20 ΧΡΟΝΙΑ ''...BABY ONE MORE TIME'': ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΙΝΓΚΛ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ


Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται πως δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την κυκλοφορία του "...Baby One More Time", όμως φέτος κλείνει είκοσι χρόνια! 
   




 Αν είσαι παιδί των 90's είναι σχεδόν σίγουρο ότι αποτελεί μέρος της παιδικής σου ηλικίας είτε σου άρεσε είτε όχι. Το άκουγες παντού και όλοι μιλούσαν για την όμορφη νεαρή τραγουδίστρια με την φωνή που θυμίζει καρτούν... 

Το ''Baby One More Time'' είναι ένα κομμάτι που άλλαξε την ποπ μουσική κάνοντας μόδα τραγούδια με ανάλογο ύφος και με το ντεμπούτο της ''δημιούργησε'' την teen ποπ και για ένα διάστημα δεν προλάβαινες να μετράς τα κακέκτυπα της Britney.

Είκοσι πράγματα που δεν γνωρίζεις για ένα από τα πιο επιτυχημένα σινγκλ όλων των εποχών

 1) Η μεγάλη επιτυχία της Britney Spears από το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της με τον ίδιο τίτλο (1999) γράφτηκε από τον Max Martin, με παραγωγή από τον Martin και τον Rami. Μετά την εγγραφή και την αποστολή μιας demo κασέτας με ένα αχρησιμοποίητο τραγούδι από την Toni Braxton, η Spears υπέγραψε συμβόλαιο για πολλά άλμπουμ με την Jive. 







To εξώφυλλο του άλμπουμ 


2) Το "...Baby One More Time" είναι ένα εφηβικό χορευτικό ποπ τραγούδι που αναφέρεται στα συναισθήματα ενός κοριτσιού μετά από ένα χωρισμό με το αγόρι της. 

3)  Κυκλοφόρησε στις 23/10/1998 από την Jive Records.

4) Η Britney τότε ήταν 16 ετών .

 5) Το κομμάτι γράφτηκε για τους Backstreet Boys, οι οποίοι το απέρριψαν όπως και οι TLC αργότερα.

 6) Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στο λύκειο Venice του Λος Άντζελες όπως και η ταινία Grease και προβλήθηκε από το MTV τον Νοέμβριο του '98.

7)  Το τραγούδι αρχικά είχε τον τίτλο ''Hit Me Baby One More Time''.

8) Αν και η Spears θα φορούσε τζιν και μπλουζάκι στο κλιπ αλλά αποφάσισε να φορέσει την διάσημη πια σχολική στολή με το ξεκούμπωτο δεμένο πουκάμισο και την κοντή φούστα .

9)  Το αγόρι της στο κλιπ στην πραγματικότητα είναι ο ξάδελφος της ο Chad, ο οποίος ήταν μοντέλο Abercrombie & Fitch. 

10)  Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σινγκλ όλων των εποχών με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 10.000.000 αντίτυπα.




11)  Έφτασε στην κορυφή των charts σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και έγινε το πέμπτο πιο εμπορικό κομμάτι στο Billboard Hot 100 of 1999. 

12) H Βritney ήξερε από την αρχή ότι θα γίνει μεγάλο hit. Ήταν στο στούντιο έξι μήνες ηχογραφώντας και ακούγοντας κομμάτια χωρίς να έχει ακούσει αυτό που θα γινόταν επιτυχία. Όταν ξεκίνησε να δουλεύει με τον Σουηδό παραγωγό και στιχουργό Μαξ Μάρτιν της έβαλε να ακούσει το ''...Baby one more time'' και με την πρώτη το πίστεψε ξέροντας πως θα γίνει από τα τραγούδια που θα τα ακούς ξανά και ξανά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 




13) Στο τραγούδι -αν αναρωτιέσαι- η λέξη baby ακούγεται 25 φορές.

14) Το "...Baby One More Time" αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία της στο Billoboard hot 100. Παρέμεινε για 32 εβδομάδες κάτι που δεν κατάφερε να της συμβεί ξανά.

15) Έγινε το πιο επιτυχημένο σινγκλ του 1999 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

16) Στο τέλος του κλιπ του 2009 "If You Seek Amy" , το κοριτσάκι που υποδύεται την κόρη της Britney φοράει στις κοτσίδες του φουντάκια όπως η Spears στο βίντεο του ''...Baby one more time''.


17) To εξώφυλλο του ομότιτλου άλμπουμ δεν είναι αυτό που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ με το λευκό φόντο, ούτε αυτό με το ροζ φόντο που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, αλλά εκείνο που κυκλοφόρησε σε ειδικές εκδόσεις για την αγορά της Ταΐβάν. 


Αυτό είχε επιλεγεί αρχικά να είναι το εξώφυλλο του δίσκου




 18) Στις ΗΠΑ επέλεξαν το συγκεκριμένο εξώφυλλο γιατί ήθελαν να προωθήσουν το προφίλ του αγαπημένου παρθένου κοριτσιού.




 19) Το ''Baby one more time'' είναι το άλμπουμ με τα περισσότερα εναλλακτικά εξώφυλλα της Britney. Συνολικά είναι έντεκα διαφορετικά και ένα ξύλινο για μια ειδική έκδοση. 




 20) Για το σινγκλ κυκλοφόρησαν τέσσερα εξώφυλλα.


Δυο από τα εξώφυλλα του σινγκλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube