GASPARD ULLIEL: Ο ΓΑΛΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΑ 37 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ


Ο Γκασπάρ Ουλιέλ γεννήθηκε στο προάστιο Μπουλόν-Μπιλανκούρτ του Παρισιού, στις 25 Νοεμβρίου του 1984, γιος μιας παραγωγού fashion shows και ενός στιλίστα. Σπούδασε σινεμά στο Πανεπιστήμιο του Σεντ-Ντενί και ξεκίνησε να παίζει όσο ήταν ακόμη στο σχολείο.

Από το 2013 διατηρούσε σχέση με τη Γαλλίδα μοντέλο και τραγουδίστρια Gaëlle Pietri. Στις 9 Νοεμβρίου 2015, ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι περίμενε το πρώτο τους παιδί μαζί. Ο γιος του ζευγαριού γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016.

Η καριέρα που ξεκίνησε σχεδόν αθόρυβα στα τελη της δεκαετίας του '90, πιο συγκεκριμένα το 1997 στη σειρά ''Mission protection rapprochée'' και στο σινεμά το 2001, μ' έναν μικρό ρόλο στην «Αδελφότητα των Λύκων». 

Το 2002 και το 2003 ήταν υποψήφιος για το Σεζάρ Υποσχόμενου Νέου Ηθοποιού. 

Η μεγάλη επιτυχία και η καθιέρωση ήρθε το 2004 με τους «Ατελείωτους Αρραβώνες» του Ζαν-Πιερ Ζενέ, δίπλα στην Οντρέ Τοτού, που του απέφερε το τιμητικό Σεζάρ του πιο Υποσχόμενου Ηθοποιού.




Το 2017 κέρδισε ένα ακόμα Σεζαρ για το «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» του Ξαβιέ Ντολάν.

Έγινε εξώφυλλο στη Vogue και επίσημο πρόσωπο του οίκου Chanel για το άρωμα Bleu και της τηλεοπτικής καμπάνιας που σκηνοθέτησε το 2010 ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Χαρακτηριστικό ήταν το σημάδι αριστερό του μάγουλο μετά από το δάγκωμα ενός ντόμπερμαν, που ο Γκασπάρ Ουλιέλ προσπάθησε να ιππεύσει σαν να ήταν άλογο ήταν έξι ετών. Ο ίδιος έλεγε πάντα πως το σημάδι αυτό έκανε το παίξιμό του να είναι πιο συναισθηματικό γιατί έμοιαζε - υπό συγκεκριμένη οπτική γωνία - με ένα φυσικό λακάκι.

Ηταν ένας από τους δύο Ιβ Σεν Λοράν στο «Saint Laurent» του Μπερτράν Μπονελό και συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα του γαλλικού σινεμά, με τους Μισέλ Μπλαν, Αντρέ Τεσινέ, Ζαν-Πιερ Ζενέ, Μπερτράν Μπονελό και με τον Μπερτράν Ταβερνιέ στην «Πριγκίπισσα του Μονπεσιέ» και τον Μπενουά Ζακό στο «Eva» του 2017. 

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της γαλλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο νεαρός Χάνιμπαλ Λέκτερ στο «Hannibal Rising» του 2007 και μέλος του καστ του «Moon Knight», της σειράς της Marvel στο Disney+ που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022 με πρωταγωνιστές τον Οσκαρ Αϊζακ και τον Ιθαν Χοκ

«Ο Γκασπάρ Ουλιέλ μεγάλωσε με τον κινηματογράφο και ο κινηματογράφος μεγάλωσε μαζί του. Αγαπούσαν ο ένας τον άλλον τρελά. Με βαριά καρδιά θα ξαναδούμε τώρα τις πιο όμορφες ερμηνείες του και θα συναντήσουμε αυτό το βλέμμα όλο σιγουριά. Χάνουμε έναν Γάλλο ηθοποιό.» Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ αποχαιρέτησε εκ μέρους όλου του γαλλικού λαού τον Γκασπάρ Ουλιέλ, ο οποίος πέθανε σε ένα τραγικό δυστύχημα στην περιοχή Σαβοΐα των Άλπεων την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

 Ο ηθοποιός έκανε σκι όταν συγκρούστηκε με έναν άλλον σκιέρ. Νοσηλεύτηκε για μια ημέρα, αλλά τελικά κατέληξε από ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό τραύμα. Ήταν 37 ετών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube