Η ELLEN DEGENERES ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


H Ellen DeGeneres είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα παγκοσμίως και ένα από τα πιο αγαπημένα της Αμερικάνικης τηλεόρασης. Πάντα κεφάτη, καλοσυνάτη, γενναιόδωρη, αστεία, ακτιβίστρια, ειλικρινής, φιλόξενη. Κάθε χρόνο, οι μεγαλύτεροι σταρς πηγαίνουν στην εκπομπή της, το 2016 βραβεύτηκε από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με το μεταλλείο της Ειρήνης και έχει ψηφιστεί και ως η καλύτερη παρουσιάστρια στην ιστορία των Όσκαρ. 




 Παρά τις φήμες για τη συμπεριφορά της διάσημης κωμικού, μια πρώην υπάλληλος επιμένει ότι δεν είναι η παρουσιάστρια το πραγματικό πρόβλημα πίσω στα παρασκήνια της εκπομπή της λέγοντας ότι «Οι άνθρωποι επικεντρώνονται στις φήμες για το πώς η Έλεν είναι κακή και άλλα παρόμοια, όμως αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι αυτοί οι τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί που είναι υπεύθυνοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν, ασκούν και εφαρμόζουν αυτό το αίσθημα εκφοβισμού. Πιστεύουν ότι όλοι όσοι εργάζονται στο "The Ellen Show" είναι τυχεροί που εργάζονται εκεί - "Άρα αν έχετε κάποιο πρόβλημα, πρέπει να φύγετε γιατί θα προσλάβουμε κάποιον άλλο γιατί όλοι θέλουν να εργαστούν εδώ"». 

 Μετά από καταγγελίες υπαλλήλων (καλεσμένων μέχρι και σωματοφύλακας για την βραδιά των Οσκαρ) για αρκετά σκληρή συμπεριφορά από την πλευρά της Ellen DeGeneres, ξεκίνησε εσωτερική έρευνα από την Warner Bros για τις εργασιακές συνθήκες σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της Αμερικάνικης τηλεόρασης. 




 Σε επιστολή της προς το προσωπικό της εκπομπής The Ellen DeGeneres Show, η παρουσιάστρια δηλώνει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της:

 «Την πρώτη μέρα της εκπομπής μας, είπα σε όλους στην πρώτη εκείνη σύσκεψη πως το "The Ellen DeGeneres Show" θα ήταν ένα μέρος ευτυχίας - κανείς ποτέ δε θα σήκωνε φωνή και όλοι θα αντιμετωπίζονταν με σεβασμό. Προφανώς, κάτι άλλαξε και νιώθω απογοήτευση που διαπιστώνω πως δεν τηρήθηκε η υπόσχεση. Και γι'αυτό ζητώ συγγνώμη. Ως κάποια που έχω κριθεί και σχεδόν έχασα τα πάντα γι' αυτό που είμαι, πραγματικά καταλαβαίνω και βαθιά συναισθάνομαι αυτούς που αντιμετωπίζονται διαφορετικά ή και άδικα, άνισα ή, ακόμα χειρότερα, αγνοούνται. Το να σκέφτομαι πως κάποιος από εσάς έχει νιώσει έτσι, για μένα είναι απαίσιο. Δεν θα μπορούσα να έχω επιτύχει χωρίς τη δική σας συνδρομή. 

Το όνομά μου είναι στην εκπομπή και παίρνω την ευθύνη για ό,τι κάνουμε. Μαζί με την Warner Bros αμέσως ξεκινήσαμε εσωτερική έρευνα και από κοινού αναλαμβάνουμε δράση για να διορθώσουμε τα πράγματα. Καθώς μεγαλώναμε με γεωμετρική πρόοδο, δεν στάθηκε δυνατό να έχω τον έλεγχο όλων και βασίστηκα σε όλους να κάνουν τη δουλειά με τον τρόπο που ήξεραν πως ήθελα.

 Προφανώς δεν το έκαναν. Αυτό θα αλλάξει τώρα και δεσμεύομαι να διασφαλίσω πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ξανά. Έχουμε προαναγγείλει πολλές αλλαγές στο προσωπικό, μαζί με τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει, και κάνουμε τα πρώτα βήματα για να τα εφαρμόσουμε. 

Η Warner Bros. και η Έλεν Ντε Τζενέρις δεσμεύονται να διασφαλίσουν ένα εργασιακό περιβάλλον βασισμένο στο σεβασμό και τις ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς». 

 Οι καταγγελίες εργαζομένων μιλούσαν για ένα κλίμα τοξικότητας, επιθετικότητας και ρατσιστικών αστείων, που αφορούσαν το χτένισμα ή τις ενδυματολογικές επιλογές ανθρώπων της εκπομπής, αλλά και την απαξιωτική συμπεριφορά της Ελεν σε ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. 

 Την αρχή έκανε τον Φεβρουάριο, η beauty vlogger NikkieTutorials που μίλησε για την «κακή» και «ανυπόφορη» συμπεριφορά της Ντε Τζένερις. Πήγε ως καλεσμένη για πρώτη φορά στην εκπομπή "The Ellen DeGeneres Show" τον Ιανουάριο, για να μιλήσει για την εμπειρία της ως διεμφυλική γυναίκα, μετά την αποκάλυψη που έκανε η ίδια για τη σεξουαλικότητά της, νωρίτερα εκείνο τον μήνα. Λίγο καιρό μετά είπε στο Ολλανδικό talk show "De Wereld Draait Door": «Επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της εκπομπής και της Έλεν Ντε Τζενέρις, και το λέω υπέρ αυτής της εκπομπής», δήλωσε η Nikkie de Jager στον οικοδεσπότη Matthijs van Nieuwkerk, σύμφωνα με μια μετάφραση του YouTuber Sebastian Williams. «Είναι ωραίο να λες “γεια” πριν από την εκπομπή. Αυτή δεν το έκανε».




 Όταν ο van Nieuwkerk ρώτησε τη αν η Ελεν ήταν «ψυχρή και απόμακρη», η Νikkie συμφώνησε. Σε μια άλλη συνέντευξη η De Jager δήλωσε σε περιοδικό ότι η φιλική, φιλόξενη ατμόσφαιρα που βλέπουν οι θεατές δεν υπάρχει στην πραγματικότητα στο στούντιο. «Ίσως είμαι αφελής, αλλά περίμενα να με καλωσορίσουν με κομφετί: Καλώς ήλθατε στο "The Ellen DeGeneres Show"!Αντίθετα, μου υποδέχτηκε ένας θυμωμένος ασκούμενος, ο οποίος φαινόταν υπερβολικά καταπονημένος. 

Περίμενα μια παράσταση της Disney, αλλά τελικά πήρα ένα “Teletubbies after dark”. Κάθε καλεσμένος της Έλεν Ντε Τζενέρις είχε ιδιωτική τουαλέτα, αλλά εγώ όχι. Δεν μπορούσα καν να χρησιμοποιήσω την πλησιέστερη τουαλέτα, επειδή προοριζόταν για τους αδελφούς Jonas». 

 Κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού lockdown, ο κωμικός Kevin Porter είχε ξεκινήσει μία "εκστρατεία" στο Twitter, καλώντας ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί μαζί της, να μοιραστούν δημοσίως της εμπειρία τους, ενώ μεταξύ άλλων την είχε χαρακτηρίσει ως "τον πιο κακό εν ζωή άνθρωπο που γνωρίζει". 

 Μήπως τελικά το καλό παιδί της Αμερικής δεν είναι τόσο καλό; Η αλήθεια πιστεύω πως είναι κάπου στη μέση. Όλοι έχουν κακές στιγμές αλλά το θέμα είναι αν η μεγάλη επιτυχία σε κάνει αυτές τις στιγμές όλο και πιο συχνές. 

Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να είναι αυστηρή ως επαγγελματιας αλλά τον ''πληρώνει'' και αυτή εξαιτίας των κακών συνεργατών της και της απάνθρωπης συμπεριφοράς τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube