ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «CRIMSON PEAK» ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;


ο «Crimson Peak» (Πορφυρός Λόφος) είναι η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά ένα αριστούργημα. Μ' ένα ενδιαφέρον καστ και εξαιρετικές ερμηνείες συνδυάζει την γκόθικ ρομαντική ιστορία με το μυστήριο, το δράμα και φυσικά την αγωνία μέχρι θανάτου. Στην Αγγλία του 19ου αιώνα μια όμορφη νεαρή συγγραφέας (Μία Βασικόφσκα) που προσπαθεί ν' αφήσει πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος, ερωτεύεται έναν μυστηριώδη νέο άνδρα (Τομ Χίντλστον) και όλα είναι μια χαρά μεταξύ τους μέχρι την στιγμή που την πηγαίνει στο τεράστιο και σχεδόν τρομακτικό πατρικό του σπίτι, στο οποίο μένει και η ζηλιάρα αδελφή του (Τζέσικα Τσαστέιν).
Πάθη, μυστήριο, τρόμος, σ'ένα σπίτι που αναπνέει, ματώνει, θυμάται και κρύβει πολλά μυστικά.Το «Crimson Peak» είναι προγραμματισμένο να βγει στις Αμερικανικές αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου και στις 22 Οκτωβρίου από τη UIP στις Ελληνικές.
Ο Guillermo Del Toro και ο Matthew Robbins έγραψαν το αρχικό σενάριο της ταινίας το 2006 (μετά το τέλος του Λαβύρινθου του Πάνα δηλαδή) το οποίο πουλήθηκε στη εταιρεία Universal.
Το αρχικό καστ ήταν διαφορετικό και ήθελε την Emma Stone και τον Benedict Cumberbatch στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Stone αποχώρησε λόγω φόρτου εργασίας, αλλά για τον Cumberbatch δεν γνωρίζουμε τους λόγους της αποχώρησης του. Ο Tom Hiddleston που τον αντικατέστησε, είναι φίλος του και πριν κλείσει την συμφωνία ρώτησε την γνώμη του, και όπως δείχνουν τα πράγματα του έδωσε το πράσινο φως!
Έχω την εντύπωση πως τέτοιας ατμόσφαιρας θρίλερ με «σκοτεινές» στοιχειωμένες τεράστιες επαύλεις έχουμε να δούμε από το 

«The Haunting» του 1999.

Ανυπομονώ να το δω, όπως και όλοι οι λάτρεις των θρίλερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube