δεν είχε προβλήματα υγείας.
Εκτός όμως από τον γιατρό, άρχισε και η ίδια να αντιλαμβάνεται την αλήθεια στα 19 της (η μητέρα της την παρουσίαζε ως 14 ετών) και ξεκίνησε να αναζητά τρόπους ώστε να φύγει από την μητέρα της. Μάταια όμως, αφού όσες φορές προσπάθησε να αντιδράσει η Dee Dee της έλεγε ότι οι αρρώστιες είχαν πειράξει το μυαλό της και δεν ήξερε τι έλεγε.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η μητέρα της θα ανακάλυπτε πάρα πολλές ασθένειες(από τις οποίες δεν έπασχε η κόρη της), όπως λευχαιμία, μυική δυστροφία, προβλήματα ακοής και όρασης, προβλήματα πέψης που απαιτούσαν τη χρήση σωλήνα σίτισης, μέχρι και νοητική υστέρηση.

Το αποτέλεσμα ήταν η Gypsy να υποβληθεί σε μία σειρά από επεμβάσεις και να λαμβάνει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικής αγωγής καθημερινά και αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να πήγαινε σχολείο, με την μητέρα να αναλαμβάνει την κατ’ οίκον εκπαίδευση της κόρης της. Η Gypsy έμαθε τελικά ανάγνωση μόνη της, διαβάζοντας τα βιβλία του Χάρυ Πότερ.




Η Dee Dee υποστήριζε παθιασμένα ότι η κατάσταση της υγείας της κόρης της ήταν τόσο σοβαρή, που δε θα κατάφερνε να ζήσει μετά τα δεκαοκτώ της χρόνια,της συμπροφερόταν λες και ήταν μικρό παιδάκι και ας ήταν πια εικοσιτεσσάρων. Η Gypsy λάτρευε τις πριγκίπισσες της Disney και η μάνα της την έντυνε με αντίστοιχα φορέματα και σε συνδυασμό με την παιδική φωνή ο κόσμος πίστευε πως το παιδί έχει νοητική στέρηση.

Όπως είχε δηλώσει ο πατέρας του κοριτσιού, στο πάρτυ για τα 18α γενέθλιά της, η Dee Dee του ζήτησε να μην πει μπροστά στην κόρη τους την πραγματική της ηλικία, καθώς εκείνη πίστευε πως έκλεινε τα δεκατέσσερα!



Καθώς η Gypsy μεγάλωνε, μεγάλωνε και η επιθυμία της να κοινωνικοποιηθεί, να κάνει φίλους, να έχει αγόρι. Η μοναδική της φίλη ήταν (ήθελε δεν ήθελε) η μητέρα της.

Το 2011, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου φαντασίας από αυτά που παρευρίσκονταν οι δυο τους, η Gypsy προσπάθησε να αποδράσει, όμως η Dee Dee τη βρήκε τελικά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου με έναν άνδρα που είχε γνωρίσει από το ίντερνετ.

Σύμφωνα με την κοπέλα, όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους, η μητέρα της έσπασε τον υπολογιστή της, την απείλησε ότι αν έφευγε ξανά, θα της έσπαγε τα δάχτυλα και θα την έδενε στο κρεβάτι.

Η Gypsy έμπαινε κρυφά στο διαδίκτυο μόνο τα βράδια, όταν η μητέρα της κοιμόταν και με αυτό τον τρόπο γνώρισε τον 23χρονο Nicholas Godejohn και σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν διαδικτυακό ζευγάρι.

Εκείνη χρησιμοποιούσε κάποιες από τις στολές με τις πριγκίπισσες της Disney που είχε ώστε να ενσαρκώνει ρόλους και «να είναι το ιδανικό ταίρι για καθεμία από τις προσωπικότητες του Nicholas». Ο Nicholas είχε διαγνωστεί με μία μορφή αυτισμού, αλλά ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε περισσότερους από έναν εαυτούς.




Το ζευγάρι πίστευε ότι η μητέρα της θα ήταν εμπόδιο στη σχέση τους και αποφάσισαν ότι έπρεπε να φύγει από τη μέση, σχεδιάζοντας το πως θα γινόταν αυτό.

Τον Ιούνιο του 2015, η Gypsy έδωσε στον φίλο της γάντια και μαχαίρι, κρύφτηκε στην τουαλέτα και εκείνος μαχαίρωσε τη μητέρα της στην πλάτη την ώρα που κοιμότανε.

Όταν βεβαιώθηκαν ότι πέθανε και ήταν πια ελεύθεροι να ζήσουν τον έρωτα τους, έκαναν σεξ στο δωμάτιο της κοπέλας, πήραν 4000 δολάρια και το έσκασαν, περνώντας κάποιες μέρες σε ένα πανδοχείο μέχρι να καταλήξουν στο πατρικό του Nicholas.

