ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗ MADONNA. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ BILLBOARD 200 ΓΙΑ ΕΝΑΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ 'MADAME X'


Αν και περίμενα ένα προβλέψιμο υλικό από την Madge. Διαψεύστηκα.

H Madonna έκανε την έκπληξη και κυκλοφόρησε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους της χρονιάς και τo 14o άλμπουμ της βασίλισσας της ποπ είναι από τα καλύτερα της καριέρας.

Ο Γάλλος παραγωγός Mirwais Ahmadzaï -με τον οποίο είχε συνεργαστεί η Μαντόνα στο παρελθόν, στα άλμπουμ Music και American Life- ήταν ένας από τους βασικούς παραγωγούς του Madame X, μαζί με την Μαντόνα. Ο Mike Dean, ο οποίος εργάστηκε και για τη δημιουργία του Rebel Heart, συμμετείχε ως ένα βαθμό στη σύνθεση αυτού του άλμπουμ επίσης.

Για ένατη φορά βρέθηκε στην κορυφή του Billboard 200 (την 2η θέση κατέκτησε ο Bruce Springsteen με το ''Western Stars''(Columbia) και 66.000 αντίτυπα) καταφέρνοντας να γίνει η δεύτερη γυναίκα τραγουδίστρια μετά την Barbra Streisand, η οποία έχει 11 νούμερο άλμπουμς. Σύμφωνα με τη Nielsen ο δίσκος ''Madame X'' πούλησε την πρώτη εβδομάδα(κυκλοφόρησε στις 14/6)  95.000 αντίτυπα.

Ανεξάρτητα από το φυλο οι καλλιτέχνες με τα περισσότερα νούμερα ένα αλμπουμς είναι οι:  Beatles με 19 No. 1, ο Jay-Z’s με 14, ο Springsteen και η Streisand  με 11, ο Elvis Presley με 10, η Madonna, ο Eminem, ο Garth Brooks και οι Rolling Stones με  9.

Οι προηγούμενοι δίσκοι της βασίλισσας της ποπ που έφτασαν στην κορυφή είναι: το "Like A Virgin"(1984),  το ''True Blue'' (1986), το ''Like a Prayer'' (1989), το ''Music'' (2000), το ''American Life'' (2003), 'το 'Confessions on a Dance Floor'' (2005), το ''Hard Candy'' (2008) και το ''MDNA'' (2012).

Aπό τα σινγλς του νέου της δίσκου, το ''Μedellin'' κατέκτησε την κορυφή του ''Billboard Dance Club Songs''.

 Η επερχόμενη περιοδεία ''Madame X Tour'' θα είναι η ενδέκατη της κυρίας Τσικόνε, για την προώθηση του δέκατου τέταρτου στούντιο άλμπουμ της Madame X, 2019 και θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη.

Για πρώτη φορά από το 1985 που η Μαντόνα θα περιοδεύσει σε μικρούς χώρους, ενώ σχεδιάζεται να περιλαμβάνει μόνο θεατρικές σκηνές.Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων, νέες ημερομηνίες για σόου προστέθηκαν σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της περιοδείας.


Το ψευδώνυμο Madame X δόθηκε στην 19χρονη τότε Μαντόνα από τη δασκάλα χόρου της, Μάρθα Γκράχαμ. Η Μαντόνα είχε μία αντισυμβατική συμπεριφορά και αντιστεκόταν σε πολλούς κανόνες της σχολής. Αυτό είχε κεντρίσει την προσοχή της Γκράχαμ και θεωρούσε τη τραγουδίστρια ένα μυστήριο. Η Μαντόνα αποκάλυψε ότι μία φορά η Γκράχαμ την είχε καλέσει στο γραφείο της, και της ανέφερε ότι κάθε φορά που την έβλεπε στη σχολή ήταν σαν να έβλεπε έναν άλλον άνθρωπο. Τότε της έδωσε και το ψευδώνυμο Madame X.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube