'CATS': ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


Οι ''Γάτες'', το διάσημο μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ (το οποίο είναι βασισμένο στη συλλογή παιδικών ποιημάτων του Τ. Σ. Έλιοτ, «Old Possum’s Book of Practical Cats»)  μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ(για την ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά») σκηνοθέτη Τομ Χούπερ και ένα καστ ηχηρών ονόματων μεταξύ των οποίων οι Τζούντι Ντεντς, Ίαν ΜακΚέλεν, Τζένιφερ Χάντσον, Τέιλορ Σουΐφτ, Τζέιμς Κόρντεν, Ρέμπελ Γουίλσον και Ίντρις Ελμπα.




Το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις. Κάποιοι ενθουσιάστηκαν και άλλοι βρήκαν τις ''Γάτες'' τρομακτικές λόγω της μεταμόρφωσης του με μακιγιάζ και ψηφιακής επεξεργασίας με CGI(Common Gateway Interface).




Πάρα πολλοί αναφέρουν ότι θα προτιμούσαν να εμφανίζονται οι ηθοποιοί όπως στη θεατρική εκδοχή, δηλαδή με στολές και μακιγιάζ που θυμίζει περισσότερο τις γάτες και όχι με ανθρωπόμορφες φιγούρες. Επίσης στο τρέιλερ οι ''Γάτες'' είναι πολύ μικρές, με (ανθρώπινο) στήθος και φαίνονται να φορούν γούνινα ρούχα και παλτό μέχρι και παπούτσια.





Η πλοκή του μιούζικαλ ''CATS'' εκτυλίσσεται σε έναν πελώριο σκουπιδότοπο, όπου μαζεύονται οι Jellicle Cats για να παίξουν. Τη νύχτα του ετήσιου χορού τους ο αρχηγός τους, ο Deuteronomy (τον οποίο ενσαρκώνει η Ντέιμ Τζούντι Ντεντς στην ταινία) θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή και μέχρι τότε οι γάτες διασκεδάζουν και διηγούνται παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους.




Οι ''Γάτες'' ανέβηκαν για πρώτη φορά στο West End το 1981 και ήταν η νούμερο ένα θεατρική επιτυχία για πάνω από είκοσι χρόνια. Ανάλογη επιτυχία είχε σημειώσει στο Broadway, όπου και ανέβαινε για περίπου δεκαοχτώ χρόνια.

Το έργο  έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έγινε τηλεταινία το 1998.

Δες το τρέιλερ της ταινίας που προβληθεί στις Η.Π.Α στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube