CELINE DION: ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ




Η Céline Marie Claudette Dion, γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1968.
56 χρόνια μετά και σχεδόν 250εκ. αντίτυπα αργότερα, είναι μια από τις διασημότερες και πιο επιτυχημένες τραγουδίστριας του πλανήτη. Από τις σημαντικότερες φωνές που ακούστηκαν ποτέ. Φαινόμενο.

Η χαμηλών τόνων έφηβη με τα Γαλλόφωνα τραγούδια που κατάφερε να γίνει μια σούπερ σταρ της μουσικής βιομηχανίας, με δισκογραφία στα Γαλλικά και στα Αγγλικά και μια καριέρα με ανοδική πορεία που εκτοξεύθηκε στον μουσικό γαλαξία.  




Με την μαγική, αγγελική φωνή της καταφέρνει εδώ και δεκαετίας να συγκινεί, να αγγίζει, να ταξιδεύει τις ψυχές του κοινού της αλλά και να τις κάνει να χαμογελούν. Και φυσικά να ανατριχιάζουν. 

Η Celine κατάφερε ν' αλλάξει το ''πρόσωπο'' του Βέγκας σε πιο μοντέρνα, με τις παραστάσεις της να είναι τόσο πιο επιτυχημένες από του Έλβις & του Σινάτρα μαζί! Ο κόσμος πηγαίνει στο Λας Βέγκας μόνο και μόνο για να τη δει, ξοδεύοντας έτσι και πολλά χρήματα.

Το 1999 απέκτησε το δικό της αστέρι στο Walk of Fame του Καναδά ενώ τον Ιανουάριο του 2004 ένα αστέρι με όνομα της προστέθηκε στο Hollywood Walk of Fame. Αφιέρωσε στον μπαμπά της που είχε φύγει από τη ζωή ένα μήνα πριν.

Κατατάσσεται στην 64η θέση στη λίστα του "200 Greatest Pop Culture Icons of All Time".

Στη λίστα του Forbes για το 2007 βρέθηκε στην 5η θέση με τις πιο πλούσιες τραγουδίστριες, με την περιουσία της να ξεπερνά κατά πολύ τα 250.000.000$. Σήμερα η περιουσία της έχει υπολογιστεί στα 630.000.000$!





Η Dion και ο Angelil παντρεύτηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1994 σε μια λαμπερή τελετή στο Montréal, στην Notre-Dame Basilica & το 2000 ο Angelil ξεπέρασε την περιπέτεια του με τον καρκίνο, και το ζευγάρι το γιόρτασε με μια ανανέωση όρκων γεμάτη χλιδή στο Λας Βέγκας, με θέμα τις ''Χίλιες & Μια Νύχτες''.

Η Σελίν με το ''D'eux'' κατάφερε να γίνει η πρώτη τραγουδίστρια που έκανε  χρυσό Γαλλόφωνο δίσκο στην Μ. Βρετανία.

Eχει μπει στο ''Guinness Book of World Records'' ως η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις Γαλλόφωνων δίσκων.
Το ''D'eux''  είναι το πιο επιτυχημένο Γαλλόφωνο άλμπουμ όλων των εποχών εως σήμερα, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 10εκ. αντίτυπα!!




H οικογένεια της είχε δημιουργήσει το γκρουπάκι ''Dion's Family'', που περιόδευσε ο Καναδάς, όταν η Celine ήταν βρέφος.

Τραγούδησε για τον Πάπα όταν ήταν 16.

Το ύψος της είναι 1,71m. 

H περιουσία της υπολογίζεται στα 800 εκ. δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο του 1984 τραγούδησε σε 65.000 άτομα το "Une Colombe», ένα δημοφιλές Γαλλικό τραγούδι, για τον Πάπα Ιωάννη Β' κατά την επίσκεψή του στο Κεμπέκ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ.

Όταν ήταν 18 ετών, είχε ήδη κερδίσει πολλά βραβεία και είχε κυκλοφόρησε εννέα άλμπουμ στα Γαλλικά. Κάποια μέρα είδε τον σούπερ σταρ Μάικλ Τζάκσον στην τηλεόραση και είπε στον Angelil ότι θα ήθελε να έχει επιτυχία αυτού του επίπεδου.
Για να συμβεί αυτό, ο Angelil έκανε ένα χρόνο ''διάλειμμα'' στην καριέρα της Celine.
Έκανε ένα απόλυτο makeover στο στυλ, έμαθε Αγγλικά και άρχισε να δουλεύει για το πρώτο Αγγλόφωνο άλμπουμ της, ''Unison'', το οποίο κυκλοφόρησε το 1990.




Κατά την διάρκεια μιας συναυλίας στην πρώτη της περιοδείας ''Unison'', έχασε τη φωνή της. Μετά από μια λαρυγγίτιδα, αλλά και την κούραση στις φωνητικές χορδές προκλήθηκε φλεγμονή, αδυνατώντας φυσικά να τραγουδήσει, αναγκάστηκε να ακυρώσει τις συναυλίες.
Προκειμένου να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές χορδές, ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού και παρέμεινε απόλυτα σιωπηλή για τρεις εβδομάδες!

Το πιο δημοφιλές τραγούδι της είναι, φυσικά, "My Heart Will Go On" το τραγούδι από την ταινία
''Τιτανικός''. 
Η μπαλάντα αυτή που είναι ένα από τα best-seller singles όλων των εποχών, λίγο έλειψε να μην ηχογραφηθεί!
Η Celine δεν ήθελε να το τραγουδήσει στην αρχή γιατί δεν της άρεσε. «Δεν ήμουν σίγουρη. Είχα κάνει και άλλα τραγούδια για ταινίες πριν και ήταν πολύ επιτυχημένα, σκέφτηκα ότι πιέζαμε την τύχη μας,» είχε πει στο talk show του παρουσιαστή Jonathan Ross. Αν δεν το είχε τραγουδήσει ίσως και η ταινία να μην είχε κάνει τόσο τεράστια επιτυχία.

Παρά την απροθυμία της να τραγουδήσει το "My Heart Will Go On" , ο Angelil την έπεισε να κάνει τουλάχιστον ένα demo για το τραγούδι. 
"Το demo είναι στην πραγματικότητα η μοναδική ηχογράφηση, δεν το τραγούδησα ξανά. Εκτός από τρία εκατομμύρια φορές μετά ζωντανά," έχει πει η Celine.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ηχογράφησης όλοι όσοι βρισκονταν μαζί της στο στούντιο έκλαιγαν. Όπως δηλαδή και όλος ο κόσμος όταν το άκουσε...


Τον Αύγουστο του 2008, έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Laval στο Κεμπέκ. Η τραγουδίστρια, η οποία δεν αποφοίτησε ποτέ από το Λύκειο, είπε ότι η διάκριση ήταν «μια πολύ μεγάλη τιμή για ένα μικρό κορίτσι από τον Καρλομάγνο." Είχε αφιερώσει το βραβείο στον σύζυγό της για τον μεγάλο ρόλο που έπαιξε στην καριέρα της.

Ο René απεβίωσε το Ιανουαρίου 2016 από καρκίνο. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του, η Ντιον είπε: "Η καριέρα μου ήταν κατά κάποιο τρόπο το αριστούργημά του, το τραγούδι του, η συμφωνική του."

Aνακάλυψε τη Celine Dion όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών και εκείνος 38. Οι δυο τους άρχισαν επίσημα να βγαίνουν επτά χρόνια αργότερα, δηλαδή όταν εκείνη ήταν μόνο 19 και ο Angelil ήταν 45 ετών. Είχαν 26 χρόνια διαφορά.
Ο μουσικός παραγωγός δεν δίστασε να πει ότι στην πραγματικότητα άρχισε να βγαίνουν ένα χρόνο πριν!




Το 2001, ο Rene και η Celine κατέθεσαν μήνυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για δυσφήμιση κατά του ταμπλόιντ περιοδικού του Κεμπέκ, ''Allo Vedettes''.
Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε πληρώσει 5000$ για να νοικιάσει την εξωτερική πισίνα του ''Las Vegas Caesar’s Palace'', γιατί η Celine ήθελε να απολαύσει την ηλιοθεραπεία της δίπλα στην πισίνα, ενώ o Rene θα μπορούσε να κάνει ανενόχλητος γυμνισμό.

To 2011 κυκλοφόρησε το τελευταίο της άρωμα με τ' όνομα «Signature» οι πωλήσεις του οποίου έφτασαν τα 850.000.000$. Μιλάμε για το άγγιγμα του Μίδα ή μάλλον της...Σελίν.

Η φωνή της διαθέτει φωνητικό εύρος 5 οκτάβων και και θεωρείται mezzo σοπράνο.


Η Celine απέβαλε το δεύτερο παιδί της το 2009. Είχαν αποκτήσει πρώτα, τον Rene-Charles Dion Angelil, ο οποίος γεννήθηκε το 2001.
Μετά την αποβολή, η τραγουδίστρια γέννησε τα δίδυμα αγόρια, Eddy & Nelson το 2010.

Το όνομα, Eddy, εμπνεύστηκαν από τον παραγωγό των πέντε πρώτων άλμπουμ της, Eddy Marnay.Το όνομα Νέλσον εμπνεύστηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Ο Angelil έχει τρία άλλα παιδιά εκτός από αυτά που είχε με τη Celine. Έχει ένα γιο, τον Πάτρικ(1968) και δύο άλλα παιδιά, τον Jean Pierre( 1974) και την Anne Marie(1977).


Οι δίσκοι «Falling Into You» & «Let's Talk About Love», που κυκλοφορήσαν το 1996 και το 1997 αντίστοιχα, έγινα διαμαντένιοι!


Ξεκίνησε να τραγουδά στο μπαρ των γονιών της όταν ήταν 5 χρονών κι έτσι έγινε διάσημη στην πόλη. Όταν έφτασε τα 12, η μητέρα της επικοινώνησε με τον 38 χρονών τότε Ρενέ Αντζέλιλ (μελλοντικό σύζυγο της Σελίν), τον πιο γνωστό μάνατζερ στο Κεμπέκ, ο οποίος υποθήκευσε το σπίτι του για να στηρίξει την καριέρα της Σελίν.

Εχει κυκλοφορήσει 27 studio albums, 19 συλλογές και 25 box sets.

Eίναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα που δύο από τα άλμπουμ της έχουν πουλήσει πάνω 30 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως το καθένα. Το Falling into You 32 εκ. αντίτυπα και το  Let's Talk About Love 31 εκ. αντίτυπα. 

Είναι η πιο επιτυχημένη καλλιτέχνιδα των '90s. Εκείνη τη δεκαετία πούλησε πάνω από 100εκ. αντίτυπα.




Το 2002 το άλμπουμ A New Day Has Come την ημέρα της κυκλοφορίας του έφτασε στην κορυφή των τσαρτς σε 17 χώρες ταυτόχρονα.

Το σινγκλ "My Heart Will Go On" έχει πουλήσει πάνω από 18 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως.  Κανένα άλλο τραγούδι  (εκτός από το "I Will Always Love You" της Whitney Houston) γυναικας τραγουδίστριας δεν το έχει καταφέρει.

Στις ΗΠΑ είναι η μοναδική μη Αμερικανίδα που έχει πουλήσει πάνω από 53εκ. αντίτυπα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube