ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ;

 


Όταν άκουσα ότι θα το πρώτο ριάλιτι παγκοσμίως θα επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση δεν ήμουν σίγουρος ότι θέλω να το παρακολουθήσω. Το έκανα όμως και μπορώ να πω ότι ''κόλλησα''.Για τα καλα, θα έλεγα..

 Παρατηρούσα τους παίκτες μέχρι να βγάλω τα συμπεράσματα μου και τους αδικήσω, όμως εκείνη που με έκανε να την προσέξω αμέσως ήταν η Αννα Μαρία, μια εντονη προσωπικοτητα που δύσκολα περνά απαρατήρητη. Και να θελες δηλαδή, ήταν αδύνατον να μην ασχοληθείς μαζί της. Από τις πρώτες μέρες άρχισε να απασχολεί το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τους συμπαίκτες της. 

Δεν της έδινε η παραγωγή τα τσιγάρα και μάζεψε τα πράγματα της για να φύγει, κατηγορούσε τις συμπαίκτριες για τις πλαστικές επεμβάσεις που έχουν κάνει, που φλέρταραν με τα αγόρια του σπιτιού, χρησιμοποιούσε σκληρές εκφράσεις χωρίς να έχει συμβεί κάτι τόσο σημαντικό ώστε να δικαιολογεί μια τόσο ανάρμοστη συμπεριφορά. Και έτσι το ένα έφερε το άλλο. Εντάσεις, βρισιές, κατηγορίες, τσακωμοί, αλλόκοτες συμπεριφορές με ξαφνικές μεταπτώσεις. 

 Πολλές φορές είχε δίκιο, της το αναγνωρίζω, όμως το έχανε γιατί ξεπερνούσε τα όρια κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Μόνο έτσι θα τραβούσε την προσοχή, δεν το έκανε τυχαία. Περνούσε δίπλα τους και μουρμούριζε, όταν γινόταν κάτι που διαφωνούσε πήγαινε μπροστά στο πρόσωπο τους και με επιθετικό ύφος ξεκινούσε να τους μιλάει λες και επεδίωκε να τους βγάλει εκτός εαυτού,ώστε να φανεί και πάλι ως ''θύμα'' τους.

 Έτρωγε μόνη της, έλεγε ότι της πετάνε το φαγητό, ότι την ''πολεμούν'', την ζηλεύουν και την αντιγράφουν(''αντιγραφή και κακή επικόλληση'') μέχρι και στις...συνταγές. Τα κορίτσια κυρίως.

 Δεν λέω ότι η πλειοψηφία της φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο αλλά αν ζεις με ένα τέτοιο άτομο πρέπει να έχεις δουλέψει πολύ με τον εαυτό σου για να μην βγεις και συ εκτός ορίων. Έχει τσακωθεί με όλους. Όχι για τόσο σοβαρούς λόγους. 

Έφταιγαν και έφταιγε,εκείνη τις περισσότερες φορές. Δεν μπορούσε να ελέγξει τα νεύρα της, με αποκορύφωμα την βραδιά που αποφασίζει να φύγει και επειδή δεν της άνοιγαν την πόρτα προσπάθησε να την σπάσει. Εκτός και αν ήταν και αυτό μέρος της καλοστημένης της παράστασης ή μήπως όχι; 

 Τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα γνωρίζεις..

 Είναι αυτή που ειναι. Με τις εκρήξεις της, τις αστείες της στιγμές που γίνεται μια περσόνα που θυμίζει καρτούν και περνούν όλοι καλά μέχρι να τα ξεχάσει όλα και θυμώσει ξανά με κάτι. 

Να τους εξοργίσει και μετά να πάει στο δωμάτιο επικοινωνίας, σχολιάζοντας με μια ένα ύφος απόλυτης ικανοποίησης που κατάφερε το σκοπό της.

 Οκ, ως ένα σημείο την δικαιολογείς αλλά μέχρι που φτάνει αυτό το οριακό σημείο; 

Προσωπικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω τέτοιες επιθετικές και ακραίες συμπεριφορές, γιατί ακόμα και όταν δεν είχε συμβεί κάτι, πάλι έβριζε (θυμήσου το πρωινό με τις καλημέρες Γρηγόρη και Βαρουξη)

Γιατί την αφορά τι κάνουν οι άλλοι; Πώς ντύνονται, ποιοι βλέπουν άλλους ερωτικά, από που κατάγονται και το αν είναι εξωστρεφείς ή όχι. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την συγκατοίκηση στην τελική. 

 Κατηγορεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό, συμβαίνει με τόση ευκολία και πάντα θεωρεί τον εαυτό της δίκαιο.

Οι άλλοι είναι ανήθικοι, κλέφτες, αντιγραφείς, αδίστακτοι, ψεύτες..

Να κατηγορείς ένα άτομο για την συμπεριφορά στο παιχνίδι είναι το αυτονόητο αλλά από πότε μια γυναίκα κρίνεται για την ηθική με βάση τον τόπο καταγωγής της. Μέχρι και με τον Ζακ είχε θέμα επειδή έζησε στο εξωτερικό. 

Τι σχέση έχουν όλα αυτά; Καμία. Κι όμως για εκείνη και μεγάλο ποσοστό του κοινού αυτά παίζουν τον ρόλο τους γιατί είναι εγκλωβισμένοι σε στερεοτυπικές αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών. 

Για μένα είναι απαράδεκτη και κατακριτέα η συμπεριφοράς της και δεν το διαπραγματευομαι.

Με ποιο δικαίωμα κατηγορείς ως 'κλέφτρα' κάποια κοπέλα επειδή έφαγε 2,3,5 αυγά επειδή πεινούσε; Και όλο αυτό να γίνεται δημόσια και να το ξέρεις ότι συμβαίνει αυτό. Για μερικά αυγά, ετσι; Αδιανόητο. Όπως και για τα..εβαπορέ.

Οι κατηγορίες της για τους συμπαίκτες της δεν έχουν τελειωμό και ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια.

Παράδειγμα; Η ατάκα ότι ο Θέμης βλέπει ερωτικά τον Ζαχαρία (κάτι που είναι νορμάλ για ένα γκέι άτομο όπως ο 18χρονος παίκτης) και εκείνος (ο Ζακ) το ''εκμεταλλεύεται'', αφήνοντας και υπονοούμενο για την ερωτική ζωή του 30χρονου παίκτη (που είναι στρειτ και σε σχέση) αλλά και ότι κάνει και τα στραβά μάτια γνωρίζοντας τις προθέσεις του Θέμη. 

 Είναι θλιβερό και μπορεί να με εξοργίσει ότι ένας άνθρωπος σκέφτεται με τέτοιο τρόπο. Μήπως κρίνει με βάση τον εαυτό της; Μήπως εκείνη κάνει κάτι αντίστοιχο με κάποιο συμπαίκτη της; Δεν ξέρω απλώς λέω.. 

Αναφέρθηκε σε ''εκμετάλλευση'' από την πλευρά του Ζακ χωρίς να έχει κάποια απόδειξη γι αυτό, κάτι που δείχνει την ευκολία που έχει να ρίχνει λάσπη σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί της. Εκείνος είναι ένα άτομο που δεν έχει γκρινιάξει ποτέ και μάλιστα μετά την κατηγορία από την μεριά της ότι είναι κλέφτης, κατάφερε να κάνει πίσω και να έχει μια σχετικά καλή σχέση μαζί της.

Κάποια πράγματα από αυτά που ξεστομίζει είναι πολύ σοβαρά, αλλά δείχνει να μην την νοιάζει, αδιαφορεί και συνεχίζει να το κάνει θεωρώντας πάντα τον εαυτό της αδικημένο και προδομένο..

Κλαίει, φωνάζει, φτιάχνει σενάρια στο μυαλό της και κάνει αυτό λατρεύει και ζει γι αυτό..την αυτό-θυματοποίηση. Το αιώνιο θύμα. Και μάλιστα στο τελευταίο live της Παρασκευής είπε ότι δεν ευθύνεται για κανέναν καβγά.

 Που τελειώνει ο ρόλος και που ξεκινά ο πραγματικός της εαυτός; Που τελειώνει η αλήθεια και που το ψέμα; Ή μήπως ούτε η ίδια μπορεί πια να τα ξεχωρίσει; 

Ένα πρόσωπο που μπορεί να έβλεπες σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια και να γελούσες μαζί του, να έβρισκες χαριτωμένα τα σκετς του και δεν θα το θαύμαζες, ούτε θα το θεωρούσες ''είδωλο'' και ''πρέσβειρα αγάπης'', να το κάνεις τώρα στο Big Brother.

Που είναι στην πράξη η ''αγάπη'', η ''αλήθεια'', η ''καλοσύνη'' και η ''δικαιοσύνη'' για τα οποία μιλάει συνέχεια κρατώντας μια χάρτινη εικόνα της Παναγίας; 

 Στις επιθέσεις στα καλά καθούμενα; Στο ''οφθαλμός αντί οφθαλμού'', στις κατηγορίες, τα αισχρά και χυδαία σχόλια; 

Για τους φανς της με τις παρωπίδες της όλα αυτά είναι φυσιολογικά και δικαιολογημένα ώστε για να θεωρηθεί και λατρευτεί ένα τέτοιο αμφιλεγόμενο άτομο ως είδωλο, πρότυπο, ηρωίδα. Ναι, ηρωίδα!

 Η Αννα Μαρία είτε κερδίσει, είτε όχι, τον σκοπό της τον πέτυχε. Μετά από κάποιες συμμετοχές σε τηλεπαιχνίδια, κατάφερε να αποκτήσει πολλά περισσότερα από τα 15' λεπτά δημοσιότητας (για τα οποία είχε μιλήσει ο Άντι Γουόρχολ) που λαχταρούσε και αναλογούν στον καθένα. 

 Αν είναι να καμαρώνεις που υποστηρίζεις μια προσωπικοτητα με τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά, δικαίωμα σου, δεν θα πω σε κανέναν να μην είναι με το μέρος ή να μην την ψηφίζει. 

Άλλωστε το κοινό θα έχει την τελευταία λέξη και θα επιλέξει ποιον θέλει ως νικητή/νικήτρια. 

 Και ναι, η Αννα Μαρία κατάφερε το ακατόρθωτο.. Έστρεψε τα φώτα πάνω της επιλέγοντας να δείξει ότι στο 'Big Brother της νέας εποχής', έχει την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση πολλών τηλεθεατών μια τέτοιου τύπου περσόνα. Μπράβο της που καταφέρνει να πείθει. Χειροκροτώ.

Λατρέψτε την, αποθεώστε την και να την έχετε ως πρότυπο, όμως συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω..

Προσωπικά επιλέγω την αξιοπρέπεια, την αλήθεια, το ήθος και τις αξίες του Ζακ. 

Με τη νίκη λοιπόν.. 





3 σχόλια:

  1. Κατά την γνώμη μου, και με αυτά που έχω παρακολουθήσει, μονάχα μια φορά πήγε γυρεύοντας η ΑΜ, και προκάλεσε με την συμπεριφορά της, αυτή ήταν στον τσακωμό με την Ραίσα. Ενώ η ΑΜ έχει βριστεί χυδαία- πίσω, και μπροστά της- απο όλους τους παίκτες με εξαίρεση τον Χ. Βαρουξή, και τον Γρηγόρη, εκείνη δεν έχει εκφρασθεί ποτέ ανάλογα. Αυτό απο μόνο του συνιστά επίτευγμα, αν σκεφθεί κανείς οτι είχε/έχει να κάνει με αποκρουστικές προσωπικότητες, όπως ο Μακρίδης η Σοφία και η Αφροδίτη. H AM είναι γυναίκα με ταμπεραμέντο, και έχει στοιχεία που ανέκαθεν αποσπούσαν τον σεβασμό των ανδρών, όπως η αξιοπρέπεια και η σεμνότητα. Επίσης έχει ενα ιδιαίτερα εκφραστικό πρόσωπο, και εκκεντρικό και αξιοπρόσεκτο τρόπο ντυσίματος. Ο Ζακ και να μην είχε αντίπαλους-μόνος του να έπαιζε- πάλι δεν θα κέρδιζε ! Έχει αδιάφορη προσωπικότητα και κακή άρθρωση. Αν ήμουν παράφορα αντί-ΑΜ-της, θα στήριζα Σοφία. Αποκρουστική πλήν ισχυρή προσωπικότητα. Οι άλλοι ανεξαιρέτως δεν 'τραβάνε'. Μια παράκληση, να αντιμετωπίζωνται με σεβασμό οι παίκτες που αποχωρούν. Αν όλα κυλίσουν αίσια, προσεχώς με το έπαθλο η ΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την γνώμη μου, και με αυτά που έχω παρακολουθήσει, μονάχα μια φορά πήγε γυρεύοντας η ΑΜ, και προκαλεσε με την συμπεριφορά της, αυτή ήταν στον τσακωμό με την Ραίσα. Ενώ η ΑΜ έχει βριστεί χυδαία- πίσω, και μπροστά της- απο όλους τους παίκτες με εξαίρεση τον Χ. Βαρουξή, και τον Γρηγόρη, εκείνη δεν έχει εκφρασθεί ποτέ ανάλογα. Αυτό απο μόνο του συνιστά επίτευγμα, αν σκεφθεί κανείς οτι είχε/έχει να κάνει με αποκρουστικές προσωπικότητες, όπως ο Μακρίδης η Σοφία και η Αφροδίτη. Ζακ αδιάφορος με κακή άρθρωση. Παράκληση ο κόσμος να μην τραμπουκίζει τους παίκτες που αποχώρησαν, ούτε τις οικογένειες τους. Αν όλα κυλίσουν ομάλα, προσεχώς η ΑΜ θα κατακτήσει το έπαθλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook Twitter YouTube