Το αναπηρικό αμαξίδιο βρισκόταν στο σπίτι της όπως και τα φάρμακα της και όλοι ήθελαν να μάθουν τι απέγινε το άρρωστο κορίτσι.
Το Amber Alert την αναζητά όπως και οι πολίτες των ΗΠΑ καθώς ανησυχούν για την υγεία της και την ζωή της.

Η Gypsy όμως ανησυχούσε ότι μπορεί να αργήσουν να ανακαλύψουν το πτώμα της Dee Dee και αποφάσισε να δώσει ένα σημάδι ζωής, ώστε να τη βρουν και να τη θάψουν.



Μπήκε στο προφίλ της μητέρας της στο facebook και έγραψε: ''Τη σκότωσα τη σκύλα. Το έσφαξα το χοντρό γουρούνι και βίασα τη γλυκιά, αθώα της κόρη. Οι κραυγές της ήταν τόσο δυνατές! Χαχαχα''. Το κόλπο έπιασε, οι διαδικτυακοί φίλοι της Dee Dee ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία το βράδυ της 14ης Ιουνίου 2015 βρήκε το πτώμα της.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη διεύθυνση IP του υπολογιστή από τον οποίο μπήκε η κοπέλα, πήγαν στο σπίτι του Nicholas και φυσικά τους συνέλαβαν παραμένοντας στη φυλακή μέχρι και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα η 28χρονη σήμερα Gypsy καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης (αφού της αναγνωρίστηκαν όλα τα ελαφρυντικά για την πράξη της) και θα αποφυλακιστεί το 2024, ενώ ο Nicholas θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.




Η Gypsy αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν απόλυτα υγιής και η μητέρα της έλεγε σε όλους ψέμματα σοκάροντας τους πάντες και πάνω απ' όλους το μεγαλύτερο σοκ το έπαθε η ίδια καθώς μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά τη σύλληψή της, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε λόγος να τρέφεται μέσω σωλήνα, αφού μπορούσε να φάει κανονικά, δεν υπήρχε λόγος να της ξυρίζει η μητέρα της το κεφάλι, γιατί δεν είχε λευχαιμία και δεν θα έπεφταν τα μαλλιά της όπως της έλεγε, ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να παίρνει όλα αυτά τα φάρμακα.

Η Dee Dee εκμεταλλευόμενη τις καταστροφές από τον τυφώνα Κατρίνα, έλεγε στους γιατρούς ότι είχε χάσει και τον ιατρικό φάκελο της κόρης της, πείθοντας τους πως λέει την αλήθεια για την υγεία του παιδιού.

Οι ψυχίατροι αποφάνθηκαν ότι ήταν θύμα κακοποίησης και συγκεκριμένα θύμα του Συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου (MSBP ή ΜΒΡ).  Όσοι πάσχουν από το συγκεκριμένο σύνδρομο, υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος για τον οποίο είναι υπεύθυνοι (συνήθως το παιδί τους ή κάποιος ηλικιωμένος) πάσχει από κάποια ασθένεια και πρόκειται τις περισσότερες φορές για ανθρώπους που ασκούν κάποιο ιατρικό ή παραϊατρικό επάγγελμα κι έτσι με τις  γνώσεις που έχουν καταφέρνουν να παραπλανήσουν τους γύρω τους αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς. Σκοπός τους είναι το άτομο που φροντίζουν να εξαρτάται άμεσα από εκείνους, προκαλώντας του μάλιστα και σωματικές βλάβες αλλά και να προκαλέσουν τη συμπάθεια  και το ενδιαφέρον του κόσμου. Ακριβώς ότι έκανε η μητέρα της Gyspy Rose.


Μετά το θάνατό της Dee Dee, οι συγγενείς της υποστήριξαν ότι είχαν υποψίες πως είχε οδηγήσει τη μητέρα της στο θάνατο, αφήνοντάς την χωρίς φαγητό, όταν ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα της, ενώ όσο η έμενε με τον πατέρα και τη μητριά της, η δεύτερη απέκτησε κάποια προβλήματα υγείας και όταν η Dee Dee μετακόμισε, η υγεία της μητριάς βελτιώθηκε σημαντικά, γεγονός που την έκανε να πιστεύει ότι η Dee Dee ήταν με κάποιο τρόπο υπεύθυνη για τα προβλήματα υγείας της.






Σε συνέντευξή της η Gyspy μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή «Dr Phil» είπε ότι είχε μπερδεμένα συναισθήματα για το αν έπρεπε να φυλακιστεί. «Κανένας φόνος δεν είναι ok. Αλλά την ίδια στιγμή δεν πιστεύω ότι μου άξιζαν τόσα χρόνια γι’ αυτό το έγκλημα. Ξέρω γιατί έγινε αλλά δεν πιστεύω ότι η φυλακή θα μου προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζομαι. Όταν ρωτήθηκε αν είναι χαρούμενη που η μητέρα της είναι νεκρή είπε: «Όχι κύριε. Χαίρομαι που έχω βγει από αυτή την κατάσταση, δεν είμαι χαρούμενη που είναι νεκρή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube