OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HALLOWEEN




πορεί οι περισσότεροι στην Ελλάδα να μη γιορτάζουν το Halloween, είναι όμως μια ευκαιρία να ξεφυγεις στις 31/10 από τη ρουτίνα της καθημερινοτητας. 
Ανάβεις κεράκια, σκαλίζεις κολοκύθες αν θες και τις κάνεις φαναράκια, ετοιμάζεις ποπ κορν, αναψυκτικά και σοκολάτες και παρακολουθεις ταινίες που θα σε τρομάξουν ή θα σε κάνουν να γελάσεις την νυχτα του Halloween.




Ξεκινάω από μαύρες κωμωδίες και καταλήγω σε θρίλερΓιατί αν δεν τρομάξεις τη νύχτα του Χάλοουιν, πότε θα τρομάξεις; 

Παρακάτω σου προτείνω τις πιο αγαπημένες ταινίες και σειρές για τo αποψινό βράδυ...

Καλή διασκέδαση και μην ξεχάσεις να σβήσεις το φως! 





Δείτε ακόμη: TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ HALLOWEEN;







Boys in the Trees (2016)





Είναι Απόκριες του 1997 - το τελευταίο βράδυ του γυμνασίου για τον Corey, τον Jango και τη συμμορία τους, τους Gromits. Η παιδική ηλικία τελειώνει αλλά ο Corey έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν. Όταν συναντά τον Jonah, έναν παλιό φίλο από την παιδική του ηλικία που τώρα είναι θύμα σκληρής παρενόχλησης από τη συμμορία του, ο Corey τον λυπάται και για χάρη της παλιάς φιλίας συμφωνεί να τον συνοδεύσει μέχρι το σπίτι του. Αυτό που ξεκινάει ως φυσιολογική βόλτα στους άδειους προαστιακούς δρόμους καταλήγει σε κάτι σκοτεινότερο και μαγικό, καθώς λένε ο ένας στον άλλο ιστορίες φαντασμάτων, αντλώντας τους φόβους τους από τον κόσμο γύρω τους. Καθώς περπατούν μέσα από τις αναμνήσεις τους και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Corey εκπλήσσεται καθώς ανακαλύπτει πόσα κοινά έχει ακόμα με το φίλο που εγκατέλειψε. Όμως τη νύχτα που οι εφιάλτες ζωντανεύουν, ακόμη και οι πιο θαμμένες αλήθειες θα βρουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στη ζωή
Δες το trailer!




Edward Scissorhands (1990)



Η Πεγκ Μπογκς, μια πωλήτρια καλλυντικών, επισκέπτεται την έπαυλη στην κορυφή του μεγάλου λόφου στα προάστια, σε μια προσπάθεια να πουλήσει τα προϊόντα της. Εκεί θα ανακαλύψει τον Έντουαρντ. Ο Έντουαρντ μπορεί στην αρχή να της φάνηκε επικίνδυνος με ψαλίδια αντί για χέρια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένας καλοκάγαθος εφευρέτης είχε σχεδόν τελειώσει την τελευταία του δημιουργία αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος και έτσι άφησε το πιο σημαντικό έργο του, τον Έντουαρντ ανολοκλήρωτο. Η Πεγκ αποφασίζει να πάρει τον Έντουαρντ μαζί της στο σπίτι. Εκεί ο Έντουαρντ θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και περιβάλλον. Θα κάνει καλή εντύπωση και στην αρχή η οικογένεια θα τον καλοδεχτεί, το ίδιο και ο κοινωνικός περίγυρος. Ο Έντουαρντ μάλιστα θα ερωτευτεί την έφηβη κόρη της Πεγκ, Κιμ, αλλά μετά από μια ληστεία όπου ο Έντουαρντ θα βρεθεί ένοχος, τα πράγματα στη ζωή του θα αρχίζουν να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και η Κιμ θα καταλάβει τα αισθήματά του. Αν και η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να την δεις και την ημέρα του Halloween.

Δες το trailer!






CORPSE BRIDE (2005)


Ο νεαρός Victor Van Dort (στον οποίον τη φωνή του χαρίζει ο Johnny Depp) καταλήγει να παντρευτεί από λάθος όχι τη νύφη που του προόριζαν, αλλά τη Νεκρή Νύφη(Helena Bonham Carter), μια σκελετωμένη γυναίκα που τον ξεναγεί στον κόσμο των νεκρών, όπου το κέφι δε σταματά ποτέ. Τώρα ο Victor πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην άλλοτε εκλεκτή της καρδιάς του Victoria, και στη Νεκρή Νύφη που καταλήγει να τον γοητεύσει. Ο Tim Burton συνεχίζει την παράδοση του The Nightmare Before Christmas δημιουργώντας ένα ψηφιακό cartoon με σκελετωμένους ήρωες, φαντάσματα και περίεργα πλάσματα.

Δες το trailer!



THE POSSESSION (2012)



Υπερφυσική ταινία τρόμου με πολλά σημεία αναφοράς στον Εξορκιστή. Μια νεαρή κοπέλα προμηθεύεται ένα παλιό κουτί-αντίκα από μια υπαίθρια αγορά, που σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας περίεργης σειράς υπερφυσικών γεγονότων. Ανακαλύπτοντας πως το κουτί είναι στοιχειωμένο, η οικογένεια της Em παλεύει με το πνεύμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις διαβολικές δυνάμεις. 

Δες το trailer!


HALLOWEEN (1978)





Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μια πραγματικά τρομακτική ταινία. Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από έναν δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και την αδερφή του όταν ήταν μικρός με αποτέλεσμα να τον κλείσουν σε κλινική. Μετά όμως από αρκετό καιρό αυτός ξεφεύγει και αρχίζει να καταδιώκει κόσμο, συνεχίζοντας το έργο που άλλοτε ξεκίνησε. To θρίλερ του John Carpenter ενδείκνυται μόνο με φώτα ανοιχτά!
Δες το trailer!


SCREAM (1996)



Μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα σίκουελ, όμως το Scream του 1996 δε παύει να είναι το αυθεντικό. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της πλασματικής πόλης Γούντσμπορο της Καλιφόρνια, που τρομοκρατείται από έναν μασκοφόρο μανιακό δολοφόνο που απολαμβάνει να τηλεφωνεί στα θύματά του και να τους κάνει ερωτήσεις που αφορούν τις ταινίες τρόμου. Βασικός του στόχος του μια νεαρή κοπέλα της οποίας η μητέρα δολοφονήθηκε έναν χρόνο πριν.

Δες το trailer!



BEETLE JUICE (1988)





Έχοντας πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τα φαντάσματα του Adam και της Barbara Maitland πληροφορούνται πως πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους για 150 χρόνια. Όλα κυλάνε ομαλά, μέχρι που το σπίτι τους πωλείται στην οικογένεια Deetz την οποία δε μπορούν να υποφέρουν. Προσλαμβάνουν λοιπόν τον Σκαθαροζούμη ελπίζοντας να τους τρομάξει και να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το σπίτι. Το deal όμως χαλάει, όταν ο Σκαθαροζούμης ερωτεύεται την κόρη των Deetz, Lydia, και βάζει στόχο να την παντρευτεί προκειμένου να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών. Μια ακόμη κωμωδία φαντασίας του Tim Burton με τους Alec Baldwin, Winona Ryder και τον Michael Keaton στο ρόλο του Σκαθαροζούμη.
Δες το trailer!


HOCUS POCUS (1993) + HOCUS POCUS 2 (2022)




Τρεις μάγισσες (Sarah Jessica Parker, Bette Midler και Kathy Najimy) επιστρέφουν μετά από 300 χρόνια τιμωρίας, αφού κρεμάστηκαν για τις μαγικές τους ιδιότητες κατά τον 17ο αιώνα στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Προκειμένου να διατηρήσουν την αθανασία τους πρέπει να πάρουν τη ζωή ενός παιδιού, ενώ τα τρία παιδιά που κατά λάθος τις ανέστησαν κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να τις αποτρέψουν να μετατρέψουν το Σάλεμ σε αυτό που ήταν πριν τρεις αιώνες. Μια μαύρη κωμωδία με αρκετή δόση μαγείας, γέλιου και φυσικά την ιστορική εμφάνιση της Sarah Jessica Parker κατά την προ-Sex and the City εποχή. Η συνέχεια 29 χρόνια μετά είναι σκέτη απόλαυση, το πρώτο όμως θα είναι πάντα καλύτερο.
 
Δες το trailer της πρώτης ταινίας και το trailer της δεύτερης !




THE ADDAMS FAMILY (1991)



Είναι τρομακτικοί, ντυμένοι στα μαύρα και με μόνιμη μαύρη διάθεση.. o ιδανικός συνδυασμός για το Halloween δηλαδή. Ο Gomez Adams, η κεφαλή της οικογένειας, αναφέρει στο δικηγόρο του πως δεν έχει μιλήσει με τον αδερφό του Fester εδώ και πολλά χρόνια. Όταν στο μεταξύ ένας τοκογλύφος απειλεί τον δικηγόρο Tully να τον πληρώσει άμεσα, ο γιος του που μοιάζει τρομακτικά στον εξαφανισμένο αδερφό του Addams, εμφανίζεται παριστάνοντας τον Fester προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο της οικογένειας.

Δες το trailer!




ΤRICK 'R TREAT (2007)




Το «Trick r’ Treat» αποτελείται από 5 ιστορίες τρόμου που συνδέονται μεταξύ τους με  τρομακτικά γεγονότα που συμβαίνουν στην ίδια περιοχή κατά διάρκεια της νύχτας του Halloween. Οι ιστορίες αφορούν την επίθεση που δέχεται ένα ζευγάρι από ένα μυστηριώδες ον επειδή δεν τήρησε ένα έθιμο της ιερής αυτής ημέρας, έναν καθηγητή ο οποίος είναι κατά συρροή δολοφόνος, μια νεαρή «παρθένα» ντυμένη κοκκινοσκουφίτσα της οποίας οι φίλες προσπαθούν να βρουν ταίρι για την «πρώτη της φορά» σ’ ένα αλλόκοτο πάρτι στο δάσος, μια παιδική φάρσα εμπνευσμένη από έναν παλιό θρύλο που εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους μικρούς συμμετέχοντες και τέλος άλλη μια βίαιη επίθεση που δέχεται ένας αφιλόξενος γείτονας από έναν μασκαρεμένο επισκέπτη του Halloween.
Δες το trailer!




DARK SHADOWS (2012)


Το 1752, η οικογένεια Κόλινς ταξιδεύει από το Λίβερπουλ της Αγγλίας στην Αμερική. Ο γιος της οικογένειας, Μπαρνάμπας, μεγαλώνει και γίνεται ένας πλούσιος πλέιμποϊ και ο αφέντης της Έπαυλης Κόλινγουντ. Η Αντζελίκ Μπουσάρντ, μια μάγισσα που θα της ραγίσει την καρδιά, θα μετατρέχει τον Μπαρνάμπα σε βαμπίρ και θα τον θάψει ζωντανό. Το 1972, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από το φέρετρό του και επιστρέφει βρίσκοντας την κάποτε υπέροχη έπαυλή του σχεδόν ερείπιο. Πλέον κατοικείται από τους δυσλειτουργικούς απόγονούς του, οι οποίοι όλοι έχουν μυστικά.
Δες το trailer!





THE CONJURING (2013)


Στο «The Conjuring» (Το Κάλεσμα), μια Aμερικανική οικογένεια ταλαιπωρείται από μια κακόβουλη δαιμονική οντότητα που καταδυναστεύει το νέο της σπίτι. Οι ερευνητές του παραφυσικού, Ed και Lorraine Warren έρχονται στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να απομακρύνουν την δαιμονική παρουσία.
Δες το trailer!




FRANKENWEENIE (2012) 




Το φίλμ «Frankenweenie» είναι Aμερικανική ασπρόμαυρη κωμωδία τρόμου κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον και σε σενάριο του Τζον Όγκαστ. Αποτελεί ριμέικ της ομότιτλης ταινίας μικρού μήκους του Μπάρτον που κυκλοφόρησε το 1984 και όπως η πρώτη εκδοχή, η ταινία είναι παρωδία και ένας φόρος τιμής στην ταινία Φρανκενστάιν (Frankenstein) του 1931, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Μέρι Σέλεϊ. Ακούγονται οι φωνές των Κάθριν Ο' Χάρα, Μάρτιν Λάνταου, Μάρτιν Σορτ, Τσάρλι Τέιχαν, Άτικους Σέιφερ και Γουινόνα Ράιντερ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, του Βίκτος, ο οποίος χάνει το σκύλο του και χρησιμοποιεί τη δύναμη της επιστήμης για να το φέρει πίσω στη ζωή.
Δες το trailer!



IT (2017) & IT: Chapter Two (2019)



Η ταινία βασίζεται το ομότιτλο μυθιστόρημα του Στίβεν Κίνγκ που γράφτηκε το '86.
Σύμφωνα με το σενάριο το καλοκαίρι του 1989, στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, μια ομάδα εφήβων έρχεται αντιμέτωπη με έναν δαιμονικό κλόουν, μια οντότητα που εμφανίζεται κάθε 27 χρόνια στην περιοχή και καταβροχθίζει μικρά παιδιά, ανάμεσά τους και τον μικρότερο αδερφό ενός από τους ήρωες. Ο σατανικός κλόουν Πένιγουαϊζ είναι γέννημα αυτής της καταπίεσης και παίρνει δύναμη από το φόβο των θυμάτων του και το σίγουρο είναι ότι θα στοιχειώσει και τα δικά σου όνειρα... Δες το trailer





Gerald's Game (2017)



Ένα φαινομενικά ερωτικό θρίλερ που εξελίσσεται σε μια ταινία τρόμου για γερά νεύρα. Μια εκδρομή στο εξοχικό τους σπίτι ήταν η τραγική κατάληξη για τον Gerald και ο εφιάλτης για την Jessie, στην οποία και στηρίζεται όλο το έργο. Ένα άτονο και άνευρο ζευγάρι που θέλησε να δώσει μια άλλη νότα στη μονοτονία της σεξουαλικής του ζωής. Πιάνοντας τα λάθος όργανα δημιούργησε μια φρικιαστική παραφωνία, με την Jessie να παραμένει μόνη ουρλιάζοντας και τσιρίζοντας μέσα στην απόγνωση, παρακολουθούμε βήμα βήμα το χρονικό της παράνοιας. Η λογική έχει πάει περίπατο και η τρέλα γίνεται μόνιμος κάτοικος πια, προσπαθώντας να την κάνει να τα εγκαταλείψει όλα. Όμως η επιβίωση είναι δυνατό συναίσθημα και ξέρει να νικά.Πρόκειται για εξαιρετική τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Stephen King. Δες το trailer














Chilling Adventures of Sabrina (2018)





H νέα σειρά του Netflix βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικ, της οποίας το πρώτο τεύχος εκδόθηκε το 2014, με την ιστορία, γραμμένη από τον Ρομπέρτο Αγκουίρε-Σακάσα.

Η τηλεοπτική σειρά (όπως και τα κόμικς), θα βασίζονται στις περιπέτειες της νεαρής Σαμπρίνα, η οποία είναι μισή μάγισσας και μισή θνητή. Στην ''σκοτεινή'' εκδοχή της ''Σαμπρίνας'', η έφηβη μαθήτρια λίγο πριν τα 16α γενέθλιά της θα πρέπει να επιλέξει ή να αφήσει τους θνητούς φίλους της και το αγόρι της ακολουθώντας το πεπρωμένο της ή να επαναστατήσει και να μείνει στον κόσμο των απλών θνητών. Δες το trailer


The Haunting of Hill House (2018)


Η σειρά βασίζεται ή μάλλον έχει επηρεαστεί από το ομώνυμο βιβλίο που έγραψε η Shirley Jackson το 1959. Πρόκειται για την ιστορία του Hugh και της Olivia Crain οι οποίοι με τα πέντε παιδιά τους, Steven, Shirley, Theo και τα δίδυμα, Luke και Nell, αποφασίζουν το καλοκαίρι του 1992 να μετακομίσει στην παλιά έπαυλη ''Hill House''.
Μετά από κάποια μεταφυσικά γεγονότα όμως αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι. Τον Οκτώβρη του 2018, επιστρέφουν ξανά για να αντιμετωπίσουν αυτό που τους τραυμάτισε πριν από 26 χρόνια. 

Η σειρά των 10 επεισοδίων δεν έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του βιβλίου και προσεγγίζει το ''στοίχειωμα'' με τρόπο όχι και τόσο αναμενόμενο.
Πρόκειται για μια από τις καλύτερες σειρές της σεζόν, θα το διαπιστώσεις. Δες το trailer


Stranger Things (2016-2019)


Η σειρά επιστημονικής φαντασίας-τρόμου ''Stranger Things'' δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Ντάφερ, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ματ και Ρος Ντάφερ.
Με πρωταγωνιστές τους: Φιν Γούλφχαρντ, Νόα Σναπ, Γουινόνα Ράιντερ, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Γκέιτεν Ματαράτσο, Κέιλεμπ ΜακΛάφλιν, Ναταλία Ντάιερ, Τσάρλι Χίτον, Κάρα Μπουόνο και Μάθιου Μόνταϊν, τα ''Stranger Things'' συμβαίνουν στη φανταστική αγροτική πόλη Hawkins της Ιντιάνα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το κοντινό εθνικό εργαστήριο Hawkins φαινομενικά εκτελεί επιστημονική έρευνα για το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κρυφά πραγματοποιεί πειράματα σε παραφυσικά και υπερφυσικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιλαμβάνουν υποκείμενα ανθρώπινων τεστ.Αθέλητα, έχουν δημιουργήσει μια πύλη σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται "Upside Down". Η επίδραση του Upside Down αρχίζει να επηρεάζει τους άγνωστους κατοίκους του Hawkins με καταστροφικούς τρόπους.

Η πρώτη εποχή ξεκινάει τον Νοέμβριο του 1983, όταν ο Will Byers απάγεται από ένα πλάσμα από το Upside Down. Η μητέρα του, η Τζόις, και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Jim Hopper, ψάχνουν για Will. Ταυτόχρονα, μια νεαρή ψυχοκινητική κοπέλα που ονομάζεται Eleven διαφεύγει από το εργαστήριο και βοηθά τους φίλους του Will, τον Mike, τον Dustin και τον Lucas, στις δικές τους προσπάθειες να βρουν Will. Η δεύτερη σεζόν καθορίζεται ένα χρόνο αργότερα, αρχίζοντας τον Οκτώβριο του 1984. Θα είχε διασώσει, αλλά λίγοι γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των γεγονότων. Όταν ο Will βρεθεί ότι εξακολουθεί να επηρεάζεται από οντότητες από το Upside Down, οι φίλοι και η οικογένειά του μαθαίνουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το σύμπαν από το Upside Down. Δες το trailer 

American Horror Story: Apocalypse (2018)


Από όλες τις σεζόν της βραβευμένης με Emmy & Χρυσή Σφαίρα, τηλεοπτικής ανθολογίας του Ryan Murphy, επέλεξα την τελευταία γιατί περιέχει χαρακτήρες από σχεδόν όλες τις προηγούμενες και την θεωρώ μια από τις καλύτερες.
Στον 8ο κύκλο μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, μια ομάδα ετερόκλητων ατόμων που έχουν επιλεγεί από μια μυστηριώδη οργάνωση ως "εκλεκτοί", επιβιώνουν σε ένα καταφύγιο. Η αποκάλυψη πλησιάζει και ο γιος του διαβόλου έχει να αντιμετωπίσει πολλούς εχθρούς.
Στο έκτο επεισόδιο εμφανίζεται η Τζέσικα Λανγκ που είχαμε να την δούμε από την 4η σεζόν του AHS.
Δες το trailer 




Cabinet of Curiosities (2022)


Σειρά τρόμου σε παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ Guillermo Del Toro και πρόκειται για οκτώ ιστορίες.

 Το κάθε επεισόδιο φέρει την υπογραφή ενός γνωστού σκηνοθέτη ταινιών τρόμου, πιο συγκεκριμένα την σκηνοθεσία τους θα αναλάβουν οι Panos Cosmatos του "Mandy", David Prior του "The Empty Man", Jennifer Kent του "The Babadook", Keith Thomas του "The Vigil", Vincenzo Natali του "Splice", Catherine Hardwicke του "Twilight" και Ana Lily Amirpour του "A Girl Walks Home Alone at Night". 

Δες το trailer  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube