ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ DUMBO ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ


Mετά την τεράστια επιτυχία των live-action remakes των ''Cinderella'', ''Maleficent'', ''Jungle Book'', ''Beauty and the Beast'', η Disney ετοίμασε άλλη μια κλασσική ταινία σε live-action εκδοχή.
Το αγαπημένο ελεφαντάκι που μπορεί και πετάει (λόγω των μεγάλων αυτιών του), επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη σε live-action εκδοχή σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον.
Το φιλμ είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου 2019.



Το σενάριο είναι του Έχρεν Κρούγκερ και πρωταγωνιστούν οι: Κόλιν Φάρελ
Εύα Γκριν, Μάικλ Κίτον, Ντάνι Ντε Βίτο, Άλαν Άρκιν.
Παραγωγοι της ταινίας είναι οι: Τζάστιν Σπρίνγκερ, Έχρεν Κρούγκερ, Ντέρεκ Φρευ, Κάτερλι Φράουενφελντερ.






Ο Ντάμπο (Dumbo) του 1941 είναι μια από τις πρώτες και καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την τέταρτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της εταιρείας, μετά τις: ''Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι'', ''Πινόκιο'' και ''Φαντασία''. 




Η ιστορία της βασίστηκε στο έργο της Έλεν Άμπερσον και του Χάρολντ Περλ, ο οποίος το εικονογράφησε, και έχει ως επίκεντρό της έναν ανθρωπόμορφο ελέφαντα με το όνομα Ντάμπο. 
Περιελάμβανε οκτώ μόνο ζωγραφιές και μερικές γραμμές από κείμενο, ενώ ο καλύτερος φίλος του Ντάμπο ήταν ένας Κοκκινολαίμης αντί του Τίμοθι του ποντικού. 
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Ουώλτ Ντίσνεϋ προς το τέλος του 1939 από τον επικεφαλή αδειοδότησης εμπορευμάτων της Disney, Κέι Κάμεν. Ο Ντίσνεϋ κατανόησε αμέσως τις δυνατότητες της ιστορίας και το πόσο συγκινητική ήταν και αγόρασε τα δικαιώματα.
Αρχικά προοριζόταν να γίνει ταινία μικρού μήκους. Ωστόσο, ο Ντίσνεϋ σύντομα πίστεψε ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί σωστά το βιβλίο ήταν να κάνουν μια ταινία μεγάλου μήκους.




Εκείνη την περίοδο, τα στούντιο είχαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας του πολέμου στην Ευρώπη, ο οποίος συνέβαλε στα χαμηλά έσοδα στο box office από τις ταινίες Πινόκιο και Φαντασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ντάμπο να προοριζόταν να είναι μια ταινία με χαμηλό προϋπολογισμό, σχεδιασμένη να φέρει έσοδα στο στούντιο.

Οι Ντικ Χούμερ και Τζόε Γκραντ οι οποίοι ανέλαβαν την ιστορία της ταινίας ήταν και οι βασικοί που ανέλαβαν την ανάπτυξη της πλοκής. Έγραψαν το σενάριο σε κεφάλαια, σαν βιβλίο, ένας ασυνήθιστος τρόπος για να γράψεις σενάριο ταινίας. Ανεξαρτήτως αυτού, πολύ λίγα άλλαξαν από το αρχικό πρόχειρο.

Ο Ντάμπο δέχεται γελοιοποίηση για τα μεγάλα του αυτιά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αυτιά του ως φτερά για να πετάξει. Κατά τη διάρκεια της περισσότερης ταινίας, ο μόνος πραγματικός του φίλος, εκτός από τη μητέρα του, είναι ένας ποντικός με το όνομα Τίμοθι. 
Μια σχέση η οποία λειτουργεί σαν παρωδία της έχθρας που υπάρχει ανάμεσα σε ελέφαντες και ποντίκια, εξαιτίας του μύθου ότι οι πρώτοι φοβούνται τα δεύτερα. 




Η ταινία κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 1941 και  δημιουργήθηκε για να καλυφθεί η οικονομική ζημιά της εταιρείας από την ταινία ''Φαντασία'', για αυτό και η συγκεκριμένη ταινία δημιουργήθηκε με απλότητα και οικονομία. 

Η διάρκεια της δεν ξεπερνά τα 64 λεπτά, πράγμα που την καθιστά μία από τις μικρότερες ταινίες μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων της Disney. Ο ήχος ηχογραφήθηκε συμβατικά με το σύστημα RCA, ενώ μια φωνή δημιουργήθηκε συνθετικά με το σύστημα Sonovox, αλλά επίσης ηχογραφήθηκε με το RCA. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής το 1941.

Το 2017, η ταινία επιλέχθηκε για τη διατήρησή της στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών ως "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική".





Δες το νέο τρέιλερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube