KARL LAGERFELD: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 85 ΤΟΥ


O κόσμος της μόδας θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός σπουδαίου σχεδιαστή, φωτογράφου και στιλίστα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel από το 1983, Καρλ Λάγκερφελντ, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού, στο οποίο είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες βράδυ στο νοσοκομείο, καθώς τελευταία είχε προβλήματα με την υγεία του. 
Την είδηση του θανάτου του μετέδωσαν πρώτα τα γαλλικά ΜΜΕ, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Ο Γερμανός Καρλ Ότο Λάγκερφελντ (το πραγματικό του επίθετο δεν ήταν Lagerfeld αλλά Lagerfeldt), γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2019.




Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα "The World According to Karl". Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου "Tiziani", ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο "Chloe". Ακολούθησαν οι Οίκοι "Fendi" (1965) και "Curiel" (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός "Chanel" (από το 1983). 

Ο Λάγκερφελντ διατήρησε δεσμό με τον Ζακ ντε Μπασιέ, από το 1951 έως το θάνατό του τελευταίου το 1989 από τον ιο HIV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube