'CHERNOBYL': Η ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


H μίνι σειρά (μια σύμπραξη του Sky με το HBO), ήρθε για να μας θυμίσει τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή του πλανήτη.

Στο ''Chernobyl'' ξετυλίγονται τα γεγονότα που συνέβησαν στις 26 Απριλίου 1986, όταν από μια σειρά θανάσιμων λαθών κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ασφαλείας, προκλήθηκε έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία (μέρος τότε της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) αλλά και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια.

Μαθαίνουμε για τους αξιωματούχους, τους υπεύθυνους του πυρηνικού σταθμού και τους πολιτικούς, που δεν έπαιρναν την ευθύνη και δεν ήθελαν (ή παρίσταναν) ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, για την καθυστερημένη ενημέρωση των πολιτών (το κράτος ανακοίνωσε το δυστύχημα 48 ώρες μετά την έκρηξη ενώ ένα ραδιενεργό σύννεφο κάλυπτε την Ευρώπη και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σχολίασε το γεγονός τρεις εβδομάδες αργότερα) αλλά και για τους ανθρώπους που στην ουσία θυσιάστηκαν ώστε να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της καταστροφής. 



Αυτή είναι η πρώτη φορά που  γυρίζεται τηλεοπτική σειρά σχετικά με το ''Chernobyl'', γιατί ταινίες και ντοκιμαντέρ έχουν γυριστεί.
Πρόκειται για μια ''δυνατή'' σειρά, σε σκηνοθεσία του John Renck, σενάριο του Craig Mazin. 
Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Έμιλι Γουάτσον και Τζάρεντ Χάρις και του υπόλοιπου καστ, είναι εξαιρετικές. 

Οι κριτικές είναι διθυραμβικές και στο Imdb βαθμολογήθηκε με 10 στα 10 το πέμπτο επεισόδιο.
Το 1ο και το 4ο επεισόδιο είχαν 9,6/10, ενώ το 2ο και το 3ο 9,7/10! Σκέψου μόνο ότι ο 8ος κύκλος του Game of Thrones δεν ξεπέρασε το 7,9/10 ενώ η υψηλότερη βαθμολόγια κάποιων επεισοδίων από όλες τις σεζόν ήταν 9,9/10.
Προς το παρόν ειναι και επίσημα η σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών για το imdb.

Για τα γυρίσματα της σειράς  κατεδαφίστηκε ένα κτίριο στη Λιθουανία, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό για τα ερείπια του αντιδραστήρα Νο4 που εξερράγη τριάντα χρόνια πριν, ενώ κάποιες σκηνές γυρίστηκαν και στον πυρηνικό σταθμό της  Ιγκναλίνα, ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας το 2009 και διαθέτει ίδιους αντιδραστήρες RBMK με εκείνους του Τσερνόμπιλ.  




Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε καθηλώσει από τα πρώτα λεπτά προκαλώντας σου ανατριχίλα, σοκ, μέχρι οργή.  

Μια από τις σειρές που αξίζει να παρακολουθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube