CELINE DION: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΠ





πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι της Σελίν Ντιον ήταν το 1993 σε μια Ελληνική διαφήμιση, που ακουγόταν το "The Power of Love".
Αυτό ήταν, λάτρεψα τη φωνη της χωρις να γνωρίζω ποια είναι η τραγουδίστρια που το ερμήνευε την ερωτεύτηκα. Θυμάμαι και την πρώτη φωτογραφία της που είδα σ' ένα άρθρο του νεανικού περιοδικού, ''Σαΐνια'', για τον live δίσκο της ''À l'Olympia''.



Τα άλμπουμ D'eux(1995), Falling into You(1995) & Live à Paris(1996), ήταν και παραμένουν από τα πιο αγαπημένους μου και είναι αυτά από τα οποία έκανε τις μεγαλύτερες της επιτυχίες . 
Μέχρι τα μέσα του '90 περίπου τους αγόραζα σε κασέτες(τις αυθεντικές φυσικά, γύρω στις 5.500 δρχ, αν θυμάμαι καλά) και στην συνέχεια σε cd.
H φωνή της συνεχίζει να μ' ανατριχιάζει όπως όταν την πρωτοάκουσα και υπάρχουν συγκεκριμένα τραγουδια που με κάνουν να δακρύζω & ν' αναπολώ στιγμές που τις οποίες έχω συνδέσει μαζί τους.


Διάβασε ακόμη: CELINE DION: Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ AC/DC ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ






Η Σελίν Ντιον που έγινε 51 ετων και ανήκει στις λίγες εκείνες τραγουδιστριες που απο το ξεκίνημα του καθιερώθηκαν αμέσως ως κλασσικές και αξεπέραστες...
Το μαγικό της είναι ότι ολα αυτα τα χρονια δεν αλλοιωθει η φωνή της και παρόλο που οι πωλήσεις των δίσκων παγκοσμίως έχουν σημαντική πτώση λόγω του διαδικτύου, εκείνη συνεχίζει να ''πουλάει'' & να κυκλοφορεί ενδιαφέροντα άλμπουμ!

Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα γι' αυτό  το αφιέρωμα και μου πήρε αρκετες ώρες και μέρες μέχρι να το ετοιμάσω έτσι όπως ακριβώς θα ήθελα και 'γω να το διαβάσω, γιατί κάτι αντίστοιχο δεν νομίζω να υπάρχει στα Ελληνικά.
Ελπίζω να ικανοποιήθει το τεράστιο κοινό της στην Ελλάδα με το αποτέλεσμα. 



Διάβασε ακόμη: ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ CELINE DION ΝΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΜADONNA;





Διάβασε ακόμη: Η 20Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΥ ''LET'S TALK ABOUT LOVE''





Η ζωή και η συγκλονιστική καριέρα της

Η Céline Marie Claudette Dion γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1968 & είναι το μικρότερο από τα δεκατέσσερα παιδιά φτωχής οικογένειας Γαλλοκαναδών. Η μητέρα της Thérèse, είναι νοικοκυρά και ο πατέρας της Adhémar, ήταν χασάπης. Το ζευγάρι είχε και ένα μουσικό μπαρ το ''Le Vieux Baril (The Old Barrel)''.
Η μητέρα της έπαιζε βιολί και ο πατέρας της ακορντεόν. Η Σελίν ξεκίνησε να τραγουδά στο μπαρ των γονιών της όταν ήταν 5 χρονών κι έτσι έγινε διάσημη στην πόλη. Όταν έφτασε τα 12 συνεργάστηκε με τη μητέρα και τον αδελφό της Jacques, γράφοντας όλοι μαζί τους στίχους & τη μουσική του πρώτου της τραγουδιού "Ce n'était qu'un rêve," του οποίου ο τίτλος μεταφράζεται στα Αγγλικά ως "It Was Only a Dream" ή "Nothing But A Dream.'' 


Διάβασε ακόμη: Η CELINE DION ΣΤΟ ''CIAO ANT1'' 20 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ





Διάβασε ακόμη: Η CELINE DION ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ «COLOSSEUM» ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ


Ο αδελφός της Michel έστειλε την ηχογράφηση στον Ρενέ Αντζέλιλ (μελλοντικό σύζυγο της Σελίν), τον πιο γνωστό μάνατζερ στο Κεμπέκ, ο οποίος υποθήκευσε το σπίτι του για να στηρίξει την καριέρα της Σελίν. Το 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ''La voix du bon Dieu'' και το single ''Ce n'était qu'un rêve'', το οποίο έγραψε η μητέρα της. Κέρδισε το Α' βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού της εταιρείας Γιαμάχα (Yamaha) με το τραγούδι ''Tellement j'ai d'amour pour toi'' στο Τόκιο το 1982. Το 1988 κέρδισε το Α' βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι ''Ne partez pas sans moi'', το οποίο ερμήνευσε εκπροσωπώντας την Ελβετία.


Διάβασε ακόμη: Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ CELINE DION ΓΙΑ ΤΟΝ RENE ANGELIL ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ CAESARS PALACE






Διάβασε ακόμη: Η CELINE DION ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ RENE ANGELIL


Το πρώτο της άλμπουμ στ' Αγγλικά με τον τίτλο Unison κυκλοφόρησε το 1990. Δυο χρόνια αργότερα, ερμήνευσε το υπέεεεεροχο τραγούδι ''Beauty and the Beast'' (για την Χολιγουντιανή ταινία ''Η ωραία και το τέρας'') με τον Πίμπο Μπράισον (Peabo Bryson), το οποίο τιμήθηκε φυσικά με Όσκαρ καθώς και βραβείο Γκράμι για καλύτερο ντουέτο του 1992. Έκτοτε η σταδιοδρομία της άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα και η ίδια μετοίκησε στις ΗΠΑ. Το 1993 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της ''The Colour Of My Love'', το οποίο έγινε πλατινένιο. Αυτό το άλμπουμ περιέχει μεγάλες επιτυχίες της Ντιόν, όπως το ''Just Walk Away'' ή το ''Think Twice''. Περιέχει επίσης το ''The Power Of Love'', που σάρωσε τα Charts και ανέδειξε την τραγουδίστρια ως μία από τις μεγαλύτερες φωνές της ποπ στη δεκαετία του 1990. Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ στα γαλλικά ''Dion chante Plamondon'' (1991), ''Des mots qui sonnent'' (1991) και ''À l'Olympia''  (1994) για να ικανοποιήσει τους Γαλλοκαναδoύς και Γάλλους οπαδούς της.

Διάβασε ακόμη: ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Η CELINE DION ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ RENE ANGELIL






Διάβασε ακόμη: Η CELINE DION ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ MICHAEL BUBLE


Το 1995 κυκλοφόρησε το πιο επιτυχημένο Γαλλόφωνο άλμπουμ όλων των εποχων, το ''D'Eux''.
Ο δίσκος έγινε πλατινένιος στην Αμερική και την Ευρώπη και θεωρήθηκε η μεγαλύτερη Γαλλική δισκογραφική επιτυχία της χρονιάς. 
Το 1996 κυκλοφόρησε το άλμπουμ ''Falling Into You'' για το οποίο η τραγουδίστρια τιμήθηκε με βραβείο Γκράμι για τον καλύτερο δίσκο ποπ της χρονιάς. Μιλάμε για δυο δίσκους που είχαν τεράστια καλλιτεχνική & εμπορική επιτυχία!


[Τα παρακάτω τραγούδια της λίστας είναι κάποια από τ' αγαπημένα μου και σου προτείνω να τ' ακούσεις!]





Διάβασε ακόμη: H CELINE DION EKANE NTOYEΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙSS PIGGY ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ''MUPPETS''


Το 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος ''Let's talk about love'' στον οποίο περιλαμβάνεται η τεράστια επιτυχία  ''My Heart Will Go On'', το κύριο τραγούδι της ταινίας ''Τιτανικός''. Το κομμάτι αυτό τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ.


Διάβασε ακόμη: MY HEART WILL GO ON: Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ CÉLINE DION ΣΤΑ BBMA 2017






Το 2007 κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου ο γαλλόφωνος δίσκος με τίτλο "D'Elles". Το πρώτο single που ονομάζεται "S'il N'en Restait Qu'Une" και έχει ήδη κυκλοφορήσει ως radio single απ'τ ις 14 Φεβρουαρίου σε Γαλλία και Καναδά.
Το ίδιο χρόνο, λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφορεί το καινούργιο αγγλόφωνο album της Ντιόν με τίτλο "Taking Chances". Το album αυτό περιέχει 16 τραγούδια με στίχους και παραγωγή των Delta Goodrem, Aldo Nova, Ne-Yo, Ben Moody, Kara DioGuardi και Dave Stewart. Το άλμπουμ ανέβηκε στο #3 του U.S Billboard 200 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει κάτι περισσότερο από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Όταν η Celine Dion στα 42 της, συμπλήρωσε 30 ολόκληρα χρόνια πετυχημένης καριέρας, βρήκε, τον καλύτερο τρόπο για να τα γιορτάσει, ετοιμάζοντας για τους θαυμαστές της ακόμη μία μεγαλειώδη παράσταση στο Λας Βέγκας.
Επιστρέψει, λοιπόν, στο θέατρο Colosseum του Caesars Palace, το οποίο χτίστηκε ειδικά για τις ανάγκες του πρώτου της υπερθεάματος «A New Day» (2003-2007).




Διάβασε ακόμη: AN H CELINE EINAI H ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ, ΤΟΤΕ Ο ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!


Αυτή τη φορά, επίκεντρο της παράστασης ήταν η φωνή της Καναδής τραγουδίστριας η οποία πλαισιωνόταν επί σκηνής από 31 μουσικούς (συνδυασμός ροκ μπάντας και big band), χωρίς να λείπουν, οι εκπλήξεις σε επίπεδο θεάματος. Τη σκηνοθεσία είχει αναλάβει ο Ken Ehrlich, γνωστός για την παραγωγή των ετήσιων βραβείων Grammy.

Η πρεμιέρα έλαβε χώρα στις 15 Μάρτιου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και media. Η αναμονή άλλωστε υπήρξε τεράστια, αν κρίνουμε από την πρωτοφανή ταχύτητα προπώλησης των εισιτηρίων (10 εκατ. δολάρια για την πρώτη παρτίδα παραστάσεων έως τις 17 Απριλίου).
Αξίζει να τονίσουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της πόλης του Λας Βέγκας για την επιστροφή της Céline Dion, αφού η αποχώρησή το 2007 συνέπεσε με την έναρξη της οικονομικής ύφεσης για την «πόλη του τζόγου». 



Ο Stephen Brown, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών της πόλης, υπολόγιζε ότι θα δημιουργηθούν 2000-7000 έμμεσες θέσεις εργασίας μέσα στο 2011, και ο αριθμός των τουριστών θα ανέβαινε κατά 3%.Εντυπωσίασαν τα φορέματα που εξασφάλισε ειδικά για την παράσταση η μόνιμη στυλίστρια της Dion, Annie Horth. Πρόκειται για δημιουργίες με old Hollywood glamour διάθεση από τους οίκους Armani Privé, Elie Saab, Balmain, Atelier Versace και Givenchy. Πιο εντυπωσιακό, ήταν το γεγονός ότι η τραγουδίστρια είχε ήδη ανακτήσει τη γραμμή της, παρόλο που μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε φέρει στον κόσμο δίδυμα αγόρια,Eddy & Nelson.




Στις 2 Νοέμβριου του 2012 κυκλοφόρησε το Γαλλικό της άλμπουμ  Sans attendre, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Γαλλόφωνο κοινό περισσότερο. Την 1η ημέρα του Νοεμβρίου του 2013 κυκλοφόρησε το Αγγλόφωνο άλμπουμ της  Loved Me Back to Life, το οποίο έλαβε θετικές κριτικές και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα της χρονιάς με  πωλήσεις πάνω από 1.600.000 εκ. αντίτυπα.

Το 2014 ακύρωσε την περιοδεία της στην Ασία λόγω της κακής υγείας του συζύγου της μιας και ο καρκίνος είχε επιστρέψει για δεύτερη φορά.


Διάβασε ακόμη: RENE ANGELIL, O ΠΡΩΤΟΣ & ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ CELINE DION 






Το καλοκαίρι του 2015 σταμάτησε τις επιτυχημένες παραστάσεις της στο θέατρο Colosseum του Caesars Palace για να σταθεί στο πλευρό του Rene, ο οποίος πέθανε στις 14/2/16 στα 73 του, ενώ δυο μέρες μετά πέθανε επίσης από καρκίνο και ο αδελφός της Daniel στα 59 του.





Η Ντιον επέστρεψε στην σκηνή σχεδόν ένα μήνα μετά την κηδεία του, όπως ήθελε και εκείνος.

Ήταν παντρεμένη με τον Καναδό Λιβανέζικης καταγωγής Ρενέ Ανζελίλ (René Angélil), ο οποίος υπήρξε και μάνατζέρ της. Είναι μητέρα του 17 René-Charles & των διδύμων 8χρονων αγοριών Eddy & Nelson.


Κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη Celine

Η Celine κατάφερε ν' αλλάξει το ''πρόσωπο'' του Βέγκας σε πιο μοντέρνα, με τις παραστάσεις της να είναι τόσο πιο επιτυχημένες από του Έλβις & του Σινάτρα μαζί! Ο κόσμος πηγαίνει στο Λας Βέγκας μόνο και μόνο για να τη δει, ξοδεύοντας έτσι και πολλά χρήματα.

Το 1999 απέκτησε το δικό της αστέρι στο Walk of Fame του Καναδά ενώ τον Ιανουάριο του 2004 ένα αστέρι με όνομα της προστέθηκε στο Hollywood Walk of Fame. Αφιέρωσε στον μπαμπά της που είχε φύγει από τη ζωή ένα μήνα πριν.

Κατατάσσεται στην 64η θέση στη λίστα του "200 Greatest Pop Culture Icons of All Time".

Στη λίστα του Forbes για το 2007 βρέθηκε στην 5η θέση με τις πιο πλούσιες τραγουδίστριες, με την περιουσία της να ξεπερνά κατά πολύ τα 250.000.000$. Σήμερα η περιουσία της έχει υπολογιστεί στα 630.000.000$!

Έχει κυκλοφορήσει 25 Studio άλμπουμ, 7 Live άλμπουμ & 17 Συλλογές.


Η Dion και ο Angelil παντρεύτηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1994 σε μια λαμπερή τελετή στο Montréal, στην Notre-Dame Basilica & το 2000 ο Angelil ξεπέρασε την περιπέτεια του με τον καρκίνο, και το ζευγάρι το γιόρτασε με μια ανανέωση όρκων γεμάτη χλιδή στο Λας Βέγκας, με θέμα τις ''Χίλιες & Μια Νύχτες''.





Η Σελίν με το ''D'eux'' κατάφερε να γίνει η πρώτη τραγουδίστρια που έκανε  χρυσό Γαλλόφωνο δίσκο στην Μ. Βρετανία.

Eχει μπει στο ''Guinness Book of World Records'' ως η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις Γαλλόφωνων δίσκων.

H οικογένεια της είχε δημιουργήσει το γκρουπάκι ''Dion's Family'', που περιόδευσε ο Καναδάς, όταν η Celine ήταν βρέφος.

Τραγούδησε για τον Πάπα όταν ήταν 16.

Τον Σεπτέμβριο του 1984 τραγούδησε σε 65.000 άτομα το "Une Colombe», ένα δημοφιλές Γαλλικό τραγούδι, για τον Πάπα Ιωάννη Β' κατά την επίσκεψή του στο Κεμπέκ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ.


Όταν ήταν 18 ετών, είχε ήδη κερδίσει πολλά βραβεία και είχε κυκλοφόρησε εννέα άλμπουμ στα Γαλλικά. Κάποια μέρα είδε τον σούπερ σταρ Μάικλ Τζάκσον στην τηλεόραση και είπε στον Angelil ότι θα ήθελε να έχει επιτυχία αυτού του επίπεδου.
Για να συμβεί αυτό, ο Angelil έκανε ένα χρόνο ''διάλειμμα'' στην καριέρα της Celine.
Έκανε ένα απόλυτο makeover στο στυλ, έμαθε Αγγλικά και άρχισε να δουλεύει για το πρώτο Αγγλόφωνο άλμπουμ της, ''Unison'', το οποίο κυκλοφόρησε το 1990.

Κατά την διάρκεια μιας συναυλίας στην πρώτη της περιοδείας ''Unison'', έχασε τη φωνή της. Μετά από μια λαρυγγίτιδα, αλλά και την κούραση στις φωνητικές χορδές προκλήθηκε φλεγμονή, αδυνατώντας φυσικά να τραγουδήσει, αναγκάστηκε να ακυρώσει τις συναυλίες.
Προκειμένου να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές χορδές, ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού και παρέμεινε απόλυτα σιωπηλή για τρεις εβδομάδες!


Το πιο δημοφιλές τραγούδι της Celine είναι, φυσικά, "My Heart Will Go On" το τραγούδι από την ταινία
''Τιτανικός''. 
Η μπαλάντα αυτή που είναι ένα από τα best-seller singles όλων των εποχών, λίγο έλειψε να μην ηχογραφηθεί!
Η Celine δεν ήθελε να το τραγουδήσει στην αρχή γιατί δεν της άρεσε. «Δεν ήμουν σίγουρη. Είχα κάνει και άλλα τραγούδια για ταινίες πριν και ήταν πολύ επιτυχημένα, σκέφτηκα ότι πιέζαμε την τύχη μας,» είχε πει στο talk show του παρουσιαστή Jonathan Ross. Αν δεν το είχε τραγουδήσει ίσως και η ταινία να μην είχε κάνει τόσο τεράστια επιτυχία.


Παρά την απροθυμία της Celine να τραγουδήσει το "My Heart Will Go On" , ο Angelil την έπεισε να κάνει τουλάχιστον ένα demo για το τραγούδι. 
"Το demo είναι στην πραγματικότητα η μοναδική ηχογράφηση, δεν το τραγούδησα ξανά. Εκτός από τρία εκατομμύρια φορές μετά ζωντανά," έχει πει η Celine.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ηχογράφησης όλοι όσοι βρισκονταν μαζί της στο στούντιο έκλαιγαν. Όπως δηλαδή και όλος ο κόσμος όταν το άκουσε...


Τον Αύγουστο του 2008, έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Laval στο Κεμπέκ. Η τραγουδίστρια, η οποία δεν αποφοίτησε ποτέ από το Λύκειο, είπε ότι η διάκριση ήταν «μια πολύ μεγάλη τιμή για ένα μικρό κορίτσι από τον Καρλομάγνο." Είχε αφιερώσει το βραβείο στον σύζυγό της για τον μεγάλο ρόλο που έπαιξε στην καριέρα της.

Ο René απεβίωσε το Ιανουαρίου 2016 από καρκίνο. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του, η Ντιον είπε: "Η καριέρα μου ήταν κατά κάποιο τρόπο το αριστούργημά του, το τραγούδι του, η συμφωνική του."

Ο Rene Angelil ανακάλυψε τη Celine Dion όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών και εκείνος 38. Οι δυο τους άρχισαν επίσημα να βγαίνουν επτά χρόνια αργότερα, δηλαδή όταν εκείνη ήταν μόνο 19 και ο Angelil ήταν 45 ετών. Είχαν 26 χρόνια διαφορά.
Ο μουσικός παραγωγός δεν δίστασε να πει ότι στην πραγματικότητα άρχισε να βγαίνουν ένα χρόνο πριν!

Το 2001, ο Rene και η Celine κατέθεσαν μήνυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για δυσφήμιση κατά του ταμπλόιντ περιοδικού του Κεμπέκ, ''Allo Vedettes''.
Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε πληρώσει 5000$ για να νοικιάσει την εξωτερική πισίνα του ''Las Vegas Caesar’s Palace'', γιατί η Celine ήθελε να απολαύσει την ηλιοθεραπεία της δίπλα στην πισίνα, ενώ Rene θα μπορούσε να κάνει ανενόχλητος γυμνισμό.




To 2011 κυκλοφόρησε το τελευταίο της άρωμα με τ' όνομα «Signature» οι πωλήσεις του οποίου έφτασαν τα 850.000.000$. Μιλάμε για το άγγιγμα του Μίδα ή μάλλον της...Σελίν.

Η φωνή της διαθέτει φωνητικό εύρος 5 οκτάβων και και θεωρείται mezzo σοπράνο.


Η Celine απέβαλε το δεύτερο παιδί της το 2009. Είχαν αποκτήσει πρώτα, τον Rene-Charles Dion Angelil, ο οποίος γεννήθηκε το 2001.
Μετά την αποβολή, η τραγουδίστρια γέννησε τα δίδυμα αγόρια, Eddy & Nelson το 2010.

Το όνομα, Eddy, εμπνεύστηκαν από τον παραγωγό των πέντε πρώτων άλμπουμ της, Eddy Marnay.Το όνομα Νέλσον εμπνεύστηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Ο Angelil έχει τρία άλλα παιδιά εκτός από αυτά που είχε με τη Celine. Έχει ένα γιο, τον Πάτρικ(1968) και δύο άλλα παιδιά, τον Jean Pierre( 1974) και την Anne Marie(1977).


Οι δίσκοι «Falling Into You» & «Let's Talk About Love», που κυκλοφορήσαν το 1996 και το 1997 αντίστοιχα, έγινα διαμαντένιοι!



Έχει δηλώσει:

«Δεν ήμουν ένα εμφανίσιμο κορίτσι. Ήμουν αρκετά αδύνατη. Δεν ήμουν όμορφη. Δεν ήμουν ''cool''.»

«Δεν έχω πρόβλημα με το γήρας. Τη γνώση & την ωριμότητα αποκαλώ ομορφιά!»


«Συχνά αγοράζω δώρα για μένα. Κάποιες φορές έχω ξοδέψει 100.000$ σε μία μέρα σε μια σικ μπουτίκ!»

«Η καριέρα να μην είναι η ζωή σας. Ας είναι το πάθος σας. Να σας δίνει χαρά, αλλά να μην γίνει η ταυτότητά σας. Είστε πολύ πιο πολύτιμοι από αυτό.»

«Αν ακολουθήσετε τα όνειρά σας, αυτό σημαίνει ότι ακολουθείτε την καρδιά σας. Εάν ακολουθήσετε την καρδιά σας, δεν νομίζω ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά.»

«Δεν υπήρξε τίποτα άλλο σ' όλη μου τη ζωή εκτός από πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία.»

«Δεν ξέρω αν με ''αγαπάει'' η κάμερα, αλλά εγώ την αγαπω.»

«Το πιο δύσκολο πράγμα να βρεις στη ζωή είναι η ισορροπία, ειδικά όταν έχεις μεγάλη επιτυχία.
Τι χρειάζεσαι για να μείνεις γειωμένος, ερωτευμένος, συναισθηματικά ισορροπημένος; Κοίταξε μέσα σου.»









Φωτογραφίες της Celine Dion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube