Η ΚΟΚΟ, Ο ΓΟΡΙΛΛΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ, ΠΕΘΑΝΕ



Η Kόκo, ο αγαπημένος γορίλας, που μπορούσε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας την νοηματική, πέθανε στον ύπνο της την Τρίτη σε ηλικία 46 ετών, σύμφωνα με δημοσίευση από το Gorilla Foundation. Aν αναλογιστεί κάποιος ότι η διάρκεια ζωής ενός γορίλλα είναι τα 35-40 έτη, τότε πέθανε σε πολύ βαθιά γεράματα.




«Η Kόκo άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων ως πρέσβειρα για όλους του γορίλες και ως σύμβολο για την επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μεταξύ ειδών. Ήταν αγαπητή και θα λείψει σε πολλούς», έγραφε η ανακοίνωση του ιδρύματος. 





Ο διάσημος θηλυκός γορίλλας γεννήθηκε το 1971 σε ζωολογικό κήπο του San Francisco και σύμφωνα με την Δρ. Patterson που την δίδαξε τη νοηματική γλώσσα, είχε ξεκινήσει από τότε που ήταν ενός έτους πετυχαίνοντας να χρησιμοποιεί περισσότερα από 1000 νεύματα.



 Στην ηλικία των 19 ετών, ήταν σε θέση να περάσει την εξέταση αυτογνωσίας του καθρέφτη, αφού μπορούσε να αναγωνρίζει τον εαυτό της, ενώ όπως λέγεται αναφερόταν σε προσωπικές αναμνήσεις. Η Κόκο έγινε το μοναδικό ζώο που δέχτηκε ένα γατάκι και το φρόντιζε ως κατοικίδιο. 




 Από το 1974 διέμενε στο Stanford όπου ερευνητές καθίδρυσαν το ''The Gorilla Foundation'', μία μη-κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των υπέροχων αυτών ζώων. 




Αργότερα το ''The Gorilla Foundation'' και η Koko μετέφεραν την έδρα τους στα βουνά της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια. 




 Η υπέροχη Kόko είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά ντοκιμαντέρ ενώ είχε γίνει εξώφυλλο δυο φορές στο περιοδικό ''National Geographic''. 
Την πρώτη φορά το 1978, η φωτογραφία του εξωφύλλου δεν ήταν παρά μια φωτογραφία που έβγαλε η ίδια η Kόko στον καθρέφτη, ενώ στο δεύτερο εξώφυλλο το 1985, κρατούσε στην αγκαλιά της το γατάκι που είχε υιοθετήσει, την All Ball. 




Η στοργική σχέση που είχε με το γατάκι είχε αποτελέσει έμπνευση και για ένα παιδικό βιβλίο.






 Η Κοκο ήταν και ζωγράφος! Η οργάνωση ''The Gorilla Foundation'' εξέθετε συχνά τα έργα της.



To 2001 την είχε γνωρίσει ο κωμικός Robin Williams.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